Вівторок, 19.03.24, 17:03 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Традиції

Журналістська «Інформаційна миска» стає всеукраїнським медіафестивалем!
Інформаційна миска 2012
Осінні будні вже далися взнаки холодом та напруженим графіком роботи. Проте викладачі та студенти відділення журналістики не дозволяють собі стресувати – урізноманітнюють життя в університеті, насичуючи його теплом та незабутніми враженнями у дружньому, веселому колі однодумців. Свідченням цього є вже традиційне проведення «Інформаційної миски» – заходу, який поєднує в собі веселий відпочинок у неформальній обстановці з можливістю розкрити не виявлені ще таланти.

На відміну від минулих років, цьогорічна подія обіцяє чимало цікавих нововведень. Насамперед, це розширення кількості учасників. Якщо з попередніх «мисок» смачний бограч куштували тільки студенти та викладачі відділення журналістики УжНУ, то цьогорічними емоціями плануємо поділитися з медійниками вишів інших міст України.

Володимир Тарасюк
Володимир Тарасюк, член оргкомітету, розповів про зародження ідеї: «У період всеохопної глобалізації, величезної інформаційної насиченості ми часом замикаємося в собі і не бачимо, що робиться під носом, не кажучи вже про справи колег, приятелів, друзів. Ідея проведення всеукраїнського журналістського фестивалю, автором якої є завідувач кафедри журналістики Юрій Бідзіля, була підтримана іншими колегами. Ми непогано проводили захід на внутрішньому рівні, тому сподіваємося, що всеукраїнський масштаб нам теж удасться. Головною метою такого фестивалю, безперечно, є обмін досвідом, що для медійників є ключовим».

Юрій Бідзіля
Юрій Бідзіля, завідувач кафедри журналістики: «Проведення таких фестивалів – чудова можливість для майбутніх медійників показати себе з кращого боку. Ми хочемо, аби наші студенти поєднували приємне з корисним. Варто пишатися своїм краєм та майстерно презентувати традиції та культуру Закарпаття. Інформаційний простір настільки насичений, що важко вигадати захід, справді вартий уваги.
Від першої спроби проведення фестивалю такого формату багато не очікуємо, головне, щоб про наші намагання знали. Сподіваємось, це стане гарною традицією. Вважатимемо успіхом, якщо до нас завітають бодай дві команди молодих журналістів України».

Віталій Завадяк
Головний організатор та ініціатор студентської «Інформаційної миски» Віталій Завадяк каже: «Отже, І Всеукраїнський фестиваль молодих журналістів «Інформаційна миска» відбудеться 11 жовтня 2013 року в одному з мальовничих куточків Закарпаття. Організатори заходу ставлять за мету розкрити творчі здібності майбутніх журналістів в екстремальних умовах, умінні яскраво презентувати принади свого краю у друкованому, аудіо- чи відеоформатах. Ну і, звичайно, скласти конкуренцію одне одному у приготуванні їжі на відкритому вогні. Крім розважальної програми, організатори фестивалю не оминули увагою суто професійний аспект, який дасть можливість послухати майстер-клас із проблем сучасної журналістики».

Ірина Олаг
З приводу довгоочікуваної «миски» своїми думками поділилися і студенти відділення журналістики. Ірина Олаг, першокурсниця: «Про «Інформаційну миску» ми вже наслухалися звідусіль. Зрозуміло одне: це цікаве та захопливе дійство, яке дарує море емоцій і масу новий знайомств. Мріємо відчути його смак на власному досвіді. Сподіваємось, якнайшвидше знайдемо своє місце в колективі, ну і, звісно, переймаємося, аби бограч вийшов смачним».

Валерія Турок
Старшокурсники пригадують минулі фестивалі та сподіваються, що цьогорічний захід повинен викликати чималий інтерес. Валерія Турок, студентка 4 курсу: «Інформаційна миска» – це чудова традиція! Адже не часто нам вдається разом, усім колективом відділення журналістики, добре провести час. А на додачу ще й приготувати смачний бограч. Минулі фестивалі подарували чималу кількість позитивних емоцій, тож, сподіваюся, цей не стане винятком. Тим паче, що всеукраїнський статус надає йому престижності. Цьогоріч головне, аби погода була доброю, бо настрій таким буде напевне».

Мирослава Шимон
Мирослава Шимон, студентка 5 курсу: «Інформаційна миска» – це той захід, який зближує і студентів, і викладачів. Це захід, після якого залишається купа яскравих моментів. Цьогоріч для п’ятикурсників вона буде остання, тому тут подвійні емоції. З одного боку, вже дуже хочеться поїхати і відпочити, поспілкуватися з меншими і старшими колегами, а з іншого – це остання студентська «миска», тому трохи сумно».

Сподіваємося, організаторам фестивалю удасться втілити всі плани в життя та подарували чудовий відпочинок його учасникам. Та врешті-решт й собі.

Олександр Курта для Медіацентру УжНУ




Традиції | 10.10.13 | Додав Шумицька | 1416 | 3.0/4
Теги: відділення журналістики, Інформаційна миска

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики