Субота, 27.04.24, 07:39 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Теорія і практика

Перше ознайомлення студентів з професіями фінансиста та банкіра підтвердило правильний вибір фаху

Протягом трьох тижнів навчальної практики студенти кафедри фінансів і банківської справи УжНУ мали змогу вивчити роботу фінансово-кредитних установ Закарпаття.

В основу Концепції розвитку кафедри фінансів і банківської справи УжНУ покладено забезпечення конкурентного позиціювання випускника на ринку освітніх послуг та ринку праці. Одним із напрямків досягнення такої амбітної мети є максимальне поєднання теоретичних знань із практичними навичками, що досягається співпрацею з провідними фінансово-кредитними установами краю через практику, стажування, тренінги, галузеві семінари, зустрічі та  гостьові лекції з фахівцями – практиками та майбутніми роботодавцями. 

Віра Варцаба

«Cьогодні  кафедра має договори про співпрацю з  21 фінансово-кредитною установою, що функціонують на теренах Закарпаття, серед яких банківські установи, страхові компанії, кредитні спілки. Плідною є співпраця і з департаментом фінансів Закарпатської ОДА (директор П.Д.Лазар),  Державною податковою інспекцією в Ужгороді ГУ ДФС (керівник М.П.Бадида) та ГУ Пенсійного фонду України в Закарпатській області (керівник А.Ю.Пентек) Закарпатським обласним відділенням Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (директор <І.С.Сегляник). Така тісна співпраця дає можливість допомогти  працевлаштуватися значній кількості студентів уже після отримання диплому бакалавра, а це свідчить про високий рівень підготовки наших випускників», –каже завідувач кафедри, доцент Віра Варцаба.

Валерія Огородник

«Першим безпосереднім ознайомленням студентів з майбутньою професією є навчальна (економічна) практика на ІІІ курсі, яка покликана стати важливим етапом формування професійних умінь та навичок оволодіння майбутнім фахом. Особливу увагу під час практики було зосереджено на вимогах до сучасного фінансиста та банкіра. А це високий рівень професійних знань та навичок, знання інформаційних технологій і комп’ютерних систем, володіння іноземними мовами, відповідальність, чесність, комунікабельність, моральність, самостійність у рішенняхх, знаходити конструктивні підходи в нестандартних ситуаціях. Сподіваємося, що перші кроки оволодіння практичними навичками дозволять студентам більш чітко й усвідомлено виробити мотивацію й цілеспрямованість у набутті знань», – зауважує керівник практики за спеціальністю «Банківська  справа» доцент Валерія Огородник.

Вікторія Мінкович

«Студенти під час практики змогли ближче ознайомитися з роботою податківця, банкіра, фінансиста, страхового агента, а також функціями та завданнями таких фінансово-кредитних установ, як Державна податкова інспекція в Ужгороді ГУ ДФС України, Територіальне управління Національного банку України в Закарпатській області, Закарпатське регіональне управління ПАТ КБ «ПриватБанк», Закарпатської філії ПрАТ «СК «Провідна»   та  департаменту фінансів Закарпатської ОДА. Позитивним результатом стало  запрошення студентів до роботи податковими волонтерами та запрошення на практику-стажування в літній період у страхову компанію «Провідна», – розповідає керівник практики за спеціальністю «Фінанси і кредит» старший викладач Вікторія Мінкович.

Ґабріела Данканич

Враження студентів-практикантів свідчать про важливість і дієвість правильної організації практики для безпосереднього вивчення професійної діяльності, що, зрозуміло, підвищує мотивацію до ефективного навчання.
 

Ґабріела Данканич, студентка ІІІ курсу спеціальності «Фінанси і кредит»:

«Під час практики для мене найбільш цікавою була екскурсія до Територіального управління Національного банку, адже там можна було почути й побачити, як формується грошово-кредитна політика та які механізми і методи регулювання діяльності комерційних банків провадить Нацбанк. Побачили пам'ятні монети і банкноти, які присвячені видатним історичним чи культурним подіям. Під час дискусій ми сформували перелік професійних вимог і необхідних навичок, якими повинен володіти кваліфікований фінансист, і тепер кожен із нас має ще достатьно часу, щоб перетворити свої мінуси на плюси, аби відповідати вимогам, які ставить сучасність перед фахівцем нашої спеціальності.

Надія Білий

Надія Білий, студентка ІІІ курсу спеціальності «Банківська справа»:

«В університеті ми здобуваємо теоретичні знання, які потрібно випробувати на практиці. Таку змогу ми дістали під час проходження навчальної практики, адже ознайомилися з майбутньою професією та перспективами розвитку своєї спеціальності. Завдяки навчальній (економічній) практиці ми відвідали фінансові й банківські установи та вивчили їх діяльність. Особисто я вперше побувала в Територіальному відділення Національного банку та департаменті фінансів Закарпатської ОДА, побачила як вони працюють. Було дуже цікаво та пізнавально».

Тетяна Глушко

Тетяна Глушко, студентка ІІІ курсу спеціальності «Банківська справа» :

«Тренінги, лекції та консультації фахівців, які обіймають високі посади у фінансових установах, стали для нас не лише корисними, а й цікавими. Прикметним є те, що майже всі спеціалісти – випускники нашого університету, тож можемо наслідувати їх приклад. Мені сподобалася лекція-семінар, яку провів Ігор Шегеда, менеджер по роботі з агентами Закарпатської філії ПрАТ  «СК «Провідна». Після лекції нам навіть запропонували пройти безкоштовне навчання і стати страховими агентами СК «Провідна» у літній період, що є дуже привабливим для студентів, адже з’являється можливість додаткового заробітку та певний досвід роботи.

Віктор Футько

Віктор Футько, студент ІІІ курсу спеціальності «Банківська справа»:

«Під час практики ми почули з перших уст про свою майбутню професійну діяльність, що дало змогу реальніше зрозуміти вимоги до фінансиста-економіста. Це хороший досвід для нас – як студентів і майбутніх працівників державних чи приватних фінансових установ».

Побережник Олександр

Олександр Побережник, студент ІІІ курсу спеціальності «Фінанси і кредит»:

«Практика справила на мене надзвичайно позитивне враження. Особисто мені було цікаво побачити, як функціонують департамент фінансів і податкова інспекція. Хочеться висловити щиру подяку завідувачу кафедри Вірі Іванівні Варцабі та керівникам практики Валерії Огородник та Вікторії Мінкович, які організували для нас екскурсії. А випускникам шкіл – порадити вибрати престижну й перспективну професію фінансиста-економіста. Приєднуйтеся до нашої дружної студентської родини!».

Вл. інф.




Теорія і практика | 13.07.15 | Додав Lucky | 1458 | 2.0/1

Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Матеріали близьких рубрик

Студент юрфаку взяв участь у літній школі з реформування кримінального судочинства та боротьби з кор...

Викладачі Ужгородського університету взяли участь у літній школі Британської ради

Історики-україністи УжНУ стали учасниками літньої школи в Києві

In The Army Now: студенти Ужгородського університету на місяць стали солдатами

Студентки філфаку побували на морському узбережжі, щоб опанувати тонкощі сталого місцевого розвитку

Досвідом щодо сповільнення старіння з біологами УжНУ ділилася дослідниця Ірландської академії наук

Директор Карибського геномного центру прочитав цикл лекцій біологам УжНУ

До II Міжнародної науково-практичної конференції для бібліотек ВНЗ активно долучилася й книгозбірня ...

Професор УжНУ представив новітні стратегії інноваційного розвитку транскордонного співробітництва в ...

Коли скінчилася сесія: студенти-військовики вправляються на полігоні зі зброєю