П`ятниця, 19.04.24, 16:39 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Із ректорату

УжНУ завершує навчальний рік з понад 15-ма тисячами студентів і з підтвердженим IV рівнем акредитації
Під час засідання Вченої ради університету

23 червня відбулося останнє у 2013-2014 навчальному році засідання Вченої ради ДВНЗ «Ужгородський національний університет». Пропонуємо його найголовніші тези.

Професори Володимир Смоланка та Володимир Задорожний

У ході роботи підбили підсумки 2013–2014 навчального року, затвердили кандидатури на призначення іменних і персональних стипендій студентам, обговорили виконання навчальних планів та програм, а також визначали, як і з чим працюватиме Вчена рада наступного навчального року.

Професори Володимир Смоланка та Василь Маринець

Засідання розпочали зі вручення подяк Міністерства освіти і науки України доктору фізико-математичних наук, професору, академіку АН ВШ України, декану математичного факультету Василю Маринцю, а також доктору історичних наук, професору кафедри історії України Володимиру Задорожному.

Також ректор УжНУ Володимир Смоланка вручив працівникам університету 14 атестатів доцентів й один атестат професора.

На розгляд Вченої ради представили дев’ять монографій. Ректор запропонував відзначити всіх авторів, що одноголосно підтримали присутні.

Цього року УжНУ успішно пройшов акредитацію й підтвердив ІV рівень акредитації. Сьогодні у виші завершують роботу державні екзаменаційні комісії. Два факультети – медичний і стоматологічний – уже видали дипломи своїм студентам. Найближчим часом урочисте вручення відбудеться і в інших структурних підрозділах.

Ректор Володимир Смоланка та вчений секретар Олена Мельник

Загалом рік був складним: політичні події у державі не могли не вплинути на навчальний процес. У виші були змушені скорегувати зимову сесію – дещо продовжили її, однак на загальний результат роботи це не вплинуло. Навчальний процес був організований на задовільному рівні, зауважив проректор з науково-педагогічної роботи Олександр Сливка. Сьогодні в УжНУ, згідно з планом, працює Контрольно-ревізійне управління, що також впливає на результативність роботи факультетів.

Ми готуємо фахівців за 52 спеціальностями і напрямами підготовки – в університеті та 8 спеціальностями – у коледжі. Загалом у виші на денній і заочній формах навчається 14 тисяч 673 студенти та ще 814 – у коледжі.

Частка наукових працівників з науковим ступенем становить майже 71 %: в УжНУ працює 167 докторів наук, професорів, 717 кандидатів наук, доцентів.

З нового навчального року на сайті УжНУ, зокрема на головних сторінках факультетів, студенти зможуть ознайомитися з лекціями, робочими навчальними планами, переліком модульних робіт, а також методичними рекомендаціями. Під час Вченої ради ректор зобов’язав присутніх якнайшвидше оприлюднити таку інформацію, оскільки це одна з обов’язкових умов боротьби з корупцією у виші.

Під час засідання

Ішлося на Вченій раді й про середнє педагогічне навантаження на викладача. У новому році воно становитиме 780 годин замість 800 у поточному. Виходячи з фінансового стану, при всьому бажанні ректора максимально зменшити навантаження, наразі це все, що можна зробити, повідомив Олександр Сливка.

На 2014–2015 навчальний рік затверджений перелік кандидатур студентів, поданих на стипендії Президента України (географічний, медичний факультети, факультет інформаційних технологій, факультет економіки), Верховної Ради (юридичний, хімічний, фізичний, стоматологічний факультети), Кабміну (біологічний факультет), імені М. Грушевського (математичний факультет) та В. Чорновола (філологічний факультет). Також 22 студентів подали на іменні стипендії обласної ради та обласної державної адміністрації.

Вчений секретар Олена Мельник доповідала про роботу Вченої ради у цьому навчальному році. Загалом відбулося 10 засідань. До складу Вченої ради сьогодні входять 64 особи. Вчені звання професорів за цей час надали 6 викладачам, а звання доцентів – 41 педагогу. Із пропозицій щодо роботи Вченої ради у 2014–2015-му роках – розширення складу за рахунок людей, обраних на факультетах, щоквартальні засідання, а також створення загальноуніверситетського плану заходів.

Члени лічильної комісії

Вже на початку засідання Вченої ради ректор доручив сформувати лічильну комісію у складі трьох осіб для підрахунку голосів під час голосування щодо присвоєння вчених звань – відповідно до подань кафедр і рад факультетів. Проголосували за надання звання доцента п’ятьом викладачам, а також одного звання професора. Підтримку здобули кандидатури Наталії Кубіної, Наталії Брохун, Любові Нечипорук, Івана Маріонди, Володимира Даньківа, Анжели Колесник.

Одне з найважливіших рішень Вченої ради: в УжНУ ліквідовані як навчальні структурні підрозділи інститути – їх знову реорганізовано в факультети.

Під час засідання також затвердили відкриття аспірантури зі спеціальності 12.00.03 — Цивільне право і процес; сімейне право; міжнародне приватне право та відкриття докторантури зі спеціальності 12.00.07 — Адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право.

Наприкінці роботи Вченої ради були затверджені теми дисертаційних досліджень науковців вишу. Також рекомендовано до друку три монографії.

З 1 вересня в УжНУ офіційно відкривається музей історії університету, тож до 1 липня усі факультети мають представити остаточну інформацію про свої досягнення для оформлення працівниками музею відповідних стендів.

Наталія Каралкіна




Із ректорату | 23.06.14 | Додав Шумицька | 1603 | 5.0/1
Теги: Вчена рада

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики

В Ужгородському університеті визначили кращі монографії науковців вишу минулого року

В УжНУ створили Навчально-науковий центр із підвищення кваліфікації публічних службовців та реоргані...

Близько трьох десятків студентів УжНУ отримуватимуть академічні іменні та персональні стипендії

Національно-патріотичний напрям виховної роботи – пріоритетний в УжНУ

Закарпатську дерев’яну церкву, що охороняється ЮНЕСКО, нищать зсередини

УжНУ єдиний в краї атестуватиме претендентів на держслужбу щодо вільного володіння українською мовою

Відповідальний секретар Приймальної комісії Петро Горват: «Вступна кампанія набула остаточних обрисі...

Увага! ДІТИ чекають...

Іноземну молодь в УжНУ цікавить уже не тільки медичний фах, а й спеціальності інших факультетів

З профорієнтаційною метою представники УжНУ відвізитували понад 160 шкіл Закарпаття