Субота, 20.04.24, 12:53 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » МЦ-інтерв’ю

Михайло Штефаньо: «Кулінарні навички не головне – важливіше, як ставишся до приготування страви…»
Михайло Штефаньо

Цього юнака знають мало не на кожному факультеті. Його можна помітити чи не на всіх виїзних Днях факультету, під час проходження практик у «польових умовах» тощо. Він спілкується з кожним його мовою, до усіх знає підхід і готовий підтримати добрим словом, а ще – добрим боґрачем!

Знайомтеся: Михайло Штефаньо – екс-студент географічного факультету УжНУ, куховарські здібності якого має змогу оцінити уже не тільки ужнівська молодь, а й учасники різноманітних обласних та всеукраїнських фестивалів. Ми вирішили більше дізнатися про життя цього хлопця.

Михайле, звідки ти родом?

– Народився я в Греблі на Іршавщині. Миле село із хорошими людьми. Тут я змалку займався, як і всі діти, нормальними неадекватними речами, які не могли порозуміти дорослі. Так і виріс. Вступив до УжНУ на географічний факультет, який мені припав до душі.

А з чого розпочалася твоя куховарська діяльність, коли зварив свій перший боґрач?

– З дитинства ми ходили з друзями на нашу красуню річку Боржавку. Саме там розпочав займатися кулінарною польовою майстерністю: приготування картоплі, шашлику, різних видів салатів.

Михайло Штефаньо

Також займався пішохідним туризмом, тож восени 2004 року під час зустрічі туристів Іршавщини зварив свій перший боґрач, звісно ж, не без допомоги. Консультантом була людина, яка для мене значить дуже багато – мій Тато. З того часу розпочалися різні куховарські експерименти. Вступивши на геофак, продовжував брати активну участь в організації різних заходів, особливо тих, які відбувалися за межами універу. Там я завжди був шефом на кухні.

У яких фестивалях брав участь? Для кого здебільшого куховариш?

– Ой, якщо переказувати, для кого я куховарю, це займе багато часу. Куховарив на практиках, які відбувалися в нас на факультеті, на різних футбольних матчах, на багатьох Днях факультету, останнім часом на різних фестивалях («Срібний Татош», «Бойко Фест», СтудРеспубліка, Гамора та інші).

Поділишся рецептом свого боґрачу?

– Боґрач з угорської означає «казанок». Якогось одного його рецепту немає, але я знаю, що хороших навичок кулінарії тут замало. Головне – як ставишся до приготування страви. Мій секрет у тому, що я готую його з любов’ю та ніжністю – так, як би готував для себе, для сім’ї.

Плануєш і надалі куховарити?

– Щось поварити на природі, ясно, це буде й далі, бо не можна покинути справу, від якої маєш безмежне задоволення. Також хотів би зустрітися з професіоналами, які мають великий досвід у кулінарії, почути їхні думки, навчитися чогось новенького, почути корисні поради.

P. S. Михайло не тільки готує прекрасні боґрачі, а й, за словами друзів та людей, що не раз куштували його страви, є душею будь-якої компанії. Незабаром початок навчального року, тож скуштувати Мішині боґрачі скоро буде не одна нагода!

Петро Юрса,

студент відділення журналістики




МЦ-інтерв’ю | 28.08.15 | Додав Шумицька | 1106 | 0.0/0
Теги: Геофак, Михайло Штефаньо, боґрач

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики

Надія і Віктор Голдовські: Диплом фізфаку УжНУ став визначальним для професійної реалізації в Ізра...

Тарас Ващук: У пошукотворенні себе й України в пісках...

Василь Олійник: «Військової справи наші студенти вчаться від тих, хто бачив війну на власні очі»

Міс УжНУ-2017 Ксенія Бонка: «Треба вірити в себе і свої сили»

Життєва мудрість Івана Сенька: дивитися на світ з гумором і, досягаючи мету, пізнавати щастя

Викладач УжНУ Василь Беликанич розвиває власний книжковий ютуб-канал

Викладач кафедри військової підготовки Микола Гоман — про студентів і життя після війни

На факультеті інформаційних технологій працює викладач з h-індексом 11

Ольга Павляк: «Люблю спорт, у якому перемоги здобуваєш інтелектом»

Іван Король: «Щоб почуватися щасливою, людина має жити по совісті, допомагати іншим»

Богдан Булеца: «Нині маю важливу місію – передати свої знання»

Степан Поп: На найвищих щаблях в університеті має бути духовність – інакше розвитку й об'єктивност...

В’ячеслав Бігун: «Кіно треба робити не заради грошей»

Антон Іванина: баскетбол – те, що надихає, захоплює та хвилює

Петро Трачук: «Запорука успішної держави – у гармонійних, міцних сім’ях»

Четвертокурсниця УжНУ – про навчання в Польщі

Володимир Лазур: «Робиш – мовчи, зробиш – побачать»

Спраглий до подорожей і відданий праці декан, якого робота завжди знаходить сама

У студентській науковій лабораторії на фізфаку потроху вже створюють і роботів

Саня DEER: «Іди – і дійдеш, хочеш – роби»