Четвер, 25.04.24, 14:05 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Теорія і практика

Викладачі УжНУ взяли участь у тренінгу Британської ради
Наталія Драбов, Наталія Попович, Жанна Севастьянова (менеджер проекту), Власта Петріщак, Надія Бойко, Евеліна Сіра, Володимир Височанський
Наталія Попович (лівобіч) з Сергієм Квітом та Наталією Драбов

Доцент кафедри полікультурної освіти та перекладу Наталія Попович та доцент кафедри фінансів і банківської справи Володимир Височанський взяли участь у цьому тренінгу за напрямом «Майстерність викладання в університетах (Англійська мова як засіб викладання)» – «Academic Teaching Excellence (English as a Medium of Instruction)». Наталія Попович розповідає: «П'ятнадцять учасників нашої групи представляли різні виші України зі Львова, Києва, Тернополя, Дніпра, Полтави, Одеси та Ужгорода і зуміли працювати єдиною командою, незважаючи на полярність професійних фахових навичок з різноманітних галузей знань і спеціальностей (а це математика, міжнародне право, філософія, релігієзнавство, перекладознавство, геозйомка, інформаційні технології тощо). 

Нік Манбі (Nick Munby) – висококваліфікований фахівець від Британської ради і керівник цього напряму – ознайомив нас із застосуванням якісно іншої моделі професорсько-викладацької колегіальності й рецензування доповіді та відкритої лекції,  яку, зокрема, мав можливість прочитати кожен із учасників цього напряму у форматі мікролекції (Micro-lecture) й мати відгуки колег за трьома характеристиками: презентаційні навички, контакт з аудиторією та мовні навички».

Володимир Височанський

Володимир Височанський додає: «Участь в курсі «Academic Teaching Excellence: English as The Medium of Instruction» дозволила набути важливих навичок викладання англійською мовою фахових дисциплін. Запропоновані тренерами передові педагогічні й мовні практики спонукають до переоцінки власних підходів щодо викладання дисциплін, стимулюють до пошуку нових шляхів роботи зі студентами в рамках навчального процесу. Особливо вдячний організаторам за обране місце, час і формат тренінгу, що дозволило вдало поєднати підвищення професійної кваліфікації з обміном досвідом із колегами».

Асистент кафедри мікробіології, імунології з курсом інфекційних хвороб Власта Петріщак була залучена до тренінгу «Academic Teaching Excellence: English as The Medium of Instruction», який, за її словами, насамперед дав змогу перейняти від справжніх британських джентльменів-тренерів передовий досвід викладання фахових дисциплін англійською мовою.

Власта Петріщак

Пані Власта каже: «Цікаво було також ознайомитися з баченням колег організації навчального процесу, почути їхні думки стосовно можливостей покращення наявних педагогічних методик у сучасних умовах. Інтерес викликали й різні думки з приводу організації дозвілля для студентів та створення своєрідних гуртів за інтересами. Дружна атмосфера тренінгу, робота в команді й винятковий професіоналізм тренерів сприяли легкому засвоєнню навичок викладання й справили незабутнє враження!!! Після закінчення семінару почувалася здатною на нові зрушення в бік поліпшення освіти для іноземних студентів».   

Поділилася враженнями й викладач кафедри теорії та практики перекладу факультету міжнародних відносин Наталія Драбов: «Пакуючи валізи до Одеси, уявлення не мала, що нас там чекає і яким чином відбуватиметься наше навчання. Колеги, які вже брали участь у тренінгах у Києві, Рахові, Дніпрі, натхненно ділилися враженнями про пережите і почуте. Крім маси позитиву, який вони, не приховуючи, випромінювали, я не могла не помітити ще одну деталь: мої колеги чудово виглядають. І хоча, крім нових знань про сучасні методики викладання у виші, дехто з колег-жінок набув кілька зайвих грамів ваги (бо ж годували там пречудово!), вони були задоволені і сповнені ентузіазму ☺.

Тож налаштувалася на приємні зміни і я. І не розчарувалася. Звичайно, хотілося потрапити у групу до британців, носіїв мови, тому трохи засмутив той факт, що керівник моєї групи – українка. Проте невдовзі я зрозуміла, що це навіть на краще: Людмила Клименко – так звали тренерку – надзвичайна людина і чудовий фахівець, яка «зсередини» знає і розуміє проблеми викладання у наших ВНЗ. Вона – одна з нас. Крім програми, яку розробила для викладачів-мовників і спеціалістів, наша тренерка радо ділилася власним досвідом, давала цінні поради.

Заняття відбувалися в доволі інтенсивному режимі: 8 годин активної розумової діяльності щодня. Плюс домашні завдання: читання й аналіз запропонованого матеріалу, підготовка презентацій тощо. В Одесі я знову відчула себе студенткою – часом дуже втомленою і навіть виснаженою після практичних занять. Ловила себе на думці, що теперішня молоді теж, мабуть, так може почуватися. І це варто брати до уваги в роботі…

Я знала, чого очікую від тренінгу – нових потрібних мені знань і вмінь і відповідно – професійного зростання та позитивних змін у моїй роботі. Ну, і звичайно, як наслідок, – поліпшення рівня знань моїх студентів. Бо це ж і є наша остаточна мета – зміни на краще. Думаю, перший крок я ступила. Дуже сподіваюся на продовження навчання».

_x_PS1 У рамках співпраці УжНУ та Британської ради ще 25–29 серпня в Одесі відбувся черговий тренінг. Як повідомляє координатор проекту «Англійська мова для університетів» старший викладач кафедри міжнародних комунікацій факультету туризму та міжнародних комунікацій Людмила Коваль, цього разу шестеро представників нашого університету з чотирьох факультетів мали нагоду повчитися у відомих в усій Європі тренерів, які залучені до популяризації та організації проекту від Британської ради. Учасники радо поділилися з Медіацентром враженнями від навчання._x_PS2 /live/2016/09/11brit_rada/verkh.jpg_x_PS3 Наталія Драбов, Наталія Попович, Жанна Севастьянова (менеджер проекту), Власта Петріщак, Надія Бойко, Евеліна Сіра, Володимир Височанський_x_PS4 _x_PS5 _x_PS6 _x_PS7 _x_PS8 _x_PS9 _x_PS10 За інформацією ст. викладача кафедри міжнародних комунікацій _x_PS11 факультету туризму та МК Людмили Коваль_x_PS12 _x_PS13 _x_PS14 _x_PS15 _x_PS16 _x_PS17 _x_PS18 _x_PS19

За інформацією ст. викладача кафедри міжнародних комунікацій

факультету туризму та МК Людмили Коваль




Теорія і практика | 10.09.16 | Додав Г_Кришiнець | 1873 | 5.0/1
Теги: Британська Рада, Викладачі, Англійська мова, тренінг

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Матеріали близьких рубрик

Студент юрфаку взяв участь у літній школі з реформування кримінального судочинства та боротьби з кор...

Викладачі Ужгородського університету взяли участь у літній школі Британської ради

Історики-україністи УжНУ стали учасниками літньої школи в Києві

In The Army Now: студенти Ужгородського університету на місяць стали солдатами

Студентки філфаку побували на морському узбережжі, щоб опанувати тонкощі сталого місцевого розвитку

Досвідом щодо сповільнення старіння з біологами УжНУ ділилася дослідниця Ірландської академії наук

Директор Карибського геномного центру прочитав цикл лекцій біологам УжНУ

До II Міжнародної науково-практичної конференції для бібліотек ВНЗ активно долучилася й книгозбірня ...

Професор УжНУ представив новітні стратегії інноваційного розвитку транскордонного співробітництва в ...

Коли скінчилася сесія: студенти-військовики вправляються на полігоні зі зброєю