П`ятниця, 19.04.24, 21:20 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Акції

Хіміки УжНУ долучилися до проекту «Твоя країна» та відсвяткували День Ужгорода
На хімічному факультеті

Днями стартував проект всеукраїнської молодіжної організації «ФРІ» — «Твоя країна», який передбачає кількаденні поїздки з насиченими програмами до різних міст України.

Біля пам’ятника Августину Волошину

Насамперед це неординарні екскурсії, тренінги та ігри, відвідини кав’ярень, музеїв і театрів, а також пошук нових друзів, знань та яскравих вражень. «Твоя країна» — це рух, спрямований на те, щоб якомога більше молодих людей побачили  різноманітні  куточки  своєї  країни й знайшли товаришів.

Особливість проекту полягає в тому, що до нього може долучитися кожен, хто має бажання показати родзинки свого рідного села або міста. Гасло молодіжного руху — «25 областей до 25-ти років».

Олександра Боршош

Ужгород теж долучився до проекту завдяки студентам УжНУ. Відвідини обласного центру Закарпаття почалися з проведення насиченої інформаційної кампанії, яка тривала 3 тижні.

«Організувати візит до Ужгорода мені допомагали члени організації «ФРІ», а також Тетяна Ігнатьо з організації «Справа Кольпінга». У соціальній мережі ми створили відповідну тематичну групу, кількість підписників якої сягнула за позначку 12 000. Заявок на участь було 30-33, але, відповідно до умов проведення проекту, було відібрано 15 осіб. Через певні об’єктивні причини до Ужгорода приїхало 9 осіб з Дніпропетровська, Харкова, Херсона, Києва, Львова», — розповідає студентка 3-го курсу хімічного факультету Олександра Боршош.

На Закарпатті

Дівчина, крім організації візиту, також повинна була подбати за проживання та харчування гостей під час їхнього перебування в Ужгороді. «Оскільки це вже був 5-й візит до Ужгорода, то я поставила перед собою мету провести його оригінально та незабутньо, бо учасники таких проектів  не тільки цікаво відпочивають, а й збагачуються новими знаннями та незабутніми враженнями. А ще шукають нових друзів, подорожують країною, проводять культурні молодіжні вік-енди. І на все це витрачають мінімум коштів. Отож завдання були досить непрості: показати родзинки рідного міста та краю, раціонально використавши час та затративши мінімальні кошти», — каже Олександра.

Знайомство із файним закарпатським містом розпочали із рідного факультету організаторки – хімічного. Учасників проекту гостинно зустріли доцент кафедри неорганічної хімії Ганна Кун та доцент кафедри аналітичної хімії Ольга Воронич. Запрошена молодь дізналася про славну історію і сьогодення структурного підрозділу вишу, мала можливість відчути себе в ролі чарівника-дослідника, проводячи неймовірно цікаві досліди («штучна кров», «золотий дощ», «вулкан» і т.д.), поринути у світ хімії та дізнатися чимало цікавих фактів. Хімфак викликав у гостей незабутні враження. Гості захоплювалися: «У вас такі класні та неймовірні викладачі, просто the best».

В Ужгороді

Приїзд до Закарпаття учасників проекту «Твоя країна» 25-27 вересня став удалим і незабутнім не тільки завдяки захопливим екскурсіям, але й святкуванню Дня міста. Нікого не залишили байдужими  заходи, заплановані до дня народження Ужгорода, особливо сільськогосподарський ярмарок «Золота осінь», на якому учасники мали змогу ознайомитись із закарпатською кухнею, а відтак скуштувати різні смаколики. Навіть погані погодні умови не могли стати на заваді святу.

Яскравим підтвердженням туристичної привабливості Закарпаття стала поїздка до Невицького замку, а також села Лумшори, що на Перечинщині. Там справжній фурор викликали цілющі чани і довколишні краєвиди. Гості були в захваті від побаченого, почутого і відчутого. Побували ще в Ужгородському замку, музеї архітектури та побуту, прогулялися по місту.

В Ужгороді

Олександра Боршош висловлює щиру подяку деканові хімфаку Василеві Лендєлу та доцентам Ганні Кун і Ользі Воронич за сприяння в організації та проведенні лекції й лабораторного заняття з хімії; регіональній спілці «Справа Кольпінга» за надання приміщення, проведення цікавого тренінгу з групової роботи й забезпечення учасників безкоштовним харчуванням; власнику кафе-музею «Під замком» Юрію Руснаку за смачну безкоштовну вечерю; управлінню молоді та спорту Закарпатської ОДА за надання транспорту, а управлінню культури ОДА за сприяння в проведенні екскурсії до музею архітектури та побуту й Ужгородського замку.

Окрема подяка дівчатам-учасницям ужгородського осередку МГО «ФРІ» за генд-мейд – сувеніри для учасників, за допомогу в проведенні екскурсії містом. Спасибі друзям Уляні Савчак, Антону Кобі, Наталі Симочко, Антону Гладчуку, без яких не вдалося б забезпечити якісну підготовку та проведення візиту.
 

Оксана Пітра

Фото надала Олександра Боршош




Акції | 01.10.15 | Додав Шумицька | 1122 | 0.0/0
Теги: День Ужгорода, «ФРІ», хімфак, «Твоя країна»

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики