Четвер, 25.04.24, 17:26 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Міжнародні контакти

Студенти й викладачі УжНУ шукали шляхи інтеграції нашої освіти в європростір на міжнародній конференції в Будапешті
Під час конференції

Нещодавно наші науковці повернулися з ХХVII Міжнародної науково-практичної конференції «Перспективи розвитку європейського університету в контексті широкої інноваційної стратегії» у Будапешті, організатором якої став Ужгородський національний університет спільно з Національною академією педагогічних наук України, Київським університетом права НАН України та закордонними партнерами – Академічним товариством імені Міхала Балудянського, Центральноєвропейським університетом у м. Скаліці та виробничо-господарським факультетом Братиславського економічного університету.

Представники УжНУ
На конференції актуальні питання інтеграції освіти і науки в європейський простір розглядали понад 100 науковців Угорщини, Словаччини, Румунії, Чехії та України. Свої доповіді й повідомлення виголосили у двох секціях: професорсько-викладацького складу і молодіжній. Були присутні керівники, ректори, декани близько 25 освітніх установ України та зарубіжжя. Цьогорічна конференція вирізнялася тим, що молодіжна секція була значно чисельнішою, ніж у попередні роки, – там виступило понад три десятки студентів.

Представники УжНУ
Ректор Ужгородського національного університету Федір Ващук зауважує, що особливим успіхом стало запрошення оргкомітетом двох наших студентів з молодіжної секції (голову студентської ради Закарпаття Івана Полюжина та голову НТСА УжНУ Миколу Сюська) виголосити свої доповіді у секції професорсько-викладацького складу, де їм удалося справити дуже добре враження. Хлопці отримали міжнародні дипломи переможців форуму.

Слово має ректор Ужгородського університету Федір Ващук
«У цілому УжНУ за підсумками конференції заробив чимало бонусів, – каже Федір Ващук. – По-перше, міжнародна конференція, організатором якої був наш виш, по-друге, завдяки виданню доповідей напередодні форуму, ми отримали близько сотні міжнародних публікацій (серед яких і студентські). Здавалося б, усього одна конференція, а університет здобув досить багато балів для майбутньої участі в рейтингу оцінювання університетів. Крім того, невідривно від конференції я уклав ще дві угоди про співробітництво – з Будапештським католицьким університетом та Празьким інститутом підприємництва і права. Також підписав доручення про створення у Празі відділення Ужгородського національного університету».

Виступає голова студентської ради Закарпаття Іван Полюжин
На правах молодіжної секції у межах форуму відбулася ХІV Міжнародна науково-практична конференція студентів, аспірантів та докторантів «Інноваційні процеси у реформуванні вищої освіти України крізь призму інтеграції у європейський та міжнародний освітній науковий простір».

Загалом у ній узяли участь 34 студенти. Модераторами пленарного засідання були декан факультету європейського права та правознавства Ужгородського національного університету, д.ю.н., проф. Ярослав Лазур та голова Наукового товариства студентів та аспірантів УжНУ Микола Сюсько.

Голова Наукового товариства студентів та аспірантів УжНУ Микола Сюсько
Микола Сюсько вже не вперше бере участь у будапештській конференції. А цього року він разом з Іваном Полюжиним, головою студради Закарпаття, як уже було сказано, доповідав у дорослій секції. «Конференція пройшла плідно, всі студенти мали змогу апробувати свої напрацювання, найактивніших нагородили дипломами. Цікавим був сам формат зустрічі. Науковці засідали два дні, після цього для нас провели екскурсії містом», – розповідає Микола.

Доповіді студентів були об’єднані загальною темою розвитку вищої освіти. Більшість учасників представляли гуманітарний профіль, хоча були й інші, зокрема репрезентували себе на форумі й медичний та математичний факультети УжНУ.

Студентка факультету європейського права та правознавства Марина Бокоч у цій конференції брала участь уперше, хоча в подібних наукових заходах рідного вишу дівчина досить активна. Її доповідь стосувалася стипендіального забезпечення студентів у контексті правової оптимізації. Студентка проаналізувала досвід України, Польщі і Чехії, а також запропонувала рекомендації щодо внесення змін до законодавства України для поліпшення стипендіального забезпечення студентів.

Володимир Смоланка з колегами
Голова наукового товариства медичного факультету, а також студент цього підрозділу, Володимир Смоланка зауважує, що під час наукового форуму в Будапешті почув чимало цікавих ідей від різних доповідачів. Його ж виступ стосувався інтернет-технологій як інноваційної стратегії у дальшому розвитку європейського університету.

«Конференція була для мене унікальним досвідом, оскільки вона не стосувалася безпосередньо медицини, а інноваційних підходів до вдосконалення освіти. Ідея практичного втілення положень моєї доповіді полягає в тому, щоб зробити на медфаку 3D-атлас людського тіла й закупити планшети. Наразі жоден виш України не застосовує інтернет-технології в широкому спектрі, як хотілося б. А під час конференції йшлося про те, що у Європі вже активно застосовують такі атласи», – розповідає Володимир Смоланка. Після його виступу науковці дискутували щодо впровадження таких інновацій в українській освіті. Зокрема, було запропоновано викупити суміжні права вже створених атласів і доповнити їх власними розробками.

25 учасників конференції відзначили міжнародними дипломами. Тож тепер справа за практичним втіленням ідей, озвучених на щорічній будапештській конференції. А ознайомитися з матеріали форуму можна буде у науковому віснику – періодичному науковому виданні Ужгородського національного університету, що має міжнародний стандартний номер ISSN 2218-5348

У вільний час гості угорської столиці ознайомилися з містом, а також побували у двох місцевих вишах.

Учасники конференції
Ірина Левіна, Наталія Каралкіна
Фото Валтера Волфсбергера



Міжнародні контакти | 04.12.13 | Додав VIP | 1225 | 1.0/1
Теги: міжнародна конференція, будапешт

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Матеріали близьких рубрик

У богемістів філологічного факультету УжНУ невдовзі викладатиме лекторка з Чехії

УжНУ запроваджує програму подвійних дипломів із німецьким Університетом прикладних наук Фрезеніус

Викладачі юрфаку УжНУ взяли участь у семінарі щодо оцінки процесів забезпечення якості юридичної осв...

Вчителі Закарпаття ознайомилися в УжНУ зі здобутками історичної науки

В УжНУ відзначили День богемістики і словакістики

Біологічний факультет УжНУ розпочинає співпрацю з колегами з Польщі

Студенти Українсько-угорського навчально-наукового інституту відвідали лекції у двох європейських ви...

На факультет здоров’я та фізичного виховання завітали гості з Клузького університету

Фізики УжНУ і Пряшівського університету продовжують півстолітню традицію співпраці між факультетами

Студент юрфаку Віталік Дячук узяв участь у польському проекті «Study Tours to Poland»

УжНУ прийматиме на навчання молодь із Йорданії

Студентка факультету туризму та МК повернулася зі стажування в Норвегії

Наші студенти-спортсмени змагалися у міжнародному турнірі з віндсерфінгу у Словаччині