П`ятниця, 19.04.24, 06:25 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Ініціатива

«Нестандарт – це наш формат», або Як на ФІФ відзначали Дні німецької мови

19–21 квітня на факультеті іноземної філології Ужгородського університету святкували Дні німецької мови.

Вікторія Синьо та Ольга Гвоздяк

На урочистому відкритті завідувач кафедри німецької філології УжНУ Ольга Гвоздяк привітала студентів з початком відзначення Днів німецької мови на факультеті й побажала, щоб у кожного вони виявилися позитивними й плідними.

Ініціатором й організатором «празникування» виступила доцент кафедри німецької філології УжНУ Вікторія Синьо, яка повідомила, що цьогорічне святкування триватиме три дні.

Михайло Рошко

Декан іноземників Михайло Рошко наголосив на тому, яку важливу роль відіграє німецьке відділення на факультеті й привітав профільну кафедру з приємними й цікавими подіями, які на неї чекають протягом кількох днів, молоді ж побажав корисно провести час, а в майбутньому знайти себе, власне місце в житті та не забувати рідний факультет.

Квест

Продовжили святкування нестандартно: був організований цікавий квест і декілька видів ігор для студентів, які, захоплені таким неформальним підходом, ще більше запалилися інтересом до дійства й активніше стали долучатися до подій.

Другого дня присутні мали змогу переглянути фільм німецькою мовою – комедію «Fack ju Göhte». «Що дивитися, вирішували всі разом, і, скажу чесно, вибір упав саме на цю стрічку майже одразу й одноголосно. Історія в ній така: колишній в’язень, якого доля привела на місце вчителя у школі, починає опікуватися учнями, в яких ніхто не вірить, і всі вже давно на них «забили». Він один підтримує юнь, допомагаючи віднайти впевненість у собі й у власних силах. І робить це досить неординарно, що й дозволяє знайти підхід до важких підлітків. Фільм надзвичайно цікавий та актуальний для студентів і викладачів. Крім того, він веселий, а лексика зрозуміла навіть для студентів, які вивчають німецьку як другу іноземну мову. Ми чудово провели час та урізноманітнили наші студентські будні», – розповіла студентка 5-го курсу німецького відділення Жанна Гарастей.

Жанна Гарастей та Ольга Гвоздяк

Того ж дня відбулося представлення відеоробіт конкурсу «Mein Liebslingsort». Всього відео – шість, їх можна переглянути на сторінці факультету в соцмережі Вконтакті. Учасниками виступили студенти третіх і четвертих курсів англійського, німецького відділень, а також відділення міжнародних відносин.

«Щодо відео, то це просто якась казка. Тільки уявіть: більш ніж 1000 людей проголосувало за вподобану ними роботу. А всього переглядів – понад дві тисячі. Ми дали повну свободу фантазії студентам і не помилилися! Це їх продукти, їх дітища – і вони прекрасні. Це ще раз підтверджує думку про те, що коли студентів справді щиро підтримувати, заохочувати, давати їм право висловлювати власну думку, власні бажання, вміти правильно і з повагою з ними спілкуватися, – то результат не змусить на себе чекати!» – зауважує Вікторія Синьо.

Останній, третій, день німецької мови був присвячений студентському самоврядуванню й підбиттю підсумків святкування. Троє п’ятикурсниць німецького відділення – Тетяна Мартинюк, Жанна Гарастей та Вікторія Петрушка – мали змогу побувати в ролі викладачів, лекторів і наставників для першачків.

Тетяна Мартинюк зі студентами

Враженнями від «нових занять» ділиться Тетяна Мартинюк: «Я в захваті від здобутого досвіду. В університеті досі я ще не мала нагоди викладати. Насамперед зрозуміла, що це надзвичайно складно: важко зацікавити студентів, дати їм зрозуміти, що вони навчаються передусім для себе. Але маю відмітити, що я була щиро вражена активністю і ентузіазмом молодших курсів. Це здібні й розумні студенти, які вже на доброму рівні володіють мовою і, найголовніше, прагнуть удосконалювати свої навички, поповнювати знання!».

Ірина Гончарук

Своєю чергою, одна з першокурсниць німецького відділення Ірина Гончарук, висловила власне захоплення від «уроку»: «Темою сьогоднішнього заняття була «Das Ostern» («Пасха»). Зізнаюся, це було одне з найкращих занять у моєму житті. Ми дізналися та відкрили для себе багато цікавого, зокрема й те, якими нестандартними та особливими можуть бути пари.

Грали в ігри, сміливо висловлювали власні думки з приводу тих чи тих питань, обговорювали актуальні теми. Звісно, все німецькою мовою. Це зробило навчання захопливим і допомогло збагатитися новими знаннями, значно поповнити свій словниковий запас.

Оксана Дацьо

Старші курси зробили все можливе, щоб ми почувалися впевнено й хотіли провести пару з користю. Все було на найвищому рівні. Ми поважали одне одного, розумілися з півслова, і це дало чудові результати: здобуті знання, новий досвід і неперевершений настрій!».

На завершення завкафедри Ольга Гвоздяк, заступник декана з виховної роботи Оксана Дацьо та доцент Вікторія Синьо підбили підсумки таких цікавих і насичених неймовірними подіями, іграми, заняттями днів, подякували своїм студентам за активну участь і побажали їм продовжувати навчання та здобувати освіту в такому ж дусі: впевнено, з любов’ю до мови, яку вивчають, до власного факультету й вірою в те, що все в них вийде, варто тільки захотіти!

 
 
 

Відтак завідувач кафедри німецької мови Ольга Гвоздяк нагородила активістів підрозділу подяками за сумлінну роботу й активну участь у святкуванні, а Вікторія Синьо вручила призерам квесту та ігор приємні подарунки.

З солодким подарунком

Особливий солодкий сюрприз отримали переможці конкурсу «Mein Liebslingsort». На такій приємній та смачній ноті і завершилося незвичайне святкування Днів німецької мови на факультеті іноземної філології.

Юлія Шипович




Ініціатива | 23.04.17 | Додав Г_Кришiнець | 1062 | 0.0/0
Теги: студенти, Дні німецької мови, ФІФ

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики