П`ятниця, 29.03.24, 16:26 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » З Приймальної комісії

Випускники різних факультетів вступають у магістратуру факультету здоров’я людини
Фахова комісія зі спеціальності «фізична реабілітація» факультету здоров’я людини

15 охочих здобути освітньо-кваліфікаційний рівень магістра чи спеціаліста зі спеціальності «Фізична реабілітація» факультету здоров’я людини сьогодні зібралося в одній із аудиторій УжНУ. Абітурієнти різного віку проходять додаткове вступне випробування (співбесіду), яка є першим етапом для перехресного вступу у магістратуру.

Вступники на факультет здоров’я людини

Така можливість з’явилася у них лише цього року завдяки запровадженню у виші новації – торік МОН дозволяв це лише експериментально. Співбесіду проводить фахова атестаційна комісія. Якщо абітурієнт її проходить – буде допущений до наступних вступних випробувань.

Програма співбесіди на факультеті здоров’я людини включає перелік питань з двох тематичних блоків – «Теорія і методика фізичного виховання. Теорія і методика спортивного тренування» та «Основи здоров’я. Основи медичних знань». Відповідно вступникам ставлять по два запитання, на які вони повинні відповісти.

Олена Дуло

Декан факультету Олена Дуло переконана, що для абітурієнта це хороша можливість здобути нову спеціальність. «Цього року перехресно до нас вступають 15 осіб. Умовно їх можна розподілити на дві категорії: перша – ті, які мають диплом зі спорідненого напряму, наприклад, біології. Таких є четверо. Вони вирішили у майбутньому надавати допомогу хворим, відновлювати стан їхнього здоров’я, підвищувати якість життя інвалідів, сприяти підвищенню працездатності спортсменів після фізичних навантажень.

Друга категорія – ті, хто прагне працювати на педагогічній ниві. Серед них є такі, що мають серйозні здобутки у спорті, як, до прикладу, абітурієнт – бронзовий призер Чемпіонату світу з кіокушинкан карате. Він бачить себе тренером з цього виду спорту. Також є ті, які хочуть бути вчителями фізкультури у школах. Це зумовлено різними причинами, зокрема, вимушеним викладанням декількох предметів, щоб мати повну ставку педагогічного навантаження. Особливо це стосується вчителів сільських шкіл з невеликою кількістю учнів», – розповідає пані Олена.

Ігор Шандра

Ліцензійний обсяг дозволяє прийняти цих абітурієнтів на навчання. Вони зорієнтовані в цілому на заочну форму – на денну є лише один охочий. Більшість вступників розраховує на контракт, оскільки держзамовлення невелике. «Нам приємно, що абітурієнти довіряють нашому факультету і хочуть здобути рівень спеціаліста чи магістра саме в нас», – каже Олена Дуло.

Серед вступників є такі, хто досить давно навчався й устиг уже попрацювати, а також ті, хто має намір навчатися в магістратурі в УжНУ відразу за двома спеціальностями.

Діана Решетар

Абітурієнтка Діана Решетар 5 років тому закінчила біологічний факультет УжНУ. Після цього встигла попрацювати у санепідемстанції за спеціальністю, але у зв’язку з ліквідацією структури залишилася без роботи. «У країні досить складна ситуація з працевлаштуванням. До того ж хочеться реалізувати себе в іншій сфері. Сьогодні маю намір здобути другу спеціальність, вступаю на заочне відділення», – розповідає дівчина.

Ігор Шандра закінчив фізичний факультет УжНУ й вирішив вступити на факультет здоров’я людини. Хлопець є тренером зі східних бойових мистецтв, тож друга спеціальність потрібна йому для професійної діяльності.

Людмила Стеблівка

Людмила Стеблівка має намір здобувати паралельно дві спеціальності в УжНУ. Маючи диплом бакалавра хімічного напряму, дівчина подала документи у магістратуру цього факультету, а також бере участь у співбесіді для вступу на факультет здоров’я людини. Мріє про спеціальність фізичного реабілітолога і вже досить давно має намір реалізувати себе і в цій сфері.

Людмила Голомб

Абітурієнтка Людмила Голомб має середню спеціальну освіту за фахом «Медична сестра». Багато років працювала за спеціальністю. Нещодавно здобула ОКР «бакалавр» на біологічному факультеті. Оскільки практикує масаж, дуже хоче здобути кваліфікацію реабілітолога і масажиста.

За результатами співбесіди, всі 15 охочих вступати в магістратуру факультету здоров’я людини допущені до наступих вступних випробувань.

Наталія Каралкіна




З Приймальної комісії | 18.07.15 | Додав Шумицька | 1059 | 5.0/4
Теги: перехресний втсуп, магістратура, Факультет здоров’я людини

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики