Четвер, 28.03.24, 19:45 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Компетентно

На базі УжНУ обговорили актуальні проблеми кримінального права та кримінології

1 червня у залі засідань Вченої ради УжНУ відбувся круглий стіл на тему «Актуальні проблеми кримінального права та кримінології у світлі реформування кримінальної юстиції». Його проведення зініціювали Закарпатський обласний осередок Кримінологічної асоціації України разом із юридичним факультетом УжНУ.

До обговорення актуальних питань запросили науковців, представників органів державної влади та місцевого самоврядування, працівників правоохоронних органів та суддів, які активно займаються дослідженнями у цій сфері.

Присутніх вітає Ярослав Ступник

Модерував захід кандидат юридичних наук, доцент кафедри кримінального права та процесу УжНУ, голова Закарпатського обласного осередку Кримінологічної асоціації України Ярослав Ступник, який привітав присутніх із початком роботи й повідомив, що взяти участь в обговоренні виявили бажання науковці УжНУ, представники правоохоронних органів, Нацполіції, адвокатури Закарпаття та громадських організацій.

«Формат круглого столу обраний для того, аби в дружній, професійній атмосфері при такому високоповажному товаристві фахово поспілкуватися на обрану тематику», – зауважив Ярослав Валерійович, висловивши вдячність від імені Кримінологічної асоціації України керівництву УжНУ та юридичному факультету зокрема за постійну підтримку й допомогу в організації та проведенні різноманітних заходів асоціації.

«Кримінальна юстиція в Україні дотепер перебуває на етапі розвитку, змін, реформ, і ті позитивні кроки чи й негативні моменти, що мали місце останнім часом, не вирішили чимало спірних актуальних питань у захисті органів кримінальної юстиції. Вони й надалі потребують своєї оптимізації, вдосконалення діяльності, кардинального перегляду основних засад і форм громадської участі в діяльності правоохоронних органів. Удосконалення потребує й нормативно-правова база, методологія і методика роботи правоохоронних органів», – пояснив причину обрання саме такої тематики заходу Ярослав Валерійович.

Олександр Рогач

Від імені керівництва вишу виступив проректор Ужгородського університету, професор Олександр Рогач, який відзначив важливість саме таких вузькотематичних заходів і висловив сподівання, що учасники круглого столу вироблять рекомендації щодо удосконалення нашого законодавства, зокрема в обраних для обговорення питаннях.

Олександр Янович також зауважив, що осередок Кримінологічної асоціації на Закарпатті створений зовсім недавно, але такі заходи показують, що «є фахівці в цій сфері, є бажання обговорювати певні проблеми». «Я переконаний, що сьогоднішнім круглим столом ми започаткуємо добру традицію для науковців і практиків збиратися для обговорення наболілих питань. Нехай це буде не щорічно, а бодай щоквартально», – підсумував проректор і побажав присутнім плідної роботи та професійних дискусій.

Ярослав Лазур

До урочистих вітань долучився і декан юридичного факультету УжНУ, професор Ярослав Лазур. «Такі дискусії не тільки поповнюють ті надбання, які вже є, а й розвивають науково-практичні напрямки, над якими працюють на кафедрі та й загалом на факультеті», – зауважив Ярослав Володимирович. Він також висловив переконання, що асоціація працює на високому рівні, й запропонував залучати до її роботи практиків, зокрема з числа представників правоохоронних органів та органів правосуддя, адвокатури.

Пан декан відзначив високий рівень організації заходу й запропонував на наступне засідання запросити когось із провідних фахівців у цій галузі з України чи з-за кордону, що дасть змогу вивести асоціацію на загальнодержавний чи й міжнародний рівні.

Відтак учасники перейшли безпосередньо до виголошення доповідей та їх обговорення у фаховому колі. За результатами роботи круглого столу запланували видати збірник матеріалів у друкованому та електронному варіантах. Для охочих розширити тези доповіді до рівня наукової статті була представлена можливість безкоштовної її публікації у віснику Кримінологічної асоціації України.

Катерина Хижняк




Компетентно | 02.06.17 | Додав Г_Кришiнець | 1619 | 5.0/1
Теги: Ярослав Лазур, кримінальне право, юрфак

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Червень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики