Четвер, 17.10.19, 00:46 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Екскурсії

Учасників безплатної екскурсії стрічали йодованим хлібом, спеченим за проектом УжНУ
Йодований хліб, котрим зустрічали й пригощали туристів, – один із проектів Наукового парку УжНУ
Під час щотижневих безкоштовних екскурсій Ужгородом, які тривають уже майже рік, жителі та гості міста мають змогу почути чергову порцію цікавого й невідомого про обласний центр. Темою екскурсії, що відбулася 15 вересня, був «Ужгород індустріальний». Доцент кафедри історії України Василь Міщанин у ролі екскурсовода розповідав про промисловість міста Ужгорода та й Закарпаття загалом. Після загальних відомостей учасники екскурсії «ступили» у 60-і роки ХХ століття, у період «гігантизму».


Екскурсія розпочалась біля Ужгородської швейної фабрики
Екскурсія розпочалася з ужгородської швейної фабрики, яка була створена 1946 року і діє досі. Виробництво тут розпочиналося з пошиття спецодягу й матраців. Пізніше настала «халатна» доба. Відтак підприємство забезпечувало цим одягом майже пів-Європи. Згодом фабрика стала приватною структурою, вийшла на новий рівень виробництва. У 1998 році для задоволення потреб українського ринку тут створено марку «ПАРАДА».

Демонстрація маршруту екскурсії «Ужгород індустріальний»
Після фабрики учасники відвідали колишнє спеціальне конструкторське бюро засобів аналітичної техніки, яке нині є структурним підрозділом УжНУ, де на постійній виставці представлені науково-технічні розробки вишу й інноваційні проекти Наукового парку «Ужгородський національний університет», створення якого підійшло до завершальної стадії. Хліб, котрим зустрічали й пригощали туристів, – теж один із проектів, які реалізовуватимуться в Науковому парку. Це йодований виріб, котрий уже цього тижня буде на полицях ужгородських магазинів.

Валентина Кормош, працівник Наукового парку, яка тут проводила екскурсію, розповідала про нові технології у сфері інженерії й фізики, які також реалізовані в межах проектів УжНУ. Адже мета Наукового парку – розвиток науково-технологічної й інноваційної діяльності та підтримка наукомісткого виробництва передусім.

Учасники екскурсії
Також учасникам екскурсії розповіли про проект «Впровадження системи сонячних вакуумних колекторів на спорткомплексі УжНУ». Саме зараз його презентує директор НДІ аналітичних засобів техніки УжНУ Йосип Головач на V Міжнародному симпозіумі «Трансфер технологій: від науки до бізнесу», який триватиме з 16 до 20 вересня 2013 р. в Криму. Для більш повного представлення виробничого потенціалу Ужгорода були запрошені представники заводу «Конвектор», які в приміщенні виставки презентували розробки свого підприємства. Вони зазначали про потребу більш тісної співпраці між промисловими підприємствами міста й УжНУ.

Алла Ганненко,
студентка відділення журналістики УжНУ
Фото Анни-Марії Кустьо



Екскурсії | 16.09.13 | Додав VIP | 887 | 0.0/0
Теги: екскурсія, Василь Міщанин, промиисловість Ужгорода

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Рубрики розділу

Афіша [4]Незабаром [16]
Актуально [141]Акції [132]
Позиція [18]МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33]Студгромада [188]
Абітурієнт [84]Зблизька [88]
Наболіле [21]Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154]Компетентно [38]
Несподівано... [14]У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160]Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273]Презентації [167]
Екскурсії [113]Дозвілля [210]
Ініціатива [47]Перспективи [38]
Підсумки [40]Спорт [238]
Традиції [206]Зустрічі [210]
Вітаємо! [235]Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230]Студентська практика [66]
Студмістечко [8]Конкурси [117]
На замітку [6]З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9]Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49]Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2]Річниця [14]
Слава Україні! [9]Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91]The main news of university [12]
Подяка [8]Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13]Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3]Підсумки року [5]
Визнання [3]Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики