Четвер, 25.04.24, 12:01 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Наукові форуми

В УжНУ провели І Всеукраїнську школу з митного права

Днями у великому залі Вченої ради Ужгородського університету провели I Всеукраїнську школу з митного права. Організаторами заходу виступили юридичний факультет УжНУ та Закарпатський осередок Ліги студентів АПУ. Вивчали митну справу студенти всіх курсів юрфаку та молоді правники, а також чимало гостей з інших регіонів України.

Ярослав Лазур

Першим з вітальними словами до присутніх звернувся декан юридичного факультету Ярослав Лазур, висловивши сподівання, що цей захід підвищить кваліфікацію наших студентів і гостей. Для Закарпаття тема митної справи є особливо актуальною (область межує аж з чотирма країнами), тому її потрібно добре знати. «Вірю, що спільні напрацювання будуть втілюватися як у наукових роботах, так і на практиці», – додав пан декан.

Лілія Дорофеєва

Наступним слово взяв Ростислав Пазина (керівник АПУ в Закарпатській області), наголошуючи на важливості таких заходів для майбутніх правників: «Щоб вони побачили, яким повинен бути  юрист і до чого має прагнути».

Роберт Горват

«Найбільша подяка нашим студентам за таку хорошу ініціативу та її реалізацію. Це свідчить, що в них є велике і хороше майбутнє», – зауважила Лілія Дорофеєва (керівник юридичної служби Закарпатської митниці ДФС, викладач юридичного факультету). А народний депутат України Роберт Горват підкреслив, що кожен із студентів почерпне щось для себе і глибше  розумітиме, що нині відбувається в державі та як діяти завтра.

Марта Волощук

Після урочистої частини розпочався лекторій, спікерами якого стали Лілія Дорофеєва і Роберт Горват, а також Микола Ясевич (заступник начальника юридичного відділу Закарпатської митниці ДФС, радник митної служби 2-го рангу), Вікторія Гелле (заступник начальника управління – начальник відділу провадження у справах про порушення митних правил управління боротьби з митними правопорушеннями Закарпатської митниці ДФС), Роман Олійник (викладач кафедри цивільного права УжНУ, адвокат), Олександр Сливка (аспірант УжНУ), Василь Фріга (радник податкової та митної  справи 1-го рангу) та Марта Волощук (залужений економіст України, генерал-лейтенант податкової служби). 

Під час заходу прозвучало багато цікавих думок, порушувалися численні питання митного права, найбільше говорили про митні правопорушення, про процеси, пов'язані з євроінтеграцією.Особливо захопливою була лекція ветерана Марти Волощук.

Учасники школи

Як бачимо, найкращі експерти з міжнародного, податкового, фінансового та адміністративного права у митній сфері поділилися своїми знаннями з усіма, хто бажає стати провідними юристами у цій галузі.

Павло Величко

Павло Величко, керівник напрямку «Конференції і семінари» Закарпатського осередку Ліги студентів АПУ розповів, що такий захід раніше не проводився  – ідея проекту виникла в голови осередку.

«Ми, студенти УжНУ, спільною працею прагнемо просувати наукову роботу на юридичному факультеті та популяризувати університет такими заходами. Найважливішою метою події є комунікація студентів-правників з різних регіонів України: оскільки згодом усі працюватимемо в одній сфері, обмін досвідом чи знаннями не завадить. Адже для успішної України потрібна консолідована правова еліта, тож цеглинки варто закладати вже тепер», – зауважив студент-другокурсник Павло Величко.

Віталій Дячук

«Ідея проведення Всеукраїнської школи з митного права виникла ще взимку – тоді ж розпочалася її активна реалізація. А вже сьогодні ми її проводимо! Дякую всім членам Закарпатського осередку за виконану роботу.

Окреме «спасибі» адміністрації рідного вишу за надання приміщення та декану юридичного факультету Ярославу Лазуру, спільно з яким ми проводимо цей захід, а також усім партнерам, котрі долучилися до діяльності школи. Ці два дні пройшли надзвичайно цікаво і продуктивно – ми здобули багато корисних знань від найкращих спеціалістів митного права на  Закарпатті.

 

Натхнені нинішнім успіхом, плануємо продовжити справу вивчення митної справи і вже наступного року організувати школу вдруге», – зазначив голова Закарпатського осередку Ліги студентів Асоціації правників України, студент ІІІ курсу юридичного факультету Віталій Дячук.

Закриття I Всеукраїнської школи з митного права завершилося підбиттям підсумків та нагородженням учасників. Приємною несподіванкою стали чудові весняні букети, якими аспірант Олександр Сливка потішив усіх присутніх жінок з нагоди прийдешнього свята – 8-го Березня.

Віра Лабич

для Медіацентру УжНУ




Наукові форуми | 07.03.16 | Додав Г_Кришiнець | 1104 | 5.0/3
Теги: Юридичний факультет, Всеукраїнська школа з митного права, Ліга студентів АПУ, УжНУ

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Матеріали близьких рубрик

Студент юрфаку взяв участь у літній школі з реформування кримінального судочинства та боротьби з кор...

Викладачі Ужгородського університету взяли участь у літній школі Британської ради

Історики-україністи УжНУ стали учасниками літньої школи в Києві

In The Army Now: студенти Ужгородського університету на місяць стали солдатами

Студентки філфаку побували на морському узбережжі, щоб опанувати тонкощі сталого місцевого розвитку

Досвідом щодо сповільнення старіння з біологами УжНУ ділилася дослідниця Ірландської академії наук

Директор Карибського геномного центру прочитав цикл лекцій біологам УжНУ

До II Міжнародної науково-практичної конференції для бібліотек ВНЗ активно долучилася й книгозбірня ...

Професор УжНУ представив новітні стратегії інноваційного розвитку транскордонного співробітництва в ...

Коли скінчилася сесія: студенти-військовики вправляються на полігоні зі зброєю