Субота, 20.04.24, 16:10 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Вітаємо!

Свої таланти демонстрували викладачі історичного факультету
Під час святкування

Усі нетерпляче чекають зимових свят! Дарувати й отримувати подарунки, відсилати одне одному вітання… Оригінальний презент своїм студентам та й собі вирішив зробити викладацько-професорський склад історичного факультету.

Цього дня в конференц-залі було людно, весело і класно, хоч трохи й холодно. Але оплесками та щирим сміхом і захопленням від своїх педагогів студенти добряче зігрілися.

Володимир Задорожний
Захід розпочали колядкою «Господь Бог предвічний», котру виконав професор, доктор історичних наук Володимир Задорожний. Мікрофон виявився зайвим для такого сильного голосу, всі підспівували або аплодували в такт.

Роман Офіцинський
Наступним, хто виявив свій талант тонкого лірика, філософа, автора трьох поетичних збірок, став професор, доктор історичних наук, проректор із науково-педагогічної роботи УжНУ Роман Офіцинський: «Вітаю всіх із прийдешніми святами! Бажаю отаких заходів якомога більше, адже вони єднають студентів і викладачів!». Роман Андрійович продекламував вірш М. Рильського та зачитав власні поезії з першої збірки.

Напередодні Нового року зазвичай підбивають підсумки поточного, згадують найяскравіші моменти пережитого. Тож презентували епізоди з життя історичного факультету, під час яких кожен міг відчути й згадати свою причетність до найкращих моментів року.

Наступним, хто радував залу своїм виступом, був доцент кафедри нової і новітньої історії та історіографії Володимир Сурнін. Окрім дослідницької та педагогічної роботи, він активно займається спортом, любить подорожувати та насолоджуватися спілкуванням з природою, що й надихає його на власні творіння, котрі втілені у двох збірках. Пан Володимир зачитав три вірші, перепросив, що російською, але ж талант визначає не мова.

Трохи драйву додав археолог Володимир Мойжес, бо й справдіі: котрий археолог не любить пісню?!

«Меч Оріона»
Черговий учасник концерту добре відомий закарпатцям: це клуб історичної реконструкції «Меч Оріона». Молоді люди в лицарських обладунках та старовинному одязі часто з’являються на різних фестивалях, святах та інших масових заходах. Самою лише своєю присутністю прикрашають дійства. Для цього концерту теж стали окрасою. Окрім того, що танцівники показали народні танці різних країн світу, вони ще й провели майстер-клас, до якого залучили глядачів із залу.

Окрім талановитих чоловіків, історичний факультет має й талановитих жінок. Зала мала змогу переглянути презентацію з окремими зразками художньої вишивки доцента Оксани Ферков.

Володимир Фенич
Якщо ж дружина просить вас напередодні новорічних свят допомогти їй у приготуванні певних страв, то радьтеся, як спекти, приміром, яблучний пиріг, з деканом історичного факультету Володимиром Феничем. Пан Володимир дасть вам рецепт, котрим ваша половинка буде задоволена, щоправда, пиріг все-таки доведеться купити. Про цю й інші історії, або ж веселі бувальщини, розповів Володимир Іванович.

Сергій Федака
Наступний учасник заходу відомий далеко за межами нашого університету. «Він встигає прочитувати 5 книг на тиждень і відвідувати 500 конференції і презентацій за добу... І коли ж це він знаходить ще час на писання віршів?!» — питають ведучі. На сцену впевнено виходить професор і поет Сергій Федака: «Вітаю вас! Доброго здоров’я, якщо воно у вас ще залишилося! Сьогодні я зачитаю вірш, котрий стосувався хоч і подій ХХ століття, але дуже яскраво відбиває й нинішню ситуацію».

Ігор Прохненко
Трохи гумору та іронії заходу додав виступ Ігора Прохненка, котрий виконав пісню «Гуцульський новий рік». Як може новорічний концерт бути без казки?! Допомогти відчути святкову атмосферу взялася голова профкому Андріана Завадяк, котра презентувала свою роботу «Вертеп», виконану у стилі декоративно-прикладного мистецтва.

Дійство завершили колядкою, у котрій узяла участь уся зала! Захід такого розмаху на історичному факультеті пройшов уперше, але дав хороший старт і приклад іншим підрозділам вишу.

Галина Риган



Вітаємо! | 27.12.13 | Додав Шумицька | 1302 | 0.0/0
Теги: істфак

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики