П`ятниця, 19.04.24, 22:06 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Наукові форуми

В УжНУ відбувається II етап Всеукраїнської студентської олімпіади з російської мови і літератури
Урочисте відкриття заходу

20 квітня відбулося урочисте відкриття ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з російської мови та літератури. Участь у конкурсі беруть 37 найкращих студентів-русистів із 16 вишів України, що представляли Київ, Вінницю, Дніпропетровськ, Івано-Франківськ, Луцьк, Кривий Ріг, Миколаїв, Ніжин, Одесу, Суми, Харків, Черкаси, Херсон, Хмельницький.

Мирослава Лендьел

Привітальне слово учасникам сказала проректор з науково-педагогічної роботи Мирослава Лендьєл: «Крім базових іноземних – англійської та німецької – мов, у нашому університеті вивчається чеська, словацька, угорська, російська, готується до вивчення ще й польська мова. Це й не дивно: людина багата, коли знає багато мов». Також Мирослава Олександрівна побажала всім учасникам наснаги та доброї концентрації.

 

Долучилася до привітань і декан філологічного факультету Галина Шумицька: «Вітаю учасників олімпіади в стінах філологічного факультету – одного з перших в УжНУ, який святкує своє 70-річчя. Російська мова та література вивчалася тут від самого початку функціонування факультету поряд з мовою титульної нації в Україні – українською. Нині маємо ширший слов’янський контекст: на факультеті вивчається словацька, чеська, польська мови, сподіваємося, що в недалекому майбутньому з’явиться і балканістика. Крім цього важливого заходу, днями приймаємо міжнародну студентську конференцію (225 учасників з 18 регіонів України та 10 країн світу, у тому числі й з РФ).

Також на факультеті відбувається міжнародна конференція, присвячена 20-річчю кафедри словацької філології. Такі нині обставини в країні, та й у світі, що в нашому житті надмір, як на мене, політики, а з нею і брехні. А треба нам більше науки, освіти, культури, спілкування, більше точок дотику. Цього усім і бажаю: плідної роботи і приємного відпочинку у такий прекрасний період у такому чудовому українському краї, як Закарпаття!» Також Галина Василівна побажала всім плідної праці, приємних вражень та всього лише доброго.

Галина Шумицька

«Розмовляючи російською мовою, ми не перестаємо бути українцями», – зауважила Ольга Воєводіна (член журі, доцент кафедри зарубіжної літератури Дніпропетровського національного університету ім.О. Гончара). Також побажала студентам проявити свою творчість, а членам журі – мати задоволення від перевірки робіт.

Серед студентів були й такі, хто вже не вперше бере участь в олімпіаді. Слово надали торішній переможниці Ользі Бойко – представниці Одеського національного університету ім. І. І. Мечникова, котра поділилася рекомендаціями з учасниками: «По-перше, бажаю всім насолоджуватися перебуванням у цьому прекрасному місті. По-друге, рекомендую згадати всі свої знання, але покластися й на інтуїцію. По-третє, незважаючи на результат олімпіади, діставати задоволення».

Ольга Воєводіна

Кілька напутніх слів сказала учасникам професор Наталія Бедзір (голова журі, завідувач кафедри літератур народів світу та компаративістики УжНУ), котра насамперед побажала учасникам хорошого настрою та інтелектуальних здобутків.

Крім викладачів УжНУ, журі було представлене й науковцями інших вишів – таких, як Дніпропетровський національний університет ім. О. Гончара, Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Вінницький державний педагогічний університет імені М. Коцюбинського, Мукачівський державний університет, Карпатський університет імені Августина Волошина, Закарпатський інститут післядипломної педагогічної освіти.

Наталія Бедзір

Не забули організатори подякувати й спонсорам: керівництву УжНУ, Станіславу Аржевітіну – голові Ради асоціації українських банкірів, а також генеральному директору ТОВ «Плодоовоч» Володимиру Селехману та генеральному директору ПАТ «Комінвестбанк» Мирославу Гісему, які допомогли у проведенні II етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з російської мови та літератури.

Михайло Делеган

Привітати учасників зі стартом олімпіади завітав і представник одного зі спонсорів, голова обласного краєзнавчого товариства Михайло Делеган, котрий зазначив, що знання – це майбутнє, і ці знання потрібні Україні, оскільки тільки інтелект повинен правити світом.

Після урочистого відкриття олімпіади учасники приступили до виконання письмових завдань з російської мови та літератури.

Також цього дня відбулася пішохідна екскурсія містом з відвіданням Закарпатського художнього музею імені Йосипа Бокшая, Закарпатського обласного краєзнавчого музею (Ужгородського замку), Закарпатського обласного музею архітектури та побуту.

Що ж до підсумків, то перемогу знову здобула четвертокурсниця Одеського національного університету Ольга Бойко. Друге місце посів представник цього ж вишу Євген Першин, третє – у Станіслава Гречки з КНУ ім. Т. Шевченка. Окрім того чимало учасників було нагороджено в численних номінаціях.

Одним із призів цьогорічним олімпійцям стали екскурсії Мукачевом із відвіданням славнозвісного «Паланку», чинадіївського замку Сент-Міклош, поїздки до відомих здравниць краю – санаторіїв «Карпати», «Квітка Полонини».

Віра Лабич




Наукові форуми | 23.04.16 | Додав Г_Кришiнець | 955 | 0.0/0
Теги: студенти, русисти, філфак, УжНУ, олімпіада

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Матеріали близьких рубрик

Студент юрфаку взяв участь у літній школі з реформування кримінального судочинства та боротьби з кор...

Викладачі Ужгородського університету взяли участь у літній школі Британської ради

Історики-україністи УжНУ стали учасниками літньої школи в Києві

In The Army Now: студенти Ужгородського університету на місяць стали солдатами

Студентки філфаку побували на морському узбережжі, щоб опанувати тонкощі сталого місцевого розвитку

Досвідом щодо сповільнення старіння з біологами УжНУ ділилася дослідниця Ірландської академії наук

Директор Карибського геномного центру прочитав цикл лекцій біологам УжНУ

До II Міжнародної науково-практичної конференції для бібліотек ВНЗ активно долучилася й книгозбірня ...

Професор УжНУ представив новітні стратегії інноваційного розвитку транскордонного співробітництва в ...

Коли скінчилася сесія: студенти-військовики вправляються на полігоні зі зброєю