Головна » Усі публікації » Теорія і практика |
Днями в Ужгороді відбулася презентація-дегустація продуктів і напоїв, виготовлених на Закарпатті із нашої ж сировини. «На честь свята «Молоде вино», яке проводиться в Ужгороді вже увосьме поспіль, Інститут туризму Карпатського регіону разом із Асоціацією виноградарів та виноробів Закарпаття влаштував кілька святкових акцій в Ужгороді, фаєр-шоу від «ДрагонФлай» на вулиці Корзо, де було відкорковано першу бочку цьогорічного вина, дегустацію «Божоле Нуво» від Жоржа Дюбофа, а також святкову акцію «Народжене в Закарпатті» – куштування різних гастрономічних родзинок нашого краю. Представили сири з міні-сироварень Закарпаття, мінеральні води різних виробників, спеції, зокрема перець, що росте в Закарпатті, різновиди карпатської солі (Солотвино, Шандрово), місцеві різновиди горіхів (ліскові, грецькі, мигдаль), насіння (гарбузове, соняшникове, льонове, кминове), фрукти (яблука, сливи, груші, ківі, хурма). Також окремо відбулася дегустація екзотичних спецій, цитрусових – куштували передусім студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» УжНУ, які підготували якісну дегустаційну екскурсію по кожній презентації. Заплановано й розробити й науково-популярний опис цієї акції з дальшою популяризацією в гастрономічних закладах Закарпаття», – прокоментував подію туризмознавець, професор Федір Шандор. За матеріалами інтернет-видання «Varosh» Фото Олександра Смутка |
|
|
|
Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter! |
0 | |
Ми у Facebook
Рубрики розділу
Матеріали близьких рубрик