Понеділок, 29.04.24, 08:45 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Абітурієнт

На економічному факультеті відкриваються нові спеціалізації
Віталій Сержанов

Уже з 1 вересня на економічному факультеті готуватимуть фахівців нових для Закарпатського регіону спеціальностей «Логістика» та «Митна справа і оціночна діяльність». Навчатися можна буде на денній та заочній формах.

Декан економічного факультету Віталій Сержанов розповів: «Економічний факультет є достатньо давнім і потужним підрозділом УжНУ з класичним переліком спеціальностей: «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Економіка», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». Однак, проаналізувавши потреби ринку, а також окремих підприємств, організацій та установ у підготовці фахівців, ми дійшли до висновку, що сьогодні ринок потребує такої спеціалізацій як «Логістика» та «Митна справа і оціночна діяльність».

Віталій Вікторович зауважив, що логістичний напрям – надзвичайно актуальна і потрібна спеціальність як для ринку Україну, так і для ринку інших держав. Завжди є потреба у фахівцях такої галузі.

«Оскільки живемо у Закарпатській області, через котру проходить маса транспортних шляхів, і так чи інакше всі стикаються з потребою перевезення вантажів, вчасної доставки матеріалів та напівфабрикатів, подекуди – доставки не лише вантажів, а й працівників до місця роботи. Тому економічний факультет, який має надзвичайно потужну наукову та навчальну базу, готовий до підготовки спеціалістів саме в цій сфері.

Отож, починаючи з вересня цього року, приймаємо абітурієнтів в рамках напряму «Економіка» за спеціалізацією «Логістика». Випусковою буде кафедра економічної теорії. Варто додати, що в нас уже є договори з кількома працедавцями – компаніями, які безпосередньо працюють або ж у логістиці, або ж компаніями, які займаються одночасно логістичними  перевезеннями і оптовою торгівлею.

Я переконаний, що студенти, котрі закінчать цю спеціалізацію, легко знайдуть своє місце в житті і без труднощів знайдуть високооплачувану роботу та будуть нею задоволені. Чому я так можу говорити? Тому що до нас майже щомісяця звертаються роботодавці, в тому числі логістичні та великі торгові компанії. Це свідчить про те, що ми можемо організувати практику для студентів вже в період навчання. Тобто, закінчивши наш факультет, вони вийдуть не лише теоретично підготовленими фахівцями, а й матимуть певний досвід роботи. Ні для кого не секрет, що при працевлаштуванні однією з умов поряд з дипломом серйозного вишу, є й досвід роботи саме в цій галузі, чим ми також можемо забезпечити наших студентів».

Андрій Сугай

Успішний бізнесмен, директор торгового комплексу «Беркут» Андрій Сугай розповів про потрібність логістики на своєму підприємстві, а також висловив сподівання щодо співпраці та дальшого працевлаштування випускників нашого вишу: «Роль логістики надзвичайно важлива. Скажімо, наше підприємство має 9 місць продажу в Закарпатській області, відповідно потоки, які йдуть напряму із заводів виробників та складів по Україні, завдяки логістам чітко і економічно доцільно направляються в ті місця, де вони справді необхідні в певній кількості.

Ми чудово співпрацюємо  з економічним факультетом Ужгородського національного університету. Сподіваюся, теоретична начитка буде підтверджена хорошою практикою на нашому підприємстві».

Відомий підприємець також поділився тим, якими, на його думку, рисами повинен володіти логіст, щоб успішно працювати. Пан Сугай каже, що найважливіше – це комунікабельність, адже постійно потрібно спілкуватися з водіями, директорами складів, постачальниками. Також треба любити аналіз, уміти мислити, відчувати цифри й, безперечно, бути скрупульозним.

Навчальний центр

На підприємстві діє спеціально обладнаний навчальний центр для підготовки студентів, перепідготовки та переатестації вже влаштованих працівників.

Можна навчати одночасно близько 20 фахівці. У навчальному центрі є все новітнє оснащення, включаючи персональні комп’ютери та проектори для перегляду презентацій, а також всі необхідні матеріали для вивчення.

«Цей навчальний центр є ефективним, програми створювали наші фахівці, спеціально об’єднавши всі дані, які ми накопичували протягом довгих років», – зауважив Андрій Андрійович.

Бізнесмен розповів, що на нині на підприємстві є вакансії у відділ логістів, для яких спеціально розроблені програми навчання. Але логіст – це кінцева ланка на цьому підприємстві, оскільки, щоб опанувати логістичну справу, потрібно спочатку пройти інші бізнес-процеси, починаючи від продажу та постачання. Логіст повинен мати найбільше досвіду та багато знати про товари.

Дізналися ми й про рівень заробітних плат: стартують вони від 4000 грн. Чим більше людина  вчиться і чим якісніше працює, тим вище оцінюється її робота.

Андрій Сугай каже, що з нетерпінням очікує відкриття спеціальності «Логістика» на економічному факультеті: «Зважаючи на той факт, що Закарпаття розвивається, в перспективі ця професія матиме ще більше поширення. Вважаю, що потрібно готувати таких спеціалістів, напрацьовувати для них програми й добирати хороших студентів. Зі свого боку ми запрошуємо майбутніх логістів на практику з перспективою наступного працевлаштування. Крім цього, чекаємо в себе всіх випускників економічного факультету й молодих спеціалістів, які шукають для себе гідну роботу. Приходьте до нашого навчального центру. Сподіваємося на плідну працю!»

Олександр Сабадош

На підприємстві «Беркут» випускник економічного факультету УжНУ Олекандр Сабадош обіймає посаду менеджера-логіста, який розповів, у чому полягає його робота, про «плюси» та «мінуси» обраної професії: «До цього я займався залізничною логістикою. Цікавість логістики полягає в тому, що це різностороння наука, я б навіть сказав, що це окрема економічна галузь, яка обов’язково потребує вивчення. Я все життя займаюся саме транспортною логістикою, нині працюю в автомобільних перевезеннях. Це дуже динамічна професія – в цьому й полягає цікавість, немає одноманітності. Але трошки стресонебезпечна, тому всім логістам  потрібно бути готовим до цього».

Менеджер-логіст зазначив, що за українськими мірками задоволений заробітною платою, але у світі ця професія цінується вище.

Окрім «Логістики», на економічному факультеті також відкривається спеціалізація «Митна справа та оціночна діяльність». Зважаючи на те, що наш регіон на перетині чотирьох кордонів, потреба у підготовці цих фахівців теж є достатньо високою.

На сьогодні жоден з вишів у нашому регіоні не готує фахівців зі спеціалізації «Митна справа та оціночна діяльність». Нова спеціалізація функціонуватиме в рамках напряму «Фінанси, банківська справа та страхування». Набір також буде здійснюватися з 1 вересня 2016 року.

Випусковою кафедрою цієї спеціалізації буде кафедра фінансів і банківської справи, крім того, в планах очільників факультету є підготовка не лише бакалаврів, а й магістрів зі спеціалізації «Логістика» та «Митна справа і оціночна діяльність».

Отож запрошуємо абітурієнтів вступати на нові спеціалізації!

Віра Лабич




Абітурієнт | 24.04.16 | Додав Г_Кришiнець | 1908 | 0.0/0
Теги: працевлаштування, студенти, спеціальності, Економічний факультет, логістика, УжНУ

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики

На філфаку відбувся творчий конкурс з журналістики та реклами і зв’язків з громадськістю

Факультет здоров’я та фізичного виховання провів конкурсні змагання абітурієнтів

До уваги абітурієнтів, що бажають вступити на одну з педагогічних спеціалізацій!

Чому абітурієнти з інших міст та країн обирають УжНУ?

Географічний факультет запрошує вступати на нову спеціальність

Не лише педагогом чи програмістом, а й бізнес-аналітиком, експертом з ризику, статистом... станеш на...

Петро Горват: Без якісної вищої освіти коло спеціальностей, де можна досягти успіху, звужується

На військовій кафедрі відбувся перший етап вступних іспитів

Від туриста до туризмознавця – викладачі факультету туризму та МК профорієнтують школярів у походах

Кафедра військової підготовки УжНУ влаштувала оглядини власного потенціалу