Головна » Усі публікації » Студгромада |
Організовував захід Ужгородський національний університет спільно із Закарпатським угорськомовним товариством студентів та молодих дослідників. Ведучі фестивалю Володимир Смоланка та Крістіан Савка вели захід трьома мовами: українською, угорською та англійською на знак поваги до всіх учасників дійства. Проректор з науково-педагогічної роботи УжНУ Володимира Фекета привітав учасників дійства, наголосивши: «Такі свята дають змогу комунікувати, збагачуватися досвідом, ділитися звичаями, насолоджуватися спілкуванням. Я вважаю, що це неабияк сприятиме подальшій інтеграції наших студентів у сучасний мультикультурний світ». Один із координаторів фестивалю ЗУТСМД Богаті Богларка зазначила: «Торік ми теж організували такий захід, але він не вдався таким феєричним. Я закликаю всіх зав’язувати з нами дружні стосунки. Гарного відпочинку!». Олександр Варшава, голова студради УжНУ, поділився: «Радий, що наш виш приймає багато іноземних студентів, і сподіваюся, що такі вечори дружби будуть нас тільки зближувати. Знайомтеся, дружіть,спілкуйтеся – саме для цього ми сьогодні й зібралися!». Урочисте закриття офіційної частини розпочалося виступом естрадно-духового оркестру Ужгородського державного музучилища імені Д. Задора. Насичена концертна програма, представлена піснями та танцями, вдало поєднувалася з куштуванням смачних національних страв. Особливо веселими виявились конкурси «Хто шукає, той знайде» (завдання учасників полягало у пошуку різноманітні речей: ручки, гумки для волосся, спортивного чоловічого взуття, жіночого бюстгальтера) та «Скільки влізе», в якому було встановлено новий світовий рекорд, адже ведучі змогли помістити в український «Запорожець» аж 16 осіб. Окремої уваги заслуговує сам процес готування смачного боґрачу. До фестивалю долучилися не тільки студенти, а й декани. Так, очільник стоматологічного підрозділу вишу Євген Костенко запросив усіх до свого столу, зізнавшись: «Готуємо страву за рахівським рецептом – відповідальний за нього доцент Євген Локота, тому маємо всі шанси на перемогу». «Боґрач ФСНу заслуговує на призове місце, яке вже майже у нас в кишені. Наш боґрач буде найкращим, бо додаємо в нього багато овочів – ось головний інгредієнт, який додає особливого смаку цій страві», – впевнено коментує декан ФСНу Юрій Остапець. Студентка медичного факультету Нахар Сайфун з Бангладешу поділилася, що дуже любить українську їжу, а також у захваті від фестивалю, оскільки прийшла спеціально, аби вперше скуштувати боґрач. Індійська спільнота в Ужгороді приготувала пряний індійський плов, хрусткі коржі та неперевершене овочево-м’ясне рагу, за що й здобула перемогу у номінації «Найоригінальніша страва». За рішенням компетентного журі, у складі якого Олександр Варашава, Богаті Богларка та Галина Танцюра (комендант гуртожитку №4), найсмачніший боґрач приготували представники Ужгородської безалкогольної партії. Відтак розпочалась open air party – дискотека просто неба. Тож завдяки фестивалю студентської дружби учасники змогли добре провести час, завести нові знайомства, відкрити для себе багато нового та трошки відпочити напередодні сесії, яка вже на порозі._x_PS1 26 травня на території гуртожитку №4 встановили сцену, поруч із якою готували боґрач та національні індійські страви, а ввечері влаштували дискотеку. Кулінарний конкурс та вечірку провели в рамках завершення Тижня студентської дружби, який, нагадаємо, розпочали спортивними змаганнями з футболу, плавання і настільного тенісу, а продовжили захопливим туром, науковими поєдинками та уроками народних танців. _x_PS2 /live/2016/05/77hisem/bog-verkh.jpg_x_PS3 _x_PS4 _x_PS5 _x_PS6 _x_PS7 _x_PS8 _x_PS9 https://www.youtube.com/embed/Z932GPURHNI_x_PS10 Віра Лабич,_x_PS11 фото Віталія Завадяка_x_PS12 _x_PS13 _x_PS14 _x_PS15 _x_PS16 _x_PS17 _x_PS18 _x_PS19Віра Лабич, фото Віталія Завадяка |
|
|
|
Теги: |
Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter! |
0 | |
Ми у Facebook
Рубрики розділу
Інші матеріали рубрики