П`ятниця, 26.04.24, 06:02 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Традиції

Хіміки УжНУ відзначили професійне свято

18 травня студенти та викладачі хімічного факультету відзначили професійне свято.

Святкувати почали зранку: провели наукову студентську конференцію, в рамках якої працювало 5 секцій та було представлено 74 доповіді. У кожній із секцій працювало компетентне журі, котре оцінювало студентів за певними критеріями (виклад матеріалу, презентація, відповіді на питання). Після наукових дискусій та обговорення в кожній секції визначили переможців, яких нагородили книгами і грамотами деканату.

Василь Лендєл

Відтак на всіх чекав урочистий концерт у ляльковому театрі «Бавка», де зібралося чимало охочих побачити, як уміють відпочивати хіміки. Запальні ведучі Анастасія Лютницька та Євген Готра відкрили вечір виконанням Державного гімну України акапельно.

Відтак вітальне слово взяв декан хімфаку Василь Лендєл, котрий спершу подякував за неймовірно чуттєве виконання «Ще не вмерла України..», а потім зауважив: «Цей день дуже важливий, адже хімфаку, як і УжНУ, – 70! Тож бажаю нашому факультету дальшого  процвітання, розвитку та хороших перспектив».

Микола Лошак

На завершення своєї урочистої  промови Василь Георгійович побажав студентам успішно скласти сесію, закликав усіх прийти наступного дня на пари, пояснивши це так: «Чим більше часу будете проводити у аудиторіях та лабораторіях, тим більше знатимете і менше вчитимете! Хай живе хімфак!».

Завітали на захід і гості з ректорату – проректор з науково-педагогічної роботи Ігор Король, котрий зізнався, що йому приємно вітати один з найкращих факультетів УжНУ, а також зазначив: «Тут не тільки чудові викладачі, сильна наукова база, а й талановиті студенти. Не можу не згадати про команду КВК вашого факультету «Закон Авогадро», які днями посіли 2-е місце на фестивалі «Ліга сміху – УжНУ». Кількість гумору на одну особу зашкалювала. Бажаю, щоб дух хімії ніколи не вивітрювався з цього корпусу. Успіхів у всьому, що робите!».

Ігор Король

До слова запросили викладача з матфаку Миколу Лошака, який понад 40 років викладає математику на хімічному. Крім приємних слів, улюблений викладач студентів продекламував уривок з роману у віршах Олександра Пушкіна «Євгеній Онегін» про красу жіночих ніжок.

Після офіційної частини глядачів розважали танцювальний колектив «Вишиванка». Запальний танець у стилі рок-н-ролу подарували рідному підрозділу і чарівні першокурсниці. Зіркою вечора стала Олександра Онисько, яка презентувала  гімнастичний номер.

Вишиванка

Веселили публіку команда КВК 1-го курсу «М&M’s» жартами про гуртожиток, Закарпаття та навчальний процес, а збірна команда КВК 3-го курсу «Бекаме» смішила всіх мініатюрами про фізиків. Виступили і срібні призери «Ліги сміху – УжНУ» команда КВК «Закон Авогадро», котрі продемонстрували цікаве відео про рідний факультет, чим зірвали бурю овацій, адже «представляли не хімічний факультет, а хімію загалом». Зал гучно аплодував хлопцям.

Добряче посміятися змусив також доцент кафедри органічної хімії Юрій Фаринюк, який зачитав «перли» – найоригінальніші думки студентів на модульних роботах та іспитах з дисципліни «Безпека життєдіяльності»: «Якщо людина дихає, то її треба привести до тями» або «Пошкоджене око повинне бути нижче здорового, аби шкідливі речовини не потрапили із зараженого в здорове, тому неушкоджене потрібно перев’язати».

Христина Черемко та Степан Чундак

«Щось надзвичайне» – так оголосили ведучі номер Христини Черемко, котра за допомогою воску та фарби зуміла створити справжній шедевр. Картину подарувала рідній кафедрі екології та охорони навколишнього середовища в особі її завідувача Степана Чундака.

Заключні слова вечора сказав Олександр Кохан (голова профкому хімічного факультету), який вручив святковий торт організаторам чудового концерту, а всьому колективу побажав: «Щоб вам було хімічно!».

Продовжили відзначати професійний день у нічному клубі міста «Maximus».

Віра Лабич




Традиції | 19.05.16 | Додав Г_Кришiнець | 1041 | 5.0/1
Теги: студенти, професійне свято, хімфак, УжНУ

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики