Середа, 24.04.24, 06:55 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Традиції

Триває святкування Тижня факультету міжнародної політики, менеджменту і бізнесу

Але про все – своїм порядком: пропонуємо короткий звіт про заходи та невеличкий фотопутівник.

Благодійний аукціон книг викладачів факультету

Для студентів та викладачів доброю традицією є благодійні заходи, пожертви на дитячі будинки. Аукціон забезпечує одночасно реалізацію двох завдань: студенти мають змогу ознайомитися з науковими працями викладачів, а зібрані від продажу книг кошти спрямовуються на допомогу дитячим будинкам.

Аукціон триватиме до 22 квітня.

Зустрічі студентів з менеджерами, політиками, перекладачами

Студенти спеціальностей «Менеджмент», «Маркетинг», «Міжнародний бізнес» спілкувалися з комерційним директором ТОВ «Завод «Конвектор» Олегом Якубцем.

Зустріч була надзвичайно цікавою, дала змогу студентам з'ясувати особливості практичної реалізації бізнес-проектів на національному та міжнародному рівнях.

Аукціон книг

Пан Олег розповів про свій досвід управління комерційним відділом підприємства, процедуру добору персоналу та керівництво ним, про вимоги до кандидатів на посади. Особливий наголос у виступі гостя було зроблено на потребі знання іноземних мов (зокрема, англійської, що найпоширеніша в бізнес-спілкуванні), на вихованні особистої мотивації до успіху, самоменеджменті, постійному навчанні та вдосконаленні професійних якостей, боротьбі зі страхом неуспіху, майстерності ведення переговорів та організації продажів.

Наприкінці зустрічі студенти мали змогу поставити питання, які їх цікавили: щодо методів стимулювання та мотивування персоналу; про те, як компанії вдалося залишитися активною на ринку під час економічної кризи та значного здешевлення національної валюти; як слід поводитися під час співбесіди претендентам на вакансії та які при цьому професійні й особистісні якості можуть допомогти здобути посаду.

Загалом розмова видалася змістовною та пізнавальною, щедро наповненою цікавими прикладами з бізнес-життя й цитатами відомих підприємливих людей зі світовим ім'ям. Велику роль при цьому відіграла особиста зацікавленість пана Олега в тому, щоб максимально доступно та відкрито розповісти студентам не тільки про свою роботу, а й про можливі підводні течії національного та міжнародного бізнесу, що здатні вплинути на діяльність української компанії.

Студенти спеціальностей «Країнознавство» та «Міжнародні відносини» спілкувалися з депутатом Ужгородської міської ради, колишнім виконувачем обов’язків міського голови Віктором Щадеєм.

 

На факультет завітав й один із найвідоміших політиків молодої генерації Закарпаття, випускник підрозділу, депутат Ужгородської міської ради, колишній виконувач обов’язків міського голови Ужгорода Віктор Щадей.

Зустріч відкрив декан факультету, професор Іван Вовканич, який наголосив на важливості таких заходів, які повинні допомогти студентам професійно зорієнтуватися. У своєму виступі декан зазначив, що в сучасному глобальному світі важливо володіти комунікативними навичками, чому студенти мають можливість навчитися саме на ФМПМБ.

Аналізуючи власний досвід, Віктор Щадей наголосив на важливості активності студентів саме в цей час, коли в них уже є певне розуміння процесів, які відбуваються як на муніципальному, так і на загальнодержавному рівні.

Відповідаючи на запитання про сучасні перспективи розвитку нашого краю, гість зазначив, що саме нове покоління фахівців повинно активно долучатися до розбудови і формування нового обличчя України загалом та Закарпаття зокрема.

Студенти спеціальності «Прикладна лінгвістика» спілкувалися із професійним перекладачем з англійської та німецької мов К.В.Тріфоновою.

Катерина Тріфонова розповіла про можливості перекладача працювати як штатним працівником, так і фрилансером, про комунікацію фахівців у цій галузі через перекладацькі спільноти України та спеціалізовані групи, форуми у соціальних мережах, де є змога поділитися досвідом та дістати професійні поради. Згадала також про оцінювання послуг перекладу на ринку України та за кордоном, можливості покращення своїх професійних навичок через відвідування конференцій для перекладачів для обміну досвідом, що є невід’ємною частиною цієї професії. Крім того, студенти на практиці застосували свої навички й виконали перші спроби перекладу документа.

На зустрічі були присутні й викладачі кафедри прикладної лінгвістики та перекладачі М.М.Коціпак (англійська мова) та О.М.Шовкович (словацька та французька мови).

атлетичні змагання між викладачами та студентами

 

Також у рамках тижня факультету міжнародної політики, менеджменту і бізнесу відбулися атлетичні змагання між викладачами та студентами. До заходу долучилося чимало учасників, які проявили ініціативу й показали свої сили. Дівчата і жінки крутили обруч на час, чоловіки і хлопці влаштували ринг, виконували вправи з гирями, набивали м’яч, перетягували канат…

Незалежно від результатів, усі трималися гідно й набралися маси позитивних вражень.

Тиждень одного з наймолодших факультетів УжНУ триває. Тож – далі буде…

_x_PS1 Колектив факультету міжнародної політики, менеджменту і бізнесу продовжує відзначати Тиждень свого підрозділу, наповнений цікавими науковими, пізнавальними та розважальними подіями. Зокрема, 19 квітня в рамках святкування організували благодійний аукціон книг викладачів факультету; влаштували зустрічі студентів з менеджерами, бізнесменами, політиками, перекладачами; провели відкриту пару – семінар з теорії переговорів; реалізували ідею атлетичних змагань між студентами та викладачами._x_PS2 /live/2016/04/63fmpmd/verkh.jpg_x_PS3 _x_PS4 _x_PS5 _x_PS6 _x_PS7 _x_PS8 _x_PS9 _x_PS10 За інформацією деканату факультету міжнародної політики, _x_PS11 менеджменту та бізнесу_x_PS12 _x_PS13 _x_PS14 _x_PS15 _x_PS16 _x_PS17 _x_PS18 _x_PS19

За інформацією деканату факультету міжнародної політики,

менеджменту та бізнесу




Традиції | 20.04.16 | Додав Г_Кришiнець | 883 | 5.0/1
Теги: студенти, ФМПМБ, зустрічі, святкування, благодійність, УжНУ

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики