Субота, 20.04.24, 12:58 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Спорт

Спартакіадний кубок з волейболу всьоме вибороли представники фізичного факультету

VIII спартакіада викладачів та співробітників ДВНЗ «УжНУ» продовжилася 10–12 березня в спорткомплексі «Буревісник» змаганнями з волейболу.

За словами організаторів, щороку до спартакіади долучається все більше учасників. За кубок чемпіона з цього виду спорту боролися 12 команд структурних підрозділів УжНУ. Змагання відбувалися у двох групах. По два кращі колективи зустрілися у фінальному турнірі.

Василь Шароді

Заступник головного судді спартакіади Василь Шароді відзначив, що університетські спортивні змагання об’єднують не лише колективи окремих факультетів, а й гравців різних команд. На його думку, цього року учасники поставилися до змагань більш відповідально.

Першого ігрового дня зустрілося в коловому турнірі 7 команд. Кожна з них завзято йшла до перемоги, проте найзапекліші матчі відбувалися між гравцями фізичного й філологічного факультетів та командою природничо-гуманітарного коледжу. До речі, половину волейбольного гурту коледжан складали представниці прекрасної статі, проте цей колектив до кінця не поступався суто чоловічим командам.

Володимир Задорожний

Активними учасниками ігор стали й старожили змагань. Професор, доктор історичних наук Володимир Задорожний волейбол любить ще з 6 класу, проте надав перевагу науці, а гра з м’ячем перетворилася на хобі. Незабаром йому виповниться 76 років, проте енергією та азартом цього чоловіка захоплюються всі учасники спартакіади. Професор каже: «Волейбол мені допомагає – наступного дня стаю активніший і з задоволенням читаю лекції».

У другій групі значну перевагу над суперниками мали гравці кафедри фізичного виховання. Запекла боротьба точилася між командами хімічного та економічного факультетів, остання зуміла випередити супротивника у декілька м’ячів і вибороти 2-е місце в групі й перепустку до фіналу.

Отож до завершальної стадії змагань з волейболу вишли команди фізичного, філологічного, економічного факультетів та кафедри фізичного виховання і спорту.

Фізики

Викладачі фізичного факультету беруть участь у всіх видах змагань і систематично опиняються серед призерів. Тому їхня перемога у фіналі ігор з волейболу сьомий рік поспіль ні для кого не стала несподіванкою. Попри те, що, здавалося б, колектив на фізичному факультеті чоловічий, за словами викладача кафедри теоретичної фізики Василя Рубіша, зібрати команду цього року було дуже складно, особливо через те, що не вдалося залучити молодь. Своїми постійними конкурентами фізики називають філологів, але кажуть, що важче перемогти не супротивника, а себе – доводиться перебороти хвилювання й добре зіграти.

Найбільш напруженою у фіналі видалася гра між командами філологічного факультету і кафедри фізичного виховання. Боротьба тривала понад годину й результат став зрозумілим лише у 3-й партії. Перемогли філологи. Відтак зійшлися на майданчику фізичний та економічний факультети. Багаторазові переможці волейбольного турніру спартакіади фізики підтвердили свій високий клас, вигравши у двох партіях. Власне, у всіх наступних поєдинках фінального турніру одна з команд перемагала без додаткової партії – так, фізики здолали філологів і фізкультурників, а останні – економістів. Останній матч між економістами і філологами мав вирішити інтригу щодо 2–4 місць, адже «золото» вже забезпечив собі гурт фізичного факультету. Філологи розклали всі крапки над і: перемігши у двох партіях, саме вони здобули «срібло» турніру і відсунули на 4-у позицію представників економічного факультету. Варто відзначити, що хоч економічний факультет у фіналі грав у меншості, все ж викладалися гравці на повну. Кажуть, не змогли виграти без ключового гравця – Ярослава Шевері, який не взяв участі у змаганнях через травму. Не засмучуються через четверте місце й обіцяють реабілітуватися на змаганнях з баскетболу.

Віталій Завадяк

«Бронза» ж дісталася колективу кафедри фізичного виховання.

Викладач кафедри журналістики філологічного факультету Віталій Завадяк виокремив три елементи, які характеризують цьогорічні змагання з волейболу: «По-перше, чудовий зал. Ми вже не боїмося травмуватися, підстрибнувши й потрапивши в яму. По-друге, дружні колективи, з якими було дуже приємно змагатися, адже за декілька років ми вже почали товаришувати. По-третє, на жаль, досить слабка організація, адже, скажімо, в перший день ігор не було ні води, ні медика... Такі важливі нюанси варто враховувати».

Катерина Шевченко

Після змагань старший суддя волейбольного турніру й одночасно учасниця команди кафедри фізичного виховання Катерина Шевченко додала: «Приємно відзначити, що всі колективи були підготовані й боролися до кінця. Навіть незважаючи на конкуренцію на майданчику, змагання пройшли з усмішкою на обличчях гравців, які підтримували одне одного й були в хорошому настрої».

Наступний вид викладацької спартакіади – бадмінтон – відбудеться 18 березня.



Валерія Турок

для Медіацентру УжНУ




Спорт | 16.03.15 | Додав Lucky | 1745 | 5.0/2
Теги: фізфак, філфак, Спорт, волейбол, спартакіада

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]