Субота, 27.04.24, 06:49 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Несподівано...

Наші студентки і студенти спробувалися моделями в рамках модного показу «Ukraїnian Fashion Bazaar»

Подіум, світло софітів, десятки зацікавлених очей – уся увага була прикута до дійства, що відбувалося на подіумі в приміщенні «Совиного гнізда» 1 та 2 квітня. Тут тривав модний показ «Ukraїnian Fashion Bazaar», що зібрав дизайнерів не лише України, а й закордону.

 

Втретє захід в Ужгороді організовує дизайнер прикрас Ольга Мікула, а допомогла їй у цьому доцент кафедри української літератури філологічного факультету Оксана Тиховська. Цьогорічний фешн-базар був особливий своєю тематикою: увагу закцентували на народних орнаментах у одязі, бо, як стверджують організатори, вишиванка – це модно.

Фешн-захід розпочався з фольк-шоу «Віднова»: прагнули показати перехід від минулого до сучасного через танець у виконанні студії сучасного танцю «Бліц» та через пісню у виконанні студентки філфаку Ганни Шміляк, яка разом зі своїм другом Арсеном Бабиченком вдихнула нове життя у старовинні українські пісні, що послугували музичним супроводом заходу.

Показ дизайнерського вбрання

Спеціально для фешн-базару керівництво Музею народної архітектури та побуту виділило автентичні народні строї, аби глядач зміг сповна відчути контраст між одягом сторічної давності і сучасними вишиванками. Відтак подіумом ходили дівчата у вбранні від дизайнерів зі Львова, Ужгорода, Києва та навіть Тбілісі (Грузія). Весь час працював і шоу-рум, де можна було розглядати, приміряти і, звісно, купувати дизайнерський одяг.

Приємним завершенням став танець у виконанні дівчат із філфаку. Загалом до участі в модному заході долучилося близько 40 студентів з філологічного – вони й танцювали, і співали, й дефілювали, й квитки продавали.

Студентки філфаку

Оксана Тиховська, яка й запропонувала своїм студентам таке незвичайне дозвілля, каже: радіє з того, що молодь охоче відгукнулася на пропозицію, бо це не лише можливість здобути незабутній досвід, а й добра нагода переконатися в тому, що Україна – це модно.

Іванна Балега

Студенти теж поділилися з Медіацентром своїми враженнями. Іванна Балега вперше відчула себе в ролі подіумної моделі, дівчина каже: «Де ще можуть прості дівчата, які не мали модельної кар'єри, спробувати себе в цій сфері? Це чудовий досвід, нові відчуття, нові враження і, зрештою, здійснення маленької мрії. Звичайно, перед виходом я дуже хвилювалася, але коли зробила перші кроки подіумом, хвилювання зникло, натомість з'явилася впевненість у собі».

Аня Котенко

Аня Котенко, Оля Мочан та Юля Шипович разом із десятком інших представниць філфаку здобули інший досвід – хореографічний.

Оля розповідає: «Дизайнери зуміли відновити тонкощі українського орнаменту на сучасних сукнях і сорочках. Доповнили це все танцями, в основі яких – давні обряди. Ми виконували один із танців і помітили, що глядачі були приємно здивовані і рухами, і народною музикою в сучасній інтерпретації».

Юля Шипович

«Справді, поєднання етнічних костюмів з сучасним одягом дає можливість відчути, що елементи вишивки, як частини культури України, завжди залишаються актуальними. Хоч під час постановки ми мали певні труднощі, бо жодна з нас професійно танцями не займається, виступ приніс море позитивних вражень та емоцій», – продовжує Аня.

Юля доповнює: «Неймовірної краси сукні, зачіски, професійний макіяж, шалений темп, світло прожекторів… – все це створює атмосферу, з якої ну дуже не хочеться виринати. Як підмітила Аня, ми не професійні танцівниці, але хотіли зробити так, щоб глядачі цього не помітили. Задля того вклали немало сил і часу. Тому сподіваємося, що люди справді мали задоволення від нашого виступу».



Ксенія Шокіна,

фото Інни Леньо та Василя Третяка,

Відео Василя Третяка та Олександра Маріаша




Несподівано... | 03.04.17 | Додав Г_Кришiнець | 896 | 4.3/6
Теги: студенти, Ukraїnian Fashion Bazaar, філфак, фешн-базар, показ

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

1
avatar
-1
1 Шумицька \ IP: 193.34.172.247 • 18:01, 03.04.17
Дуже рада, що в Ужгороді уже втретє з ініціативи Ольги Мікули відбувся захід, який збирає не просто модниць, а справжніх поціновувачів свого, рідного, українського! Фольклорне шоу "Віднова", що стало окрасою дійства, є одним із заходів у рамках роботи навчально-дослідницької лабораторії літератури та фольклору, яка працює на філфаку під керівництвом доцента кафедри української літератури Оксани Тиховської. Пишаюся нашими студентами, які здобули цікавезний досвід різної роботи, про що і свідчать їхні коментарі. Такий у нас нарід на факультеті: ініціативний, креативний, неспокійний у позитивному сенсі... СПАСИБІ всім величезне за натхненну роботу!!! Найгарніші дівчата й хлопці вступають до нас :))) Ще раз у цьому пересвідчилася!!! Хтось посперечається?
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики