Вівторок, 22.10.19, 04:55 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Дозвілля

Хіміки УжНУ чаклували над смачнючим боґрачем на «Скалці»
Студенти та викладачі хімфаку на відпочинку

Днями ініціативна група студентів хімічного факультету УжНУ разом з викладачами відвідали студентський санаторій-профілакторій «Скалку».

Василь Лендєл

На самому початку декан хімфаку Василь Лендєл привітав присутніх і зауважив, що студент не може сидіти постійно за книжкою. На його думку, буде доброю традицією попрацювати і відпочити у цьому чудовому місці.

На "Скалці"

До дійства долучилися завідувач кафедри органічної хімії М.Ю.Онисько, доцент кафедри неорганічной хімії О.П.Кохан, викладач кафедри аналітичної хімії В.М. Лавра.

Відтак зробили декілька світлин на пам’ять і взялися за роботу. Розподіл обов’язків був такий: студенти прибирали територію, а декан факультету і завідувач кафедри неорганічної хімії Ігор Барчій варили боґрач, але кожен за своїм рецептом в окремому казанку. Допомагали їм декілька студенток, які були в захваті від запалу і майстерності професорів.

Страва готова

Після проб-куштувань незалежного експерта в конкурсі переміг декан хімфаку. Нагородою стала перехідна дерев’яна ложка.

«Силувати» по-закарпатськи не треба було нікого –  було дуже смачно, тож казанки швидко спорожніли. Боґрач у декана вийшов більш лагідний, у професора Барчія – гостріший. Чисте повітря і неповторна природа залишили найкращі враження від цього дня. Тепло було не тільки від багаття, а й від спілкування», – поділилася враженнями заступник декана з виховної роботи Ганна Кун.

Анастасія Лютницька

Одна із організаторок заходу Анастасія Лютницька розповіла про виникнення ідеї пікніка та назвала перепони, які з’являлися на шляху до реалізації задуму: «Розпочалося все з того, що на одному із фестивалів, які проходили в цьому санаторії, я познайомилася з директором. Він люб’язно запросив нас у гості на відпочинок цілим факультетом. Ідеєю я поділилася 1 вересня зі своїми друзями та деканом нашого факультету. Всі підтримали пропозицію стовідсотково, бо такого в нас ще не було, тому ми почали планували нашу програму.

Заступник декана з виховної роботи Ганна Кун з перехідною ложкою

Ми хотіли влаштувати урочисте відкриття, зварити боґрач, провести спортивні змагання, організувати нічний кінопоказ і паті. Проте багато чого з цього переліку не вдалося реалізувати через погану погоду та невелику кількість студентів. Головною метою було спілкування викладачів і студентів у неофіційному форматі. Важливо зблизитися більше між собою, згуртуватися факультетом і незабутньо провести дозвілля не у клубі чи кафе, а саме на природі.

Стосовно організації заходу, думаю, ми допустилися купи помилок. Але оскільки такий захід провели вперше, то сподіваємося, що наступного разу все буде набагато краще».

Колектив хімічного факультету висловлює велику подяку директору «Скалки» Андрію Головачу, який усіляко сприяв в організації незабутнього відпочинку.

Оксана Пітра

Фото надала Олександра Кривов’яз




Дозвілля | 15.09.15 | Додав Шумицька | 852 | 5.0/1
Теги: хімфак, боґрач, «Скалка»

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій


Рубрики розділу

Афіша [4]Незабаром [16]
Актуально [141]Акції [132]
Позиція [18]МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33]Студгромада [188]
Абітурієнт [84]Зблизька [88]
Наболіле [21]Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154]Компетентно [38]
Несподівано... [14]У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160]Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273]Презентації [167]
Екскурсії [113]Дозвілля [210]
Ініціатива [47]Перспективи [38]
Підсумки [40]Спорт [238]
Традиції [206]Зустрічі [210]
Вітаємо! [235]Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230]Студентська практика [66]
Студмістечко [8]Конкурси [117]
На замітку [6]З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9]Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49]Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2]Річниця [14]
Слава Україні! [9]Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91]The main news of university [12]
Подяка [8]Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13]Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3]Підсумки року [5]
Визнання [3]Експрес-інтерв’ю [4]