Четвер, 25.04.24, 10:26 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Студгромада

Христина Ярема: «Радість, подарована іншим, допомагає моєму запалові горіти далі»
Христина Ярема
Їй все вдається: іспити скласти на «відмінно», виконати доручення викладача, організувати студентське дозвілля. А нам, у свою чергу, вдалося поспілкуватися з цією чудовою дівчиною – п’ятикурсницею українського відділення та профспілковим лідером філологічного факультету Христиною Яремою.

  • Христино, чи подобається тобі навчатися на філологічному? Чому обрала саме цей напрям підготовки?
- Я рада, що вступила на філологічний факультет, вагань у мене не було жодних. Ще навчаючись у школі, десь до класу 9-го, хотіла бути вчителем математики, і всім про це розповідала. Саме тоді почала писати вірші (яких, до речі, на філфаку, нікому не показувала, окрім своїх друзів), брати участь у районних та обласних конкурсах, де показувала свої твори. З того моменту я твердо вирішила, що вступатиму на філологічний факультет. Задуми реалізувалися, і зараз я студентка саме цього факультету, шкода лише, що вже п'ятикурсниця. Навчатися подобається, дуже багато для себе здобула.
  • Ти залучена майже до всіх факультетських, та й багатьох загальноуніверситетських заходах. З чого починалася активна діяльність і як не втратила запалу до цього часу?
- Все починалося з мого першого «Дня першокурсника». Це було незабутньо, навіть зараз можу згадати всі деталі. Саме з того моменту я зрозуміла, що навчання в університеті - це не тільки лекції, практичні заняття і підготовка до них, а й веселі студентські будні. А потім був перший «День філолога». Пам'ятаю, як Людмила Вадимівна Лимонова зібрала всіх і запропонувала охочим взяти участь в організації дійства. Я погодилася. Так воно й розпочалося. Далі була «Студентська осінь», згодом я познайомилася з головою студентського профкому Андріаною Завадяк. На третьому курсі стала заступником голови профбюро філологічного факультету Романа Сов'яка. Почалися постійні збори у профкомі, де обговорюються різні студентські справи, організація свят тощо. Пам’ятаю університетський «День святого Валентина-2012», потім «8 Березня-2012», організацію «Міс УжНУ-2012» і ще багато іншого... Чимось подібним займалася ще з в школі, і зараз дуже подобається... Я люблю створювати людям свято. Мені дуже приємно, коли я щось зроблю і, як результат, бачу усмішку та задоволення на обличчі людини. Тоді ця усмішка з'являється і в мене. Радість, подарована іншим, допомагає моєму запалові горіти далі.
  • Сьогодні ти голова профбюро філологічного факультету. Як працюється на цій посаді? Що входить до основних обов'язків?
- Робота цікава, клопітка, відповідальна. В обов'язки голови профбюро факультету входить чимало завдань, однак, найголовніше - володіти всією інформацією стосовно факультету, знати кількість студентів та їхні захоплення. Треба впізнавати всіх студентів-пільговиків, мати необхідні документи, адже для них передбачені різні види допомоги. Голова зобов'язаний бути в курсі всіх подій, що відбуваються на факультеті, для цього він повинен ще й спілкуватися зі старостами, проводити різні зібрання, на яких повідомляти про певні нововведення, розподіляти обов'язки. Саме він є одним із організаторів свят, мусить дбати про свій факультет у всіх розуміннях цього слова, вчасно доносити до студентів інформацію, яку отримує на зборах у профкомі УжНУ. Одним словом, справа не з легких, а, окрім неї, є ще і навчання. Та добре, що в мене виходить поєднувати.
  • Чи доводилося відстоювати інтереси студентів перед керівництвом вишу?
- Звісно, що доводилося, бо для цього й існує профком. Але останнім часом керівництво університету частіше цікавиться проблемами студентів, звертаючись до профкому як до представницького органу студентства. Ми розповідаємо, що турбує наших студентів, а вони, у свою чергу, намагаються це вирішити. До прикладу, ми неодноразово зустрічалися з Федором Григоровичем Ващуком та Юрієм Юрійовичем Перестою, яким розповідали про гуртожитські проблеми. І як результат – новий читальний зал, нові кухонні плити на всіх поверхах 4-го гуртожитку і ще багато іншого. Профспілка завжди доброзичлива до студентів. Якщо звертаєшся по допомогу, то обов'язково її отримуєш. Якщо не відразу, то через деякий час.
  • За твоїми спостереженнями, студенти яких факультетів найбільш активні в університетському житті?
- Мені здається, що більшість є активною, особливо студентство філологічного, географічного та фізичного факультетів.
  • Що передусім ти зробила б для університету, якби стала ректором?
- Цікаве запитання (сміється. - Ред.). Бути ректором нелегко. Такі мрії є, напевно, у кожного, у мене теж. Ну що б я зробила? Довелося би працювати дуже багато, бо головною моєю метою є добробут студентів. Я робила би все можливе, щоб нашим студентам навчалося якнайкраще: покращила би стан аудиторій, комп'ютеризувала їх, на кожному поверсі були би куточки відпочинку (такі, як у нас, на філологічному) та wi-fi зона, налагоджувала би зв'язки із закордонними університетами і давала можливість студентам стажуватися за кордоном. Хотілося б, щоб випускники отримували дипломи європейського зразка, і найголовніше, аби більшість з них відразу влаштувалася на роботу. І ще одне: відремонтувала би усі гуртожитки, але в жодному разі не підняла би оплату за проживання у них.
  • Чим ти хотіла би займатися після закінчення університету?
- Планів, як завжди, багато! Хотілося б продовжити навчання в університеті, вступивши до аспірантури. Також мені дуже сподобалася практика у школі – бачу себе і вчителем. Але, як каже народна мудрість: "Ми плануємо, а Бог - керує!" Доля план покаже.

Розмовляла Валерія Турок,
студентка відділення журналістики УжНУ



Студгромада | 20.08.13 | Додав Lucky | 1501 | 5.0/3
Теги: Христина Ярема

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]