П`ятниця, 29.03.24, 08:39 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Традиції

Титул «Геродот-2017» знайшов свого володаря серед викладачів-істориків

Історики своїх традицій не змінюють: і хоч тепер вони в складі факультету історії та міжнародних відносин, День Геродота провели цікаво і з розмахом. За звичаєм, відзначали свято в нічному клубі «Phantom».

Ігор Прохненко

Ведучими вечора стали Іван Граб і Діаніта Ситар. День Геродота славиться тим, що має кілька своїх «фішок», які не змінюються з року в рік. Одна з таких – перекличка студентів. Так-так, історики звикли, що їх присутність перевіряють не лише на парах, а й на позауніверситетських заходах. Аби пересвідчитися, що всі курси на місці й розпочинати шоу можна, на сцену запросили доцента кафедри історії стародавнього світу і середніх віків Ігоря Прохненка.

Ведучі свята та декан Іван Вовканич

Привітати студентів прийшов і в. о. декана об’єднаного підрозділу Іван Вовканич. Він зауважив, що це свято стало своєрідним підсумком Тижня факультету. Також закликав студентів скористатися новими можливостями, що перед ними відкриваються, побажав усім доброго настрою та вдалих жартів.

Надія Керецман

Своєю чергою, до присутніх звернулася й Надія Керецман – «душа факультету», як її кличуть студенти, нині – в. о. заступника декана. Вона засвідчила молоді свою любов, відзначила, що виступає за кооперацію студентів та викладачів, адже «майбутнє в руках тих, хто в кожному бачить їхнє «Я», а себе сприймає як частину «нас» ».

Володимир Петюшка

Відтак ведучі разом із Надією Павлівною вручили грамоти активістам. Аби з урочистої нотки плавно перейти на розважальну, на сцені з’явився студент математичного факультету Володимир Петюшка. Він заворожив зал чуттєвою грою на скрипці, виконавши хіт гурту Red Hot Chili Peppers – Californication.

Гості заходу мали змогу не лише насолоджуватися дійством зі своїх місць, а й самим піднятися на сцену, взяти участь у конкурсах та виграти цінні призи. До прикладу, абонементи в один зі спортзалів міста можна було запросто отримати тому, хто наважиться найдовше говорити слово «Геродот».

Також студенти-історики підготували відеонарізку найяскравіших моментів, котрі трапилися з ними за останні роки в університеті. Після перегляду хвилиною мовчання пом’янули тих людей, зокрема викладачів істфаку, котрих уже немає з нами. Щоб розвіяти атмосферу й далі поринути у вир святкувань, на сцену запросили команду КВН першого курсу «Свідки Геродота». Юні студенти для початку представили себе у проморолику, а потім показали й ток-шоу «Обери курсовика», і незвичний екзамен з історії України, що відбувся в стилі реп-батлу, тощо.

«Свідки Геродота»

А от Дім історичного танцю «Тартан» не лише виступив з хореографічним номером, а й запросив усіх охочих до свого танцювального майстер-класу. Декілька хвилин тренування – і ось уже частина залу знає історію не лише теоретично, а й на практиці. Ну, принаймні історію танців ☺.

 

Ще одною «фішкою» на святі в істориків є благодійний аукціон балів. Тільки так студент може офіційно поліпшити собі оцінки з різних предметів і трохи полегшити складання сесії. До того ж це все не те що законно, це – збір коштів з благодійною метою.

Так, цьогоріч ужнівці могли прикупити собі від 15 до цілих 74 додаткових балів. Ціна стартувала від 20 грн, і продавцями на аукціоні стали такі викладачі, як І. Шніцер, Т.Росул, Я.Андрусяк, П.Леньо та інші.

«Культурний шар»

Після палкого аукціону студенти могли відпочити під мелодійний спів Мар’яни Хованець, що виконала всіма улюблену пісню «Старі фотографії» гурту «Скрябін». Далі ж порцію якісного тематичного гумору присутнім подарувала факультетська команда КВН «Культурний шар».

І ось нарешті справа дійшла до кульмінації вечора – обрання того, хто гідно носитиме титул «Геродот-2017». Претендентів обирали самі спудеї з числа улюблених викладачів. Так, у своєрідному змаганні взяли участь Роман Офіцинський, Павло Леньо, Ігор Шніцер, Юрій Славік, Ярослав Алешкевич та Василь Міщанин. Перед ними постали три завдання, виконавши які й можна було здобути титул.

Василь Міщанин - Геродот 2017

Так, учасникам довелося відповідати на питання, що б вони робили в тій чи тій імпровізованій ситуації. Ось тут колектив факультету й дізнався, що буде, якщо в когось із викладачів раптом закохається студентка або ж хтось раптом стане ректором. Потенційним «Геродотам» ще потрібно було згадати найдотепніший випадок, що трапився з ними на факультеті за час навчання або ж уже викладання. Ну й на останок – відповісти на профільне питання історичного характеру.

За загальним рішенням «Геродотом-2017» став доцент кафедри історії України Василь Міщанин. Привітавши свого переможця й одягнувши його у традиційне вбрання, колектив істориків завершив офіційну частину дійства. Далі залишалося тільки розважатися під запальну музику в тому ж нічному клубі.

Катерина Хижняк




Традиції | 05.05.17 | Додав Г_Кришiнець | 1671 | 0.0/0
Теги: конкурси, Історики, «Геродот-2017», факультет історії і міжнародних від

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики