П`ятниця, 26.04.24, 01:06 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Наукові форуми

На юридичному факультеті обговорили актуальні проблеми міжнародного права та міжнародних відносин
Учасники наукового семінару
Георгій Динис

«Наша мета – не лише продемонструвати обізнаність з фактами й процесами, що стосуються важливих проблем міжнародної дійсності, а й намагатися фахово дослідити та усвідомити їхню сутність, поставивши в основу роботи принципово сучасні наукові методи дослідження актуальної міжнародної проблеми», – ділиться Георгій Динис.

Першим із доповіддю виступив студент-правник Віталій Дячук. У контексті загальної тематики він розглянув міжнародно-правову кваліфікацію дій Російської Федерації проти України на Сході, анексії та окупації територіальної частини України – Автономної Республіки Крим – як актів агресії.

Віталій Дячук

В основі визначення поняття агресії є міжнародні договори, конвенції, резолюції Генеральної Асамблеї ООН. Промовець зробив порівняльний аналіз міждержавного збройного  конфлікту Російської Федерації з Україною, а саме міжнародно-правової відповідальності Росії, з рішенням Міжнародного Суду ООН (Гаага) 27 червня 1986 р. у справі «Про військову та воєнізовану діяльність у Нікарагуа і проти Нікарагуа». Суд тоді постановив, що США, підтримуючи ці сили, скоїли діяння, які порушили міжнародно-правові зобов'язання Сполучених Штатів: не втручатися у справи іншої держави, не застосовувати силу проти неї, не зазіхати на суверенітет іншої держави і не перешкоджати мирній морській торгівлі. Суд також вирішив, що США повинні відшкодувати Республіці Нікарагуа весь збиток, завданий їй названими протиправними діями.

Доповідач уважає, що судове рішення Міжнародного Суду ООН щодо справи «Нікарагуа проти США» може слугувати  правовим прецедентом  для судового вирішення військового конфлікту «Росія проти України» та притягнення Росії до міжнародно-правової відповідальності. 

Під час семінару

На заході був присутній і старший викладач кафедри адміністративного, фінансового, інформаційного та європейського публічного права Олександр Грін. Під час семінару студенти мали можливість подискутувати й висловити власні погляди на теперішній міжнародний конфлікт. Також кандидат юридичних наук, професор Георгій Динис звернув увагу на умови провадження наукових досліджень, формування тематики й висловив сподівання, що студенти самостійно не лише подаватимуть ідеї, а й працюватимуть над рекомендаціями стосовно вирішення відомих міжнародних конфліктів.

Олександр Грін

Про культуру як зброю в гібридній війні доповідав голова НТСА історичного факультету Михайло Рекрутяк. Він звернув увагу на досить вагомий вплив нинішнього військового конфлікту на такі галузі мистецтва, як музика та кінематограф. При обговоренні цього питання присутні нерідко зіставляли реалії культури за часів Другої світової війни з сучасними. У порівнянні неможливо було уникнути тематики діяльності ЗМІ. Ішлося й про використання кібертехнологій.

Такі круглі столи дають змогу вести змістовні дискусії з участю фахівців та науковців у галузі міжнародного права й міжнародних відносин, набиратися досвіду з метою пошуку можливих механізмів, включаючи міжнародно-правові, для вирішення наявних міжнародних конфліктів.

Після наукового семінару було визначено й тематику наступного засідання – «Сучасний глобальний правопорядок». На захід запрошують юристів-міжнародників, правознавців, істориків, політологів. Дату і час буде повідомлено додатково, кажуть представники кафедри міжнародного права та Ліги студентів АПУ.

_x_PS1 Днями на юридичному факультеті за круглим столом обговорили актуальні проблеми сучасного міжнародного права та міжнародних відносин. Для дискусій визначили тему – міждержавний збройний конфлікт між Україною та Росією. Нагадаємо, постійний університетський науковий семінар «Актуальні проблеми сучасного міжнародного права та міжнародних відносин» впроваджений завідувачем кафедри міжнародного права УжНУ професором Георгієм Динисом, проводиться вже четвертий рік поспіль. У роботі заходу беруть участь студенти й викладачі університету. Активну підтримку в організації надає також Ліга студентів АПУ._x_PS2 _x_PS3 _x_PS4 /live/2015/11/26uristi/spilna.jpg_x_PS5 _x_PS6 Учасники наукового семінару_x_PS7 50%_x_PS8 _x_PS9 _x_PS10 Катерина Хижняк_x_PS11 для Медіацентру УжНУ_x_PS12 _x_PS13 _x_PS14 _x_PS15 _x_PS16 _x_PS17 _x_PS18 _x_PS19

Катерина Хижняк

для Медіацентру УжНУ




Наукові форуми | 12.11.15 | Додав Г_Кришiнець | 1261 | 5.0/1
Теги: міжнародні відносини, семінар, міжнародне право, Юридичний факультет, Георгій Динис

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Матеріали близьких рубрик

Студент юрфаку взяв участь у літній школі з реформування кримінального судочинства та боротьби з кор...

Викладачі Ужгородського університету взяли участь у літній школі Британської ради

Історики-україністи УжНУ стали учасниками літньої школи в Києві

In The Army Now: студенти Ужгородського університету на місяць стали солдатами

Студентки філфаку побували на морському узбережжі, щоб опанувати тонкощі сталого місцевого розвитку

Досвідом щодо сповільнення старіння з біологами УжНУ ділилася дослідниця Ірландської академії наук

Директор Карибського геномного центру прочитав цикл лекцій біологам УжНУ

До II Міжнародної науково-практичної конференції для бібліотек ВНЗ активно долучилася й книгозбірня ...

Професор УжНУ представив новітні стратегії інноваційного розвитку транскордонного співробітництва в ...

Коли скінчилася сесія: студенти-військовики вправляються на полігоні зі зброєю