Четвер, 25.04.24, 04:53 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Зустрічі

На факультеті іноземної філології роботодавці спілкувалися зі студентами

14 грудня на факультеті іноземної філології УжНУ відбулася довгоочікувана зустріч потенційних роботодавців зі студентами-випускниками.

Михайло Рошко

Розпочали зі вступного слова декана Михайла Рошка, який організував цей захід: «У Європі такого роду зустрічі регулярні і дають прекрасні результати: студенти мають можливість працевлаштування ще до закінчення університету, а роботодавці приймають у свої колективи активних молодих працівників. Тому я дуже радий, що такі серйозні установи працевлаштування відгукнулися й підтримали ініціативу. Сподіваюся, кожен з нас сьогодні знайде щось потрібне саме йому».

Представники закладів, фірм намагалися якнайкраще презентувати переваги працевлаштування у себе. Так, наприклад, начальник управління освіти Ужгородської міської ради Оксана Бабунич, розповідаючи про навчальні заклади міста, наголосила: «Нам потрібні люди, які передусім люблять дітей. Професіонали, що не просто мають високий рівень знань англійської мови, а й здатні допомогти досягти цього рівня іншим».

Потенційні роботодавці

Колишній випускник факультету іноземної філології Василь Алмашій, керівник відділу продажів в IT-компанії ThinkMobiles, вказав на вагомі переваги фірми, яку представляє. Серед них і закордонні відрядження, і можливість співпраці з Європою, і молодий та дружний колектив: «Та найголовніше – в нас є безкоштовне печиво й кава», – жартома додав Василь Васильович. До слова, в ThinkMobiles працює чимало випускників УжНУ, зокрема й факультету іноземної філології.

Засновник школи іноземних мов «LT School» Леся Товканець розповідала про сучасно оснащені офіси у своїй школі, міжнародну сертифікацію працівників і можливість навчання за кордоном. Почули студенти й про переваги методики вивчення англійської мови без підручників. «Такий спосіб навчання дає більш ефективні результати, ніж просто виконувати вправи, оскільки учні більше зосереджують свою увагу саме на усному мовленні, що дає змогу за короткий час навчитися вільно спілкуватися іноземною мовою», – зауважує директор закладу Ярослава Бірсак.

Директор Лінгвістичного центру LIK Олена Шенцева презентувала переваги працевлаштування в очолюваній структурі, яка, за її словами, провадить професійну підготовку з комунікативним підходом, одним із найпотужніших сучасних методів у мовній освіті, мета якого – навчити студентів вільно орієнтуватися в іншомовному середовищі. Також викладачі школи мають кваліфікацію CELTA (Кембридзький університет).

Під час зустрічі

Представники навчального центру «Поліглот» розповіли про європейські стандарти школи відповідно до CEFR і про те, що майбутнім працівникам доведеться мати справу і з маленькими, і з дорослими, оскільки курси іноземних мов тут для всіх вікових категорій.

Студенти уважно слухали потенційних керівників, намагаючись зрозуміти, на якій саме роботі їхнє майбутнє буде перспективним. А після закінчення презентацій потенційні працівники мали змогу поспілкуватися з роботодавцями, заповнити анкети, взяти візитки й буклети з інформацією про місця роботи. Роботодавці ж, своєю чергою, цікавилися найбільш перспективними та успішними студентами, готовими активно працювати, вчитися й навчати інших.

Аліса Глинська

«Надзвичайно рада, що ця зустріч відбулася. Сподіваюся такі заходи стануть доброю традицією не тільки факультету іноземної філології, а  й усіх підрозділів УжНУ. Для студентів дуже важливо знати, що після закінчення навчання на них чекатиме прибуткова й перспективна робота, та ще й з такими можливостями саморозвитку і вдосконалення. Сьогодні нам презентували фірми та школи, в яких справді хочеться працювати вже тепер», – тримаючи в руках цілу купу буклетів і візиток, поділилася враженнями від зустрічі студентка 4-го курсу французького відділення Аліса Глинська.



Юлія Шипович

Відео Роберт Папп




Зустрічі | 15.12.16 | Додав Г_Кришiнець | 1640 | 5.0/2
Теги: студенти, роботодавці, ФІФ, мовні школи

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики