Четвер, 18.04.24, 18:10 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Студентська практика

Студенти-біологи проходили практику в одній із найкращих українських клінік штучного запліднення

Четвертокурсники біофаку під час цьогорічної практики мали можливість набути безцінного досвіду: як проводять штучне запліднення на європейському рівні.

Студентська практика – невід’ємна частина навчального процесу. Вагоме значення мають ознайомчі та навчальні екскурсії до потенційних роботодавців. Надзвичайно актуальним практичним напрямком, до якого можуть бути залучені випускники-біологи, є репродуктивна медицина.

Під час практики

Для ознайомлення з фахом ембріолога клініки репродуктивної медицини декан біологічного факультету Ярослава Гасинець разом із заступником декана з наукової роботи Федором Куртяком організували для своїх студентів ознайомчу екскурсію в медичний центр «Інтерсоно Медікавер груп» (м. Львів) – найпотужніший заклад репродукції та лікування безпліддя в Західній Україні.

Зауважимо, що Medicover Group – мережа потужних медичних установ Європи, які завоювали репутацію і довіру мільйонів людей в усьому світі.

Завідувач та один із засновників ембріологічного відділення медичного центру «Інтерсоно Медікавер груп» Анна Василівна Фединяк ознайомила екскурсантів з принципами роботи відділення – а це насамперед організованість, ретельність, вимогливість.

 

Студентів також ознайомили зі спектром сучасних ембріологічних методів допоміжних репродуктивних технологій – традиційним заплідненням in vitro, ICSI, PICSI, AH, робота з біоптатом TESA та запліднення (ICSI) тестикулярними сперматозоїдами, різними методами кріоконсервації ембріонів.

Анна Василівна підкреслила, що за 14 років успішної діяльності в «Інтерсоно» з пробірки народилося понад 2800 дітей, а лікарі медичного центру «Інтерсоно» першими в Західній Україні почали надавати унікальну послугу «кріоконсервації оваріальної тканини», яка допомагає зберегти репродуктивну функцію онкохворих жінок і дарує можливість народити власних діток навіть після хіміотерапії.

Сергій Обриський

Студент V курсу Сергій Обриський ділиться своїми враженнями від практики: «Практика відбувалася влітку і тривала 2 тижні. Перше, що мене вразило в «Інтерсоно», – інші, європейські, умови праці.

Ми мали змогу порівняти лабораторні заняття, які проходять в нас на факультеті, з методиками, які застосовуються у Європі. Наш університет закладає хорошу теоретичну базу, а застосовувати ці знання ми навчилися саме під час практики. Спочатку було важко адаптуватися, але попри всі труднощі хотілося б пов’язати у майбутньому своє життя саме із репродуктивною медициною.

Для працівників там створено всі умови, є можливість кар’єрного зростання та хороша заробітна плата, оскільки спеціалісти в цій галузі цінуються. Перевагою є й те, що філія цього центру відкривається в Ужгороді. Особливо запам’яталося, як до клініки час від часу приходять колишні пацієнти зі своїми дітьми, які з’явилися на світ завдяки цій установі».

Сергій розповідає, що студенти поставилися до практики дуже серйозно, сумлінно виконували завдання та приходили в клініку на повний робочий день, як і всі працівники. У вільний час молоді біологи знаходили кілька годин і для прогулянок містом Лева.

Ембріологи медичного центру зуміли зацікавити студентів захопливим світом новітніх репродуктивних технологій. Актуальним для студентів-біологів Ужгородського національного університету є відкриття філії медичного центру «Інтерсоно Медікавер груп» в Ужгороді, де у перспективі зможуть працевлаштовуватися найкращі випускники біологічного та медичного факультетів.

Ксенія Шокіна

для Медіацентру УжНУ




Студентська практика | 15.09.15 | Додав Шумицька | 1475 | 5.0/3
Теги: штучне запліднення, практика, Студенти-біологи, «Інтерсоно Медікавер груп»

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики