П`ятниця, 19.04.24, 03:35 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Спорт

В УжНУ по-«королівськи» завершили й урочисто закрили загальноуніверситетські спартакіади
Парад веде Василь Шароді

Королева спорту легка атлетика стала останнім видом, що увінчав загальноуніверситетські спартакіади УжНУ: 66-у студентську та 9-у викладацьку. Змагалися 19 травня на стадіоні «Авангард», там же відбулися й церемонії закриття та нагородження переможців.

Розпочалося дійство парадом учасників змагань. Очолив урочистий вихід головний суддя з легкої атлетики, старший викладач кафедри фізичного виховання Василь Шароді.

Олександр Конопльов, Іван Маріонда та Володимир Фекета

Щойно учасники вишикувалися й стали «струнко», до вітального слова запросили проректора з науково-педагогічної роботи Володимира Фекету, котрий подякував організаторам за чергові успішно проведені спартакіадні змагання, адже важливо, аби студенти і викладачі дружили зі спортом, гартуючи тіло і дух.

Заступник голови профкому викладачів і співробітників вишу Олександр Конопльов також долучився до поздоровлень: «Беручи участь у турнірах, ви пропагуєте активний спосіб життя. Тож усім хорошого настрою у сьогоднішніх забігах! Покажіть свої здібності! А викладачам за час канікул рекомендую добре підготуватися до наступної спартакіади, яка стане ювілейною – десятою!».

 

Іван Маріонда, головний суддя спартакіади, завідувач кафедри фізичного виховання, майстер спорту України з легкої атлетики, спершу побажав перемоги найсильнішим, хоч, зауважив, не вона найголовніша: незалежно від результату, варто дістати хорошу порцію задоволення, позитивних емоцій.

Спортивні баталії розпочали  відразу ж після гімну університету.

Студенти стрибали в довжину, штовхали ядро, брали участь в естафеті 4 по 100 метрів, долали 100- і 400-метрові відстані, крім того, дівчата змагалися в забігу на  800, а хлопці – на 1500 м.

 

Після сумування результатів усіх легкоатлетичних видів загальнокомандні досягнення молоді виглядають так:

1 місце – факультет здоров'я людини – 11, 668 очка;

2 місце – фізичний факультет – 8, 192;

3 місце – п.-г. коледж – 7, 819 очка.

Головний суддя з легкої атлетики Василь Шароді розповів, що призери продемонстрували високі результати: «Зауважу, що навіть на чемпіонаті області подеколи таких досягнень не показують. Варто згадати представницю факультету здоров'я людини Юлію Гудзь, чий результат у стрибках в довжину (5,87 м) – приблизно на рівні кандидата у майстри спорту. Окрім цього, студентка показала неабияку швидкість на дистанції 100 м, у якій теж перемогла».

Юлія Гудзь (у центрі)

До слова, представники факультету здоров’я людини перемогли і в решті бігових видів, зокрема Вікторія Щур і Наталія Шозда стали найкращими в забігах відповідно на 400 і 800 метрів, дівочий гурт переміг і в естафеті 4х100 м. Тільки в штовханні ядра виграла представниця природничо-гуманітарного коледжу Христина Клецко.

Юнаки факультету здоров’я людини поступилися представницям прекрасної статі свого підрозділу лише одною перемогою: півторакілометровий забіг виграв Владислав Французов, найдалі у довжину стрибнув Максим Дидяк, ядро найпотужніше штовхнув Іван Гучкович, командно хлопці перемогли ще й в естафеті 4х100 метрів. Втрутитися в домінування факультету здоров’я людини зуміли тільки представник фізфаку Іван Телегій, вигравши 100-метровий спринт, та хімік Михайло Микуланинець, котрий фінішував першим на 400-метрівці.

Викладачі визначали найкращих у бігу на 100 м, стрибках у довжину та в «сімейних стартах», які були представлені трьома етапами: естафетою, стрибком із місця та метанням м’ячика.

Сім'я Буксарів

У «сімейних стартах» першість здобула сім'я Буксарів з фізичого факультету, яка є ветераном у найцікавішому лекгоатлетичному виді спартакіадних змагань.

Мама спортивної родини Іванна розповіла:  «Починали долучалися до «сімейних стартів» ще коли наш старший син, який нині є студентом ІV курсу фізфаку, був маленьким. А тепер ось молодший Андрійко взявся активно продовжувати сімейну традицію».

Батько Віталій додав: «Щоразу коли виступаємо – обов'язково приносимо медалі рідному фізичному факультету». А малий Андрійко, задоволений цінними нагородами, пообіцяв прийти по медалі й наступного року.

Другою стала родина з факультету туризму та МК, третьою – з істфаку.

У викладачів боротьба видалася куди запеклішою та жвавішою – при визначенні призерів різниця нерідко виявлялася в декількох десятих секунди. Найбільшого успіху досяг представник економічного факультету Віталій Герзанич, котрий не мав рівних у стрибках в довжину та в забігу на 100 .

Переможці сімейних стартів

Серед жінок першою у стрибках в довжину виявилася Катерина Шевченко з кафедри фізичного виховання, а на дистанції 100 м найпрудкішою стала Наталія Александра з коледжу. Командно трійку лауреатів склали представники відповідно природничо-гуманітарного коледжу, кафедри фізичного виховання і фізичного факультету.

У загальному ж підсумку IX загальноуніверситетської спартакіади серед викладачів та співробітників вишу першість здобула кафедра фізичного виховання, другу сходинку посіли економісти, трійку лідерів замкнули фізики!

Команда переможців викладачів

Що ж до результатів студентської спартакіади, то найкращими у загальній таблиці виявилися представники факультету здоров'я людини, за крок до «золота» опинилися фізики, «бронзовими» призерами стали коледжани.

Ось так завершилася спортивна сторінка нашого вишу цього навчального року. Боротьба за чемпіонські кубки, медалі та дипломи, безумовно, урізноманітнила бурхливе життя, передусім навчальне та наукове, в Ужгородському університеті, дала змогу відчути комусь смак перемоги, комусь – і гіркоту поразки. Хоч, як кажуть, головне – не перемога, головне – участь і, звичайно ж, задоволення від причетності до великої дружної родини.

Варто відзначати, що з кожним роком число тих, хто долучається до спортивно-оздоровчих заходів нашого вишу, суттєво більшає, як і зростає майстерність учасників.

Тож до нових зустрічей у новому сезоні!

Віра Лабич




Спорт | 22.05.16 | Додав Г_Кришiнець | 1008 | 5.0/2
Теги: суддя, спартакіада, закриття, Спорт, УжНУ

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]