Четвер, 18.04.24, 16:00 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Зблизька

Woodstock Ukraine ІІІ: враження волонтерки

Цьогоріч фест Woodstock UА тривав з 8 до 12 липня на території замку Свірж у Львівській області. Відбувається він уже втретє. Щодо передісторії, то вперше Woodstock Festival відбувся у США 1969-го року. Молодь, вражена війною у В’єтнамі, за головний слоган заходу обрала гасло «Peace!» («Мир!»). 1995 року фестиваль відновили у Польщі, зробивши його щорічним під назвою Przystanek Woodstock. Захід набув такої популярності, що перетворився на найбільший у Європі фест просто неба! Дійство зумів організувати польський благодійний фонд «Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy». Його засновник Єжи Овсяк передав традицію українському благодійному фонду «Серце до серця». Естафету радо перейняли, і 2012 року відбувся перший Woodstock Ukraine у Вінницькій області, відтак другий, 2013-го, – на Одещині.

У воєнних умовах, які склалися в Україні цьогоріч, він набув своєї первинної актуальності й пройшов під гаслом «Стоп війні!». До заходу долучилися музиканти з Європи (Польщі, Румунії, Швеції, Англії), гурти з Канади, Мексики і, звичайно, України.

Ми приїхали за день до відкриття фестивалю. Попри безсонну ніч, спеку й 12-годинний переїзд, були в доброму гуморі й сповненні трепетного очікування неперевершеного дійства. Старовинний  Свірзький замок й нові знайомства радували око й душу, адже не щодня випадає нагода помилуватися архітектурними пам’ятками 16 століття, відчути їхній дух шляхетства й водночас обмінятися досвідом і поглядами з колегами з різних куточків України – Києва, Львова, Кременчука, Сум, Житомира... З Південного Сходу волонтерів, на жаль, не було.

Уже ввечері нас розподілили за обов’язками. Робота полягала в реєструванні гостей, продаванні напоїв та сувенірів, приготуванні їжі на кухні, прибиранні та охороні території фесту. Деяким випала можливість зустрічати гурти й пресу, координувати їхній робочий день.

З Катею Сидоровою (правобіч)
Моє завдання на фестивалі полягало в реєструванні гостей. Перший день виявився дуже насиченим. За 8 робочих годин я зі своєю напарницею, Катею Сидоровою з  Києва, зареєстрували приблизно тисячу учасників. Багато людей приїхало з-за кордону, а саме: з Німеччини, Росії, Польщі. Найбільший наплив гостей очікувався на вечір, коли розпочинається концертна програма.

Починаючи з обіду й до кінця дня гості могли відвідувати уроки з медитації, йоги, слухати лекції про правильне харчування, вчитися готувати вегетаріанську їжу тощо. У наступні дні фесту приплив відвідувачів зменшувався.

«Зізнаюся, очікувала трохи більшого. Думала, фестиваль виявиться масштабнішим, ну приблизно на 10–15 тисяч учасників, а не на п’ять. Організатори трохи не допрацювали. Найбільші проблеми були з душем – там, де ми мешкали, води взагалі не було. Наступного разу це варто врахувати при виборі місця проживання для волонтерів, – виокремлює плюси й мінуси фесту Аліна Коломієць зі Сміли на Черкащині, – Казали, що  5 годин на добу працюватимемо, а вийшло, що всі 8 повинні. Незважаючи на ці недоліки, зовсім не шкодую, що приїхала, – можливо, відвідаю фестиваль і наступного року. Великим плюсом для мене стали нові знайомства, музика й тутешня атмосфера».

Фестиваль проходив спокійно, тепло й весело, хоч надворі й дощило. Волонтери поставилися до своїх обов’язків відповідально: уже з 8.00, незважаючи на безсонні ночі біля сцени, кожен стояв на своєму посту.

«Фестиваль трішечки зіпсувала погода. Ну, а щодо роботи волонтера, то всі добре справлялися. Помічники радо приходили на допомогу, коли комусь щось потрібно було дізнатися. Сміття оперативно прибирали, якщо були якісь порушники, охорона виводила їх за територію фесту», – дає оцінку Олена Яртов із Закарпаття.

Відпочинок удався на славу. Я повернулася з фестивалю задоволена. Нові знайомства з людьми з усіх куточків України, досвід спілкування, впевнена, пригодяться мені в майбутньому. Тут я зуміла поліпшити свої навички роботи в команді, дізналася, що таке Dream Drum (це такий музичний інструмент схожий на випуклу тарілку), навіть трішечки зіграла на ньому. Так що, шановні студенти, не марнуймо нагод, що нам випадають, – будьмо активними.

_x_PS1 Літо варто проводити з користю для тіла і душі. Але ж це не означає, що треба ставати зманіженим лінивцем і бити байдики всі три місяці. Маємо пораду: волонтерство – непоганий спосіб поєднати приємне з корисним. Фестиваль Woodstock Ukraine, організований на підтримку благодійної акції «Серце до серця», дав добру нагоду пересвідчитися в сказаному._x_PS2 http://mediacenter.uz.ua/live/2014/07/42woodstock/umat.jpg_x_PS3 _x_PS4 _x_PS5 _x_PS6 _x_PS7 _x_PS8 _x_PS9 //www.youtube.com/embed/261aBvByWxo?feature=player_detailpage_x_PS10 Яна Тегза, студентка відділення журналістики_x_PS11 для Медіацентру УжНУ_x_PS12 Фото Яни Тегзи та Лізи Зеленюк_x_PS13 _x_PS14 _x_PS15 _x_PS16 _x_PS17 _x_PS18 _x_PS19

Яна Тегза, студентка відділення журналістики

для Медіацентру УжНУ

Фото Яни Тегзи та Лізи Зеленюк




Зблизька | 14.07.14 | Додав Lucky | 1294 | 0.0/0
Теги: Woodstock Ukraine ІІІ, волонтери, фестиваль

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики

Найвідоміший холостяк України та Грузії в Ужгороді: розмова не лише про романтику

Стартував проект «Майстерня Ужгорода ’ 2017»

На фестивалі фарб холі презентували «Студреспубліку Закарпаття»

Наша молодь занурювалася в атмосферу середньовіччя

У рідному селищі Івана Чендея відзначили ювілей видатного земляка

В УжНУ обговорили актуальність виборчої реформи в Україні

Колишній ужнівець Владислав Товтин виступив з публічною лекцією про Ужгород чехословацької доби

Чого навчають і що цікавого мають у розпорядженні на кафедрі військової підготовки УжНУ

Студентам показали унікальні експонати на виставці «За Україну, Свободу та Людську Гідність!»

Три дні в «зоні Шенген», чеському Брно та університеті Масарика

На Sivec – з нащадками вікінгів

Істина у вині: студенти-туризмознавці допомагають в організації фестивалю «Закарпатське Божоле»

Коло «Карпатської ватри ’ 2016» «зігрілися» й студенти філфаку Ужгородського університету