П`ятниця, 29.03.24, 11:25 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Студгромада

Коледж УжНУ на чесних виборах обрав собі керівника студентської ради

Якщо в Україні президентські вибори під питанням, то в природничо-гуманітарному коледжі УжНУ керівника собі вже обрали. Вибори голови студради – одна з найцікавіших подій під час навчання в коледжі. Тут усе, як під час справжніх виборів: агітація, дебати, урни для голосування, а також перетягування голосів, лобіювання інтересів і, звісно, справжня підтримка «своїх» виборців, тобто друзів.

Вибирають керівника на рік. Охочих спробуватися в ролі кандидата цього року було семеро, хоча до завершення виборчого марафону дійшло двоє студентів. Вони змагалися між собою під час дебатів, які відбувалися за день до виборів. Регламент виступів – до 10 хвилин. Після цього кандидати задавали зустрічні питання одне одному. Однак найбільше обом кандидатам довелося відповідати на запитання аудиторії – «виборці» розділилися на два табори, залежно від того, кого підтримували.

Володимир Росоха

Директор природничо-гуманітарного коледжу Володимир Росоха нагадав, аби кандидати не наслідували сучасних політиків і виступали без пустопорожніх слів. Одне із завдань голови студради – підтримувати зв’язок студентської молоді з адміністрацією. Оскільки кандидати торкнулися питання якісного Wi-Fi у коледжі, директор пообіцяв сприяти вирішенню цього питання.

Іван Полюжин

До виборів нового голови студради цю посаду обіймав четвертокурсник Юрій Бедей. Uолова Студради Закарпаття Іван Полюжин зауважив, що колишній керівник зробив чимало хороших справ спільно зі студентством. Тепер же працюватиме заступником голови студради області.

«Сподіваюся, що програми цьогорічних кандидатів будуть конкретними: ми почуємо про механізми реалізації завдань, аби студентське самоврядування розвивалося. Важливо передбачити реальні дії і заходи», – вважає Іван Полюжин. Те, що програми кандидатів амбіційні, зауважив і голова студради УжНУ Іван Граб. Головне, чи вдасться кандидатам виконати обіцяне.

Олександр Феєр

15 квітня у коледжі відбулися дебати між Едуардом Липчеєм, студентом-третьокурсником напряму «комп’ютерні науки», та Олександром Феєром, який навчається на другому курсі напряму «правознавство». Перший кандидат виголосив промову, закцентувавши увагу на відповідальності, яку готовий на себе взяти. Пообіцяв не забувати про організацію змістовного дозвілля. Розповів також про свої досягнення за роки навчання, а на завершення виступу побажав успіху опонентові.

Едуард Липчей

Олександр Феєр підготував більш конкретну промову для виборців, у якій представив план дій на наступний рік. З командою, яка в цілому складається з друзів Олександра, він готовий створити Інститут дипломатії в коледжі з окремою комісією для врегулювання відносин між викладачами й студентами, полегшення процесу комунікації. Кандидат переконаний, що студенти мають бути ознайомлені зі своїми правами й обов’язками.

Галина Пащук

Викладач української мови та літератури ГПК Галина Пащук після виступу кандидатів наголосила на їхньому найважливішому завданні – налагодженню й підтримці конструктивної співпраці студентів і викладачів. 

«Не можна припускати маніпулювання діями педагогів, вчинення тиску на них через голову студради. Лідери передусім повинні бути прикладом для інших студентів. Мені подобається, що у виступах звучало слово відповідальність», – зауважує Галина Пащук.

Варто зазначити, що викладачі не втручалися у хід виборів, обрання голови студради в такий спосіб – винятково студентська ініціатива.

Під час дебатів виникло й кілька суперечок, зокрема через радіо, яке сьогодні діє у коледжі. Тож Юрій Бедей наголосив на тому, аби виборці не переходили на особистості. Якщо проблема не була вирішена попередньою студрадою, новий голова може відразу після обрання взятися за її розв’язання.

Таким чином, після напруженої передвиборчої кампанії, а також дебатів, де кожен кандидат міг виявити власні вміння завойовувати голоси виборців, перемогу здобув Едуард Липчей. Вітаємо студента з новою відповідальною посадою голови студентської ради природничо-гуманітарного коледжу!

Наталія Каралкіна




Студгромада | 18.04.14 | Додав Lucky | 1868 | 0.0/0
Теги: Коледж УжНУ

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]