Четвер, 28.03.24, 21:59 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Вітаємо!

Провідних cловакістів УжНУ Павла Чучку та Світлану Пахомову відзначило Міністерство освіти Словаччини

Днями до ректорату УжНУ завітали високоповажні закордонні гості – Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Янка Бур'янова, завідувач секції міжнародних зв’язків Міністерства освіти Словаччини Катеріна Чамбурова і таємний радник Вєра Гутова. Мета візиту – вручення медалей нашим словакістам – професорам Павлові Чучці та Світлані Пахомовій.

Мирослава Лендьел

Модератор зустрічі в. о. проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Мирослава Лендьел наголосила, що Словаччина є наших добрим другом, сусідом і постійним партнером. УжНУ вже багато років співпрацює зі словацькими вишами, зокрема з Пряшівським, Трнавським, Кошицьким. Повідомила, що завдяки безпосередній допомозі Міністерства освіти Словаччини наші студенти можуть стажуватися за кордоном, проходити практику в іноземних вишах, обмінюватися досвідом.

Пані Янка Бур’янова

Пані Янка Бур’янова підкреслила багаторічну співпрацю між Ужгородським національним та університетами Словаччини. Цього року кафедра словацької філології святкувала своє двадцятиріччя й провела конференцію «Словакістика в Україні». Пані Генконсул переконана, що за весь час існування кафедри з кожним роком рівень підготовки спеціалістів значно зростав. «Сьогодні пам’ятний і знаменний день. Ми цінуємо кожну угоду, будь-який договір і різну співпрацю з вашим університетом. Словаччина сподівається на дальше партнерство і плідну роботу. Будемо піклуватися про студентів і всіляко сприяти обміну досвідом, розвитку та вдосконаленню. Мені дуже приємно сьогодні бути тут з таким урочистим візитом. Міністр закордонних справ Словацької Республіки Мирослав Лайчак відзначив висококваліфікованих фахівців вашого університету в галузі словакістики, тому ми раді сьогодні вітати їх», – розповіла Генеральний консул.

Нагородження Павла Чучки

Відтак за сумлінну працю в науці, розвиток словацької мови та культури на теренах України, за високі досягнення і внески в словакістику були нагороджені медаллю св. Ґораста засновник кафедри словацької філології і її відкривач, завідувач тодішньої кафедри загального і слов’янського мовознавства Павло Чучка, а також чинний завідувач кафедри словацької філології Світлана Пахомова.

Павло Чучка

Павло Павлович безмежно подякував усім, хто його підтримував та вірив у кафедру впродовж усіх років. Розповів про труднощі, які часом виникали, та висловив надію на дальший розквіт підрозділу. «Було дуже складно: не вистачало підручників, наукової та художньої літератури. Велику допомогу надав тоді Пряшів, надсилаючи посібники та запрошуючи студентів до закордонних вишів. Нині на кафедрі працюють провідні спеціалісти. Ми дуже вдячні Міністерству за підтримку та розуміння. Обіцяємо продовжувати цю ідею й не зраджувати ваших надій. Нехай 20-річчя співпраці стане доброю згадкою й має перспективи на майбутнє», – подякував пан професор.

Світлана Пахомова

Світлана Пахомова висловила вдячність за підтримку, представила кожного викладача кафедри. «За всі роки існування відділення ми відчували величезну підтримку словацької сторони. На цьогорічній конференції ми говорили про те, як досліджуємо словацьку мову в умовах білінгвізму, вивчаємо її як другу слов'янську та іноземну, популяризуємо на території України. Ми дуже вдячні лекторату зі Словаччини, який працює на нашій кафедрі й навчає студентів мови. Спасибі за можливість стажування та проходження ознайомчих, діалектологічних та переддипломних практик нашими студентами за кордоном. Ця медаль є оцінкою не лише мене особисто, а й усіх працівників нашої молодої, енергійної та перспективної кафедри. Мої колеги – справжні спеціалісти, інтелектуали, які віддано трудяться на благо студентів та університету», – пролунало з вуст пані Світлани.

Наприкінці зустрічі Мирослава Лендьел розповіла про участь нашого університету у міжнародних програмах «Еразмус +» та «Горизонт» і закликала долучитися до роботи семінару, який відбудеться наступного тижня.

Оксана Пітра

для Медіацентру УжНУ




Вітаємо! | 14.12.14 | Додав VIP | 1151 | 5.0/1
Теги: Світлана Пахомова, Павло Чучка, словацьке відділення, словакістика, кафедра словацької філології

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики