Четвер, 28.03.24, 16:54 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Студентська практика

Факультет туризму та міжнародних комунікацій – перша ластівка літнього практикування на «Скалці»
Студенти факультету туризму та міжнародних комунікацій на практиці

Санаторій-профілакторій «Скалка» вперше після шістнадцяти років перерви відчинив двері студентам УжНУ: з 30 травня до 6 липня тут проходили туристично-краєзнавчу практику студенти І та ІІ курсів факультету туризму та міжнародних комунікацій.

Метою практики було закріплення набутих теоретичних знань, ознайомлення з туристичними та краєзнавчими об’єктами Ужгородського та Перечинського районів, а також відродження рекреаційної зони УжНУ.
 

На гірськолижній базі університету «Плішка»

Cтуденти набули практичних навичок з туристичної підготовки (розкладання наметів, розпалювання багаття, приготування їжі на вогні тощо), пройшли туристичним маршрутом Скалка–Плішка–Скалка, ознайомилися з умовами функціонування гірськолижної університетської бази «Плішка».

Трудовий десант факультету туризму та міжнародних комунікацій невтомно попрацював над упорядкуванням території санаторію-профілакторію «Скалка».

Декан факультету Наталія Габчак зіграла перший матч на відновлених тенісних кортах, що в майбутньому започаткує спортивно-туристичні традиції «Скалки». Під час дозвілля проводилися також змагання між студентами з волейболу, інтелектуальний брейн-ринг на краєзнавчо-туристичну тематику. Дуже цікавим був майстер-клас від студентів ІІ курсу М. Іванцика та В. Руснака: навчали, як правильно рубати та колоти дрова.
 

Під час тренінгу

Крім того, студенти мали змогу взяти участь у тренінгу про основи лідерства, командотворення та мотивації, який улаштував представник молодіжної організації «ФРІ» Михайло Фазан. Могли виявити й свої творчі нахили. Так, до прикладу, ініціативні групи студентів змагалися між собою на кращу ідею з облаштування та ландшафтного дизайну території. За підсумками конкурсу були відібрані кращі з них для представлення адміністрації з метою втілення в життя.

Відкриття сезону було ознаменовано підняттям прапору факультету туризму та міжнародних комунікацій як першої ластівки у відродженні «Скалки». Ця честь була надана найкращим студентам факультету – магістрам К. Дуді та В. Валюку.

Студентка ІІ курсу Д. Цапулич ділиться враженнями: «Ми, туризмознавці, майбутні професіонали, не уявляємо себе без краси природи, величі Карпат, туристичних походів. Практика, яку ми проходили на території санаторію-профілакторію «Скалка», є складовою частиною навчального процесу. Колись це був хороший оздоровчий заклад. Сьогодні ж він у жалюгідному стані. Тому одне з наших завдань – привести до ладу його територію.
 

Нічна ватра

Особливо запам’ятався похід на туристичну базу «Плішка». Сходження на гору, звісно, був складним, але це того було варте. Найважчими були останні 400 метрів. Але коли ми дійшли на омріяну вершину, радості не було меж!!!

Найцікавіше починалося ввечері, коли ми могли посидіти біля вогню з викладачами, поговорити з ними, як з друзями, майбутніми колегами, поспілкуватися з однокурсниками. Готували ми самі. Такої смачної їжі, приготовленої на вогнищі, я ще не куштувала. Але макаронів, напевно, я не їстиму вдома тиждень». На мою думку, практика вдалася – принесла неабияку користь. Наш студентський колектив дуже згуртувався. А таких викладачів, як у нас, треба ще пошукати! Відверто кажучи, нам і додому не хотілося повертатися...

Після практики залишилися тільки найкращі спогади. Сподіваюся, в нас ще не раз буде нагода знову приїхати на «Скалку». Я особисто і вся наша група щиро дякуємо Ірині Михайлівні Туряниці, Надії Вікторівні Чир та Василю Михайловичу Кочану за їх терпіння і розуміння, за ці прекрасні й незабутні сім днів, які ми разом провели на «Скалці».



За інформацією доцента кафедри туризму Василя Кочана




Студентська практика | 08.07.14 | Додав Шумицька | 1857 | 5.0/1
Теги: «Скалка», «Плішка»

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики