П`ятниця, 19.04.24, 06:55 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Міжнародні контакти

Стоматологи України та Грузії налагоджують фахові зв’язки
Уперше в історії українсько-грузинських відносин сталася така безпрецедентна подія – 24 червня у курортному грузинському містечку Гріголетті, що на березі Чорного Моря, стартував 1-ий Стоматологічний конгрес Грузія-Україна під егідою Асоціації студентів-томатологів України та Університету Гріголі Робакідзе за підтримки науково-пошукового центру «RADIX» та Спілки молодих стоматологів Грузії.

Учасниками конгресу стали студенти-стоматологи Ужгородського національного університету, Київського національного університету ім. О.О. Богомольця, Донецького національного медичного університету ім. М. Горького, Харківського національного медичного університету, Медичного Університету Гріголі Робакідзе.

Наразі це перший настільки широкомасштабний досвід укріплення взаємовідносин між стоматологічними школами Грузії та України. Безпосередніми організаторами конгресу з українського боку були випускники стоматологічного факультету Ужгородського національного університету: фундатор та президент Асоціації студентів-стоматологів в Україні Михайло Сливка та почесний голова Студентського наукового товариства стоматологічного факультету УжНУ, а нині – секретар Асоціації судових стоматологів України Остап Белей.

Момент конференції
Цьому дуету не вперше представляти стоматологічну школу України на міжнародній арені – у квітні 2013 вони взяли участь у 51 Мітингу Європейської Асоціації студентів-стоматологів (European Dental Student Association) в Бєлграді, де вперше зарекомендували гідний рівень розвитку професійного фаху у нашій країні.

З грузинського боку всю відповідальність за проведення конгресу взяла на себе Ані Бокучава – віце-президент студентського товариства Університету Гріголі Робакідзе.

Програма конгресу включала у себе пізнавальні лекції українських та грузинських професорів та практикуючих лікарів, що дало можливість обмінятись досвідом не тільки теоретично, а й практично. Особливої уваги заслуговують лекції декана стоматологічного факультету, кандидата медичних наук, професора Костенка Євгена Яковича, члена Асоціації імплантологів України Гуцалюка Юрія Васильовича, голови Асоціації лазерної стоматології України Третьякова Сергія Івановича, представника полтавської школи реставрації та учениці Радлінського С.В. – Пономаренко Ольги Володимирівни, члена Американської асоціації ендодонтистів Кулигіна Олега Борисовича, професора, директора навчальної програми школи медицини – Ніно Цілосані, професора медичної академії імені П.Шотадзе – Тамари Долідзе, головного координатора Sehetna Egypt health, викладача Університету Александрії в Єгипті – Хітама Абдель Азіза. Особливої оцінки заслуговують майстер-класи Кулигіна О.Б. та Хітама Абдель Азіза, що вразили як лікарів, так і студентів своєю інформаційною насиченістю, практичною переконливістю та щирою подачею.

Спільне фото на згадку
Вінцем наукової програми конгресу стала 1-ша Конференція студентів та молодих учених Грузія-Україна, де своїми науковими розробками та ідеями могли поділитися 13 представників обох країн. Серед них перемогу здобув студент 4-го курсу стоматологічного факультету УжНУ – Мирослав Гончарук-Хомин, що уже не одноразово демонструє гідний рівень наукових досягнень на подібних міжнародних заходах.

Приємно відзначити, що 2-ге та 3-тє призові місця також розділили студенти Ужгородського національного університету: відповідно Остап Белей та Маріанна Коршинська.

Демонстрація наукового потенціалу конгресу супроводжувалася теплим грузинським сонцем, хвилями Чорного моря, дружніми змаганнями між українською та грузинською молоддю, екскурсією у місто Батумі (туристами охрещено «маленьким Дубаї»), гостинними вечорами з національною кухнею та просто приємними спогадами.

Оцінивши глибину та важливість таких взаємовідносин, а також неосяжний край подальших перспектив, українська сторона на урочистому закритті конгресу оголосила про майбутній 2-ий Стоматологічний конгрес Україна-Грузія уже на території України, пообіцявши, що майбутня зустріч буде ж такою гостинною та щирою.

Отож україно-грузинському стоматологічному конклаву бути і розвиватись надалі з метою обміну та інтеграції, дружби та порозуміння, перспектив та досягнень!



Міжнародні контакти | 09.07.13 | Додав VIP | 1873 | 0.0/0
Теги: Грузія, Стомат, стоматологічний конгрес

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Матеріали близьких рубрик

У богемістів філологічного факультету УжНУ невдовзі викладатиме лекторка з Чехії

УжНУ запроваджує програму подвійних дипломів із німецьким Університетом прикладних наук Фрезеніус

Викладачі юрфаку УжНУ взяли участь у семінарі щодо оцінки процесів забезпечення якості юридичної осв...

Вчителі Закарпаття ознайомилися в УжНУ зі здобутками історичної науки

В УжНУ відзначили День богемістики і словакістики

Біологічний факультет УжНУ розпочинає співпрацю з колегами з Польщі

Студенти Українсько-угорського навчально-наукового інституту відвідали лекції у двох європейських ви...

На факультет здоров’я та фізичного виховання завітали гості з Клузького університету

Фізики УжНУ і Пряшівського університету продовжують півстолітню традицію співпраці між факультетами

Студент юрфаку Віталік Дячук узяв участь у польському проекті «Study Tours to Poland»

УжНУ прийматиме на навчання молодь із Йорданії

Студентка факультету туризму та МК повернулася зі стажування в Норвегії

Наші студенти-спортсмени змагалися у міжнародному турнірі з віндсерфінгу у Словаччині