Субота, 27.04.24, 06:55 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » У ногу з часом

У рамках проекту «Інноваційні лабораторії» в УжНУ провели круглий стіл
Ігор Король

Днями в УжНУ відбувся круглий стіл на тему «Університет та бізнес: можливості співпраці та просування інноваційного розвитку» в рамках проекту «Інноваційні лабораторії».

На захід завітав в. о. проректора Ужгородського національного університету Ігор Король, котрий наголосив, що наш виш підтримує багато проектів, котрі є чудовою можливістю для студентів попрактикуватися та здобути певний досвід.

Михайло Ківкович
Із вітальним словом виступив директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА Михайло Ківкович: «Добре знаємо, що розвиток економіки будь-якої держави нерозривно пов’язаний із упровадженням новітніх технологій, які забезпечують економічне та ефективне використання ресурсів, виготовлення більш якісної продукції, а також нової, яка не має аналогів на ринку. Виробництво, яке не вдосконалюється, рано чи пізно буде змушене «померти» через неконкурентоспроможність, тому кожен виробник має бути зацікавлений у впровадженні новітніх технологій.

У розвинутих країнах частка залучення інноваційних технології сягає 70 %, в Україні — вдесятеро менше. У зв’язку з цим виникає попит на ідеї та розробки. Ваш проект інноваційної лабораторії дає чудову можливість поєднати прагматику бізнесу з ідеями молоді, спонукає студентів до творчості, направляє енергію та амбіції нового покоління на продукування свіжих ідей».

Юрій Бабинець
Гостем із департаменту освіти і науки, молоді та спорту був Юрій Бабинець, який відзначив: «Тема круглого столу дуже актуальна. В Україні тепер дуже складна економічна і політична ситуація, тому заходи, присвячені поліпшенню стану нашої економіки, будуть вітатися владою».

Керівник проекту «Інноваційні лабораторії» Світлана Слава розповіла: «Мені дуже приємно розповісти про концепцію проекту й здобуті результати. Працюємо вже 2 роки. Вважаю, що за цей час досягли дуже добрих результатів. Ми націлені на створення інноваційних лабораторій у 5 партнерських університетах. Головні завдання проекту:
Світлана Слава
• об’єднати практику і дослідження відкритих інноваційних навчальних платформ в освіті для підприємств;
• вбудувати інноваційні лабораторії в ядро регіональної екосистеми інновацій та комунікувати з підприємствами в регіонах-партнерах;
• інтегрувати інноваційні лабораторії в основні університетські заходи (зокрема, навчальні програми) через застосування передових досягнень для довгострокового розвитку.

У кожному з вишів-учасників є інноваційна лабораторія, покликана поєднувати практичні запити підприємств та дослідження університетів, які генерують інноваційні зміни, сприяють залученню до наукових досліджень креативних студентів.

Така лабораторія на базі економічного факультету УжНУ концептуально ґрунтується на творчому поєднанні «відкритих інновацій», навчання і досліджень, безпосереднього долучення до практики підприємств на основі використання інноваційної веб-платформи, що є порталом різних організацій, підприємств, які зацікавлені у розширенні ринків збуту, реалізації інноваційних ідей, комерціалізації технічних і технологічних розробок».

Роман Завадяк
Про навчання та інновації для підприємства, досвід ринку ідей розповів доцент економічного факультету Роман Завадяк: «Ринок ідей потрібен для того, щоб студенти навчилися розробляти свої ідеї, вміли їх оформити так, аби підприємство зацікавилося. У нас є спеціальний сайт, до якого має доступ кожен студент факультету.

Студенти реєструються, пропонують свої ідеї, можуть купувати певні ідеї (для цього дають умовних 100 тисяч грн, які в ході роботи ринку ідей можуть використати). У нас уже відбулися два ринки ідей. У першому взяло участь 5 університетів, серед яких і наш виш. Два перші місця тут здобули студенти саме Ужгородського університету. Мотивацією для студентів було якнайкраще проявити себе для потенційного роботодавця, бажання реалізувати свої навички на практиці, генерування нових ідей, бажання стати переможцем і заробити... 25 балів до рейтингу з кількох предметів».

Підбиваючи підсумки круглого столу, дійшли висновку, що такі проекти є дуже корисними як для студентів, викладачів, так і для підприємств. У майбутньому роботу продовжуватимуть, залучаючи й інші факультети вишу.

Галина Риган

для Медіацентру УжНУ




У ногу з часом | 14.12.14 | Додав Шумицька | 908 | 0.0/0
Теги: круглий стіл, Проекту «Інноваційні лабораторії»

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики