Середа, 24.04.24, 23:54 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Зустрічі

Студенти філфаку УжНУ спілкувалися з учителем року

Днями на зустріч зі студентами до рідного університету завітала випускниця філологічного факультету УжНУ, переможниця торішнього Всеукраїнського конкурсу «Учитель року» в номінації «Українська мова і література» Олеся Калинич (Ківеждій).

Олеся Калинич з викладачами та студентами філфаку

Зустріла й представила гостю молоді заступник декана, доцент кафедри української літератури Оксана Кузьма. Зокрема, поділилася цікавою інформацією, що саме завдяки Олесі Калинич Хустська гімназія, де жінка працює вчителькою мови та літератури, здобула відзнаку «Гордість міста» популярного телепроекту «Інспектор Фреймут»: «Олеся Василівна надзвичайно гідно пройшла всі випробування таємних агентів Ольги Фреймут», – зауважила Оксана Юріївна.

На зустрічі також були присутні завкафедри української літератури Валентина Барчан, викладач цієї ж кафедри Катерина Шимоняк.

Олеся Калинич

Розпочала гостя із зізнання, що її не влаштовує образ учителя в сприйнятті сучасних школярів: «На сьогодні, на жаль, слово вчитель викликає в учнів більше негативні емоції: недоспані ночі через гору домашніх завдань, двійки і таке інше. Цього не має бути: школярі не повинні терпіти нас або наші уроки. І тільки в наших силах зробити так, щоб учні не лише дозволили нам навчати їх, а й щоб вони самі хотіли вчитися. Мали бажання відвідувати уроки, виконувати завдання, спілкуватися з нами!»

Володарка титулу «Учитель року – 2015» розповіла, що влаштувала у своєму блогу опитування і з’ясувала, яким, на думку школярів, мав би бути справжній вчитель XXI століття. Перше, що важливо для дітей, – це досконале знання педагогом свого предмета.

Олеся Калинич

Не менш вагомими рисами вчителя є почуття гумору, охайність і доброта – ніхто не хоче бути присутнім на уроках «злого» вчителя, проте вміння утримувати дисципліну виявилося для юні також важливим критерієм.

Наголосила Олеся Василівна й на тому, що нині на уроках не обійтися без сучасних технологій. Більшість дітей має ґаджети, то чому б не застосувати їх у навчанні: ігри, соцмережі – це все може стати дієвим інструментом роботи, якщо використовувати правильно.

 «Учні хочуть видовища, їх треба зацікавити. А зробити це можна, якщо трохи відійти від стандартності. Учителі мають усвідомити: якщо хочемо, аби учні розуміли нас і наш світогляд, то мусимо робити так само», – каже гостя.

Аудиторія ловила кожне слово гості

Говорила й про позитив другого шансу для дітей, можливість виправити двійку, поліпшити свої результати. Важливо також не виокремлювати когось із класу, а під час уроку розподіляти свою увагу рівномірно: «У цьому сенсі всі однакові! А нашим завданням насамперед є допомогти учням здобути знання і впевненість у собі, що допоможе їм вільно почуватися в майбутньому виші й бути відкритими для світу».

Наталія Гандера

Свій виступ гостя закінчила словами про те, що вчителеві потрібно щиро любити учнів та свою роботу. І тоді результат буде відповідний.

Педагог говорила відверто, запально – слухачі ловили кожне її слово, проймаючись енергетикою, якою була просто заряджена аудиторія.

«Для мене як для майбутнього вчителя дуже важливо було почути думку людини, яка здобула такий високий титул. Зі слів Олесі Василівни я насамперед зрозуміла, що робота педагога – це абсолютна віддача учням. Заради них мусимо змінювати стандарти, вносити в роботу креатив. Маємо бути зацікавленими в тому, щоб  учні любили наші уроки й самостійно прагнули до знань та саморозвитку», – прокоментувала зустріч студентка ІІ курсу української філології Наталія Гандера.

Юлія Шипович




Зустрічі | 11.12.16 | Додав Г_Кришiнець | 1449 | 0.0/0
Теги: студенти, зустріч, філфак, учитель року

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики