Середа, 24.04.24, 17:10 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Теорія і практика

Студентську науково-практичну конференцію з актуальних проблем і викликів сучасної економіки провели економісти УжНУ

Проблеми економічної науки на сучасному етапі розвитку України визначали викладачі і студенти економічного факультету під час студентської науково-практичної конференції, що вже друге проводиться в рамках святкування Днів економіста в УжНУ. 12 листопада доповідачі оприлюднювали результати власних наукових досліджень у читальному залі Наукової бібліотеки університету.

Відкривали конференцію в. о. декана економічного факультету, доцент Віталій Сержанов, заступник декана, доцент кафедри фінансів і банківської справи Тетяна Бутурлакіна, завідувач кафедри фінансів і банківської справи, доцент Віра Варцаба, завідувач кафедри обліку і аудиту, професор Йосип Даньків. 

Тетяна Бутурлакіна

Координатор конференції Тетяна Бутурлакіна зауважила, що проведення такої конференції в листопаді вже стало доброю традицією, адже студенти мають можливість обговорити актуальні проблеми й виклики сучасної економіки, які на сьогодні надзвичайно динамічно змінюються, потребують аналізу  і оцінки. Крім того, хороший стимул для молодих науковців – доповісти публічно про свої погляди на наявні проблеми, як для дослідників – апробувати результати наукової проблематики.

Конференція працювала в п’ятьох секціях: «Облік, аналіз і аудит як важливіші складові економічної науки»; «Сучасні проблеми фінансової системи України та перспективи її розвитку»; «Актуальні проблеми і перспективи розвитку банківської системи України»; «Сучасні проблеми соціально-економічного розвитку підприємств»; «Економічна теорія та історія економічних учень».

Марія Багіна

«Цього року ми розширили кількість секцій і, що приємно відзначити, до участі були залучені студенти першого курсу – це їхній дебют у студентській науці. Члени оргкомітету й присутні були приємно вражені рівнем підготовки, оригінальністю викладення проблем та якістю наукових доповідей новачків», – розповіла  Тетяна Бутурлакіна.  Серед тем, розглянутих студентами, краудфандинг як інноваційний банківський інструмент, проблеми валютного ринку України, вплив іноземного капіталу на вітчизняну банківську систему, проблеми соціального страхування й пенсійного реформування, формування споживчого кошика і соціальні гарантії сучасного українця, детінізація і легалізація доходів громадян, розвиток бухгалтерського обліку в сучасних умовах, прогнозування банкрутства, електронні гроші як засіб фінансового контролю тощо.

Лариса Маргітич

Оскільки актуальна економічна проблематика лежить не лише в теоретичній площині, а потребує й безпосередньої участі практиків, до  форуму були залучені провідні спеціалісти банківської і фінансової сфер, підприємств і організацій краю. «Ми постійно співпрацюємо з нашими партнерами – роботодавцями міста Ужгорода і регіону, іншими структурами, активно залучаючи їх до навчального процесу, науково-дослідної роботи, в тому числі студентської. Нам дуже приємно, що вже маємо добрі традиції співпраці, підтримку і розвиваємо ефективне соціальне партнерство між освітою, бізнесом і громадою – таке необхідне для нашої молоді в сучасних  умовах», – ділиться Тетяна Бутурлакіна. Цього разу гостями конференції були начальник Закарпатського регіонального управління «Укрсиббанку» Руслана Соломаха, начальник відділу організації профорієнтації Закарпатського обласного центру зайнятості Лариса Маргітич та інженер з підготовки кадрів компанії «Jabil Circuit Ukraine Limited» Марія Багіна. Всі гості відзначили актуальність і важливість розглянутих проблем, рівень підготовки студентів, а також підтвердили необхідність постійного професійного вдосконалення, відповідно до вимог і потреб сучасної економіки, наголосили на потребі у висококваліфікованих кадрах і можливостях працевлаштування.

За результатами конференції визначили кращі доповіді студентів. Критеріями оцінки стали: актуальність теми, повнота розкриття проблеми, елементи наукової новизни, презентація, відповіді на питання. Переможців секцій нагородили грамотами. Чимало запитань лунало від партнерів економічного факультету, які, зокрема, відзначили готовність студентів до практичної діяльності та запрошували їх до співпраці.

Наталія Каралкіна




Теорія і практика | 18.11.14 | Додав Lucky | 1744 | 0.0/0
Теги: Економічний факультет, конференція

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Матеріали близьких рубрик

Студент юрфаку взяв участь у літній школі з реформування кримінального судочинства та боротьби з кор...

Викладачі Ужгородського університету взяли участь у літній школі Британської ради

Історики-україністи УжНУ стали учасниками літньої школи в Києві

In The Army Now: студенти Ужгородського університету на місяць стали солдатами

Студентки філфаку побували на морському узбережжі, щоб опанувати тонкощі сталого місцевого розвитку

Досвідом щодо сповільнення старіння з біологами УжНУ ділилася дослідниця Ірландської академії наук

Директор Карибського геномного центру прочитав цикл лекцій біологам УжНУ

До II Міжнародної науково-практичної конференції для бібліотек ВНЗ активно долучилася й книгозбірня ...

Професор УжНУ представив новітні стратегії інноваційного розвитку транскордонного співробітництва в ...

Коли скінчилася сесія: студенти-військовики вправляються на полігоні зі зброєю