П`ятниця, 19.04.24, 07:47 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Теорія і практика

Cтуденти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» влаштували дегустаційну екскурсію гастрономічними родзинками краю

Днями в Ужгороді відбулася презентація-дегустація продуктів і напоїв, виготовлених на Закарпатті із нашої ж сировини.

«На честь свята «Молоде вино», яке проводиться в Ужгороді вже увосьме поспіль, Інститут туризму Карпатського регіону разом із Асоціацією виноградарів та виноробів Закарпаття влаштував кілька святкових акцій в Ужгороді, фаєр-шоу від «ДрагонФлай» на вулиці Корзо, де було відкорковано першу бочку цьогорічного вина, дегустацію «Божоле Нуво» від Жоржа Дюбофа, а також святкову акцію «Народжене в Закарпатті» – куштування різних гастрономічних родзинок нашого краю.

Представили сири з міні-сироварень Закарпаття, мінеральні води різних виробників, спеції, зокрема перець, що росте в Закарпатті, різновиди карпатської солі (Солотвино, Шандрово), місцеві різновиди горіхів (ліскові, грецькі, мигдаль), насіння (гарбузове, соняшникове, льонове, кминове), фрукти (яблука, сливи, груші, ківі, хурма).

Також окремо відбулася дегустація екзотичних спецій, цитрусових – куштували передусім студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» УжНУ, які підготували якісну дегустаційну екскурсію по кожній презентації.

Заплановано й розробити й науково-популярний опис цієї акції з дальшою популяризацією в гастрономічних закладах Закарпаття», – прокоментував подію туризмознавець, професор Федір Шандор.

За матеріалами інтернет-видання «Varosh»

Фото Олександра Смутка




Теорія і практика | 23.11.15 | Додав Lucky | 958 | 0.0/0

Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Матеріали близьких рубрик

Студент юрфаку взяв участь у літній школі з реформування кримінального судочинства та боротьби з кор...

Викладачі Ужгородського університету взяли участь у літній школі Британської ради

Історики-україністи УжНУ стали учасниками літньої школи в Києві

In The Army Now: студенти Ужгородського університету на місяць стали солдатами

Студентки філфаку побували на морському узбережжі, щоб опанувати тонкощі сталого місцевого розвитку

Досвідом щодо сповільнення старіння з біологами УжНУ ділилася дослідниця Ірландської академії наук

Директор Карибського геномного центру прочитав цикл лекцій біологам УжНУ

До II Міжнародної науково-практичної конференції для бібліотек ВНЗ активно долучилася й книгозбірня ...

Професор УжНУ представив новітні стратегії інноваційного розвитку транскордонного співробітництва в ...

Коли скінчилася сесія: студенти-військовики вправляються на полігоні зі зброєю