Субота, 27.04.24, 02:45 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Вітаємо!

На юрфаку відбулося урочисте зібрання з нагоди професійного свята
Ярослав Лазур, Іван Стан, Ганна Фазикош, Володимир Смоланка, Андрій Стрижак, Михайло Волощук та Руслана Натуркач

Минулого тижня ужнівські правники влаштували урочисті збори з нагоди відзначення професійного свята та 25-ї річниці з дня створення юридичного підрозділу в Ужгородському університеті.

Володимир Смоланка

Після виконання національного Гімну України та вшанування пам’яті загиблих воїнів хвилиною мовчання до слова став ректор УжНУ Володимир Смоланка: «Вітаю вас із Днем юриста та вважаю символічним те, що цьогоріч ваше професійне свято поєднується із важливою датою в житті нашого вишу – 25-річчям створення кафедри правознавства, яка зуміла перерости у потужний юридичний факультет. Саме чверть століття тому в Ужгородському університеті почали випускати правників. Приємно бачити в залі корифеїв, які стояли біля витоків юриспруденції в УжНУ».

Учасники зборів

Від імені всього університету Володимир Іванович подякував присутнім у залі відомим у правничому світі фахівцям за те, що зробили такий надважливий крок – започаткували закарпатську школу підготовки спеціалістів-юристів. Також відзначив професійну роботу викладачів, адже й наукова школа ужгородського юрфаку з кожним роком стає все авторитетнішою.

Ректор УжНУ вручив цілу низку подяк провідним науковцям факультету, а також побажав винуватцям свята всього найкращого, «щоб були здорові, щоб була наснага до роботи, щоб ніколи не полишало бажання плідно працювати».

Руслана Натуркач вручає подяку

До слова запросили багаторічного керівника нашого краю, голову Асоціації депутатів Закарпатської області всіх рівнів, колишнього проректор Ужгородського університету Михайла Волощука, який наголосив, що студенти юрфаку – це  майбутнє нашого краю і нашої країни. Михайло Юрійович пригадав, як складно було почати готувати юристів на Закарпатті, розповів про труднощі, з якими зіткнулася свого часу його команда.

Михайлу Савчину вручають подяку

«Що мене спонукало взятися за цей проект? Юридична неграмотність населення. Я вважаю, що без правничої освіти нема виконання законів, отже, не може розвиватися держава. Тому звертаюся до вас, юристи: ви дуже потрібні Україні, пам’ятайте про це!» – додав Михайло Волощук.

Прийняли естафету щирих привітань і закарпатські високопосадовці: екс-голова Конституційного суду України Андрій Стрижак, голова Господарського суду Закарпатської області Олег Васьковський, секретар судової палати з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення Закарпатської області Іван Стан, заступник голови Апеляційного суду Ганна Фазикош, начальник Головного територіального управління юстиції в Закарпатській області Руслана Натуркач, заступник прокурора Закарпатської області Олександр Василенко, представник апарату Головного управління Національної поліції Закарпаття Михайло Химинець та інші.

Василь Георгійович Фазикош
Ярослав Лазур

Один із старійшин і засновників юрфаку, нині завідувач кафедри цивільного права, професор Василь Фазикош зізнався, що дуже радіє, бо настав час, коли студентів на першому курсі більше, ніж викладачів. Василь Георгійович розповів про нелегкі початкові кроки юридичного факультету УжНУ та побажав йому розвитку та процвітання.

Завершив урочисті збори декан юрфаку Ярослав Лазур, який висловив щиру вдячність фундаторам підрозділу та всім, хто долучився до розвитку правознавства в УжНУ, а також запросив усіх продовжити відзначення Дня юриста на святковому концерті в Закарпатському українському музично-драматичному театрі.

Віра Лабич,

фото Роберта Паппа




Вітаємо! | 17.10.16 | Додав Г_Кришiнець | 1120 | 0.0/0
Теги: збори, юрфак, День юриста

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики