Четвер, 25.04.24, 15:24 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Актуально

На факультеті європейського права і правознавства відкрили магістратуру з міжнародного права
Декан факультету європейського права і правознавства Ярослав Лазур

«Я думаю, що випуск бакалаврів міжнародного права буде доленосним, оскільки для нашого регіону підготовка юристів-міжнародників є стратегічним завданням, попит на них величезний. Юристи зі знаннями міжнародного права однозначно будуть потрібні на ринку праці. Досвід показує, що випускниками нашого факультету цікавляться не тільки фахівці юридичного напряму, судові органи, а й бізнес-структури, правоохоронні органи», – вважає декан факультету європейського права і правознавства УжНУ Ярослав Лазур.

Георгій Динис, кандидат юридичних наук, доцент, професор, завідувач кафедри міжнародного права, родоначальник школи міжнародного права на Закарпатті, який свого часу працював у Раді Європи, наводить такі аргументи на користь напряму підготовки «Міжнародне право»:

Завідувач кафедри міжнародного права Георгій Динис

«Коли виникають питання про здобуття диплома юриста-міжнародника, то вони завжди прагматичні: хто такий юрист-міжнародник, що таке міжнародне право, як воно використовується, де з таким документом про освіту можна працювати й відповідно – отримувати зарплату?

Юрист-міжнародник займається юридичним забезпеченням міжнародних відносин, зовнішньої політики і зовнішньої економічної діяльності. Від звичайного юриста відрізняється поглибленим знанням міжнародного публічного, міжнародного приватного і європейського права. Також він спроможний на юридичний аналіз міжнародних відносин і здатен працювати в міжнародному оточенні, постійно спілкується з іноземцями, часто перебуває за кордоном. Юрист-міжнародник опановує всі галузі українського права і водночас набуває набагато більше знань з міжнародного публічного права.

Я здобував освіту в Київському університеті на факультеті міжнародного права, і моїми однокурсниками були представники 40 держав. Ми вчилися відрізняти людей різних країн навіть за психологічними ознаками. Мені здається, що випускникам УжНУ в цьому розумінні дещо легше, ніж, скажімо, київським студентам, оскільки вони переважно білінгви, і робота у європейських країнах для них не буде складною.

Ключова позиція кафедри міжнародного права полягає в тому, що, коли відбуваються серйозні події в міжнародному оточенні, ми наголошуємо на тому, що юрист-міжнародник повинен давати оцінку цим подіям засобами міжнародного права.

Юрист-міжнародник – то інші способи мислення. Це підтверджує відома теза Альберта Ейнштейна: для того, щоб вирішити створену проблему, треба змінити спосіб мислення. Тут навчають саме цього».

Кафедрі міжнародного права – понад 15 років. Незважаючи на відносно юний вік, її вчені читають лекції за кордоном, беруть участь у міжнародних програмах, конференціях, форумах тощо. Сьогодні на кафедрі працює 5 кандидатів наук у галузі міжнародного права.

Цього року для обох юрфаків УжНУ передбачили 100 місць держзамовлення для випускників-бакалаврів. Половина буде використана факультетом європейського права і правознавства. Оскільки можливий перехресний вступ, на факультеті очікують бакалаврів інших спеціальностей, хоча сподіваються передусім на своїх вихованців.

Нещодавно кафедра правосуддя й адвокатури на базі факультету, який очолює проректор Олександр Рогач, підписала договір про започаткування на базі УжНУ підвищення кваліфікації працівників суду. Сьогодні триває робота з підвищення кваліфікації адвокатів.

«Факультет активно розвивається, працює над удосконаленням навчального процесу, застосовує сучасні технології. Зокрема, завдяки телекомунікаційному центру вдалося провести онлайн-лекцію завідувача кафедри кримінального права Карлового університету. Будемо й надалі проводити такі заходи, студенти зацікавлені в цих заняттях, до того ж це сприяє інтеграції у європейську освітню систему», – розповідає декан факультету Ярослав Лазур.

Цього року вперше в історії кафедри міжнародного права студенти 4-го курсу спеціальності «Міжнародне право» дістали змогу пройти практику в Міністерстві закордонних справ. Це серйозний аргумент на користь роботи всього факультету й кафедри зокрема.

За два десятиліття незалежності в Україні сформована міжнародна дипломатична школа, новообраний Президент країни теж має фах економіста-міжнародника. Тому шанси юриста-міжнародника сьогодні дуже хороші, а на Закарпатті й поготів, – вважають на факультеті європейського права і правознавства та запрошують вступати саме до них.

_x_PS1 Факультет європейського права і правознавства цього року випустить перших бакалаврів напряму підготовки «Міжнародне право». Ще приємнішою новиною, яка підтверджує визнання роботи факультету і кафедри міжнародного права, є рішення державної акредитаційної комісії ліцензувати магістратуру за напрямом «Міжнародне право». Потреба в таких фахівцях уже давно назріла в Україні, а євроінтеграційний курс у сучасних умовах лише підтверджує сказане._x_PS2 http://mediacenter.uz.ua/live/2014/06/10europravo/K1gR1EY-ltk.jpg_x_PS3 _x_PS4 _x_PS5 _x_PS6 _x_PS7 _x_PS8 _x_PS9 _x_PS10 Наталія Каралкіна_x_PS11 _x_PS12 _x_PS13 _x_PS14 _x_PS15 _x_PS16 _x_PS17 _x_PS18 _x_PS19

Наталія Каралкіна




Актуально | 07.06.14 | Додав МедіаУжНУ | 2011 | 5.0/1
Теги: магістратура, міжнародне право, Факультет європейського права

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

1
avatar
1 МедіаУжНУ \ IP: 95.134.21.95 • 15:35, 09.06.14
Щиро дякуємо за уважне прочитання матеріалів й використання системи повідомлення про помилки orphus.
Фактичні помилки редакція виправляє.
Стилістичні "огріхи" до уваги беруться тоді, коли в них є слушність.
Виправляти правильне вживання на сумнівне, як-от: "навчають саме цього" на "...саме цьому" чи "треба" на "необхідно" тощо – позбавлене сенсу.
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]