Четвер, 28.03.24, 22:26 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Акції

Юридичний факультет удруге став співорганізатором конкурсу творчих робіт школярів «Права людини в Ужгороді очима дітей»
Учасники конкурсу

Конкурс серед учнів ужгородських кіл проводився з метою формування позитивного образу права та юридичної професії в цілому, виховання почуття важливості прав дитини, сприяння самореалізації талановитої учнівської молоді, їх творчого розвитку, активного залучення до соціально-вагомої діяльності.

Учасником заходів міг стати кожен учень загальноосвітнього навчального закладу м. Ужгорода віком від 6 до 18 років. На конкурс надійшло 148 робіт школярів з усіх шкіл міста, серед яких фотографії, творчі малюнки, твори, оповідання. У зв’язку з великою кількістю робіт були виділені три номінації: молодша група (діти від 6 до 10 років), середня група (діти від 10 до 14 років), старша група (діти від 14 до 18 років).

Переможці конкурсу

Кращі роботи були нагороджені грамотами юридичного факультету УжНУ та управління освіти Ужгородської міської ради, Головного територіальному управлінні юстиції в Закарпатській області, а також призами. Завдяки Представництву Європейського Союзу в Україні подарунки отримали й учасники конкурсу.

Ярмарок та фотовиставка відкрилися 5 листопада  у приміщенні ЗОШ № 10. Під час відкриття були виставлені кращі роботи, малюнки, фотографії, а також зачитані твори переможців конкурсу. Старшокласники цієї школи та учні-переможці були запрошені до перегляду та обговорення фільму «Ефект доміно».

Фотовиставка «Права людини в Ужгороді очима дітей» буде тривати до завершення ХІІ Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA в Закарпатті, а потім мандруватиме всіма школами міста. Після завершення фестивалю роботи будуть виставлені в управлінні освіти Ужгородської міської ради.

Декан юридичного факультету, співголова конкурсної комісії Ярослав Лазур зауважив, що роботи дітей вражають, глибина думки і фантазії часто просто дивують.

Марія Менжул

Крім того, викладачі юридичного факультету модерували покази фільмів в рамках ХІІ Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA в школах міста Ужгорода з 27 жовтня до 5 листопад, відвідавши школи Ужгорода.

Так, 27 жовтня у ЗОШ №5  (були також учні із ЗОШ 3, 9, 5, лінгвістичної гімназії) дивилися та обговорювали фільми: «76-49» про збитий український літак і загибель всіх 49 військових, «Зламані гілки» (2014 – номінація на Срібного Дракона в категорії «Найкращий документальний фільм» на Краківському кінофестивалі, режисер Аяла Шарот; анімаційний документальний фільм розповідає історію Міхаль Рехтер. Дівчині було лише 14 років, коли вона покинула свою домівку в Польщі і сама поїхала до Ізраїлю напередодні Другої світової війни. Родина повинна була приєднатися до неї наступного року, але з початком війни усе змінилося, внаслідок голокосту дівчинка втратила всіх близьких), «Кейсі Мотте Кляйн: народження актора» (фільм режисера Усили Маєр, який 2015 року номінувався  на «Кришталевого ведмедя» Generation Kplus – за «Найкращий короткометражний фільм» на Берлінале).

28 жовтня на базі Ужгородської класичної гімназії (були також учні із ЗОШ №19, 8, НВК «Угорськомовна гімназія») дивилися та обговорювали фільми: «Вальс Алчевськ» (Про події травня 2014 року. Неподалік від міста Алчевськ, в садибі Мсциховського (с. Селезнівка), зібрались Сергій Жадан, Олексій Ворсоба, Влад Крейммер та Ольга Михайлюк для роботи над музично-літературним твором «Розділові». Усе відбувається в ритмі вальсу).

29 жовтня на базі ЗОШ № 12 (були також учні із ЗОШ №15, 12, 6) переглянули та обговорювали фільми:  «Постмайдан» (Автори стрічки кілька тижнів стежать за чотирма людьми напередодні президентських виборів в Україні. Усі вони з різних куточків країни – Донецька, Криму, Ірпеня та Києва. Їх об'єднує те, що вони були поранені під час протестних акцій в Україні. Майдан втрачає свою актуальність, а чотири герої фільму намагаються вирішити особисті проблеми та беруть активну участь у громадському житті країни), «Фізрук, золото та річка» (режисер фільму Аманбек Ажимат описує історію вчителя фізкультури у сільській школі, який вимушений заробляти на життя своєї родини, добуваючи золото у ріці Нарин).

3 листопада на базі ЗОШ № 2 (були також учні ЗОШ № 4, 20, 2, НВК «Гармонія») дивилися та обговорювали фільм «Це моя земля» (Режисер Тамара Ерде. 2014 року фільм отримав Спеціальний приз за «Режисерські досягнення у візіонерському кіно» на Міжнародному кінофестивалі у Гемптоні. Стрічка про життя кількох єврейських та арабських учителів упродовж навчального року. Спостерігаючи за їх суперечками й обміном думками з учнями, дебатами з міністерствами освіти та їх поглядами на шкільну програму, глядачі отримують уявлення про глибокий і тривалий вплив, який ізраїльсько-палестинський конфлікт транслює наступному поколінню).

Під час обговорення фільму

4 листопада на базі ЗОШ №10  (були також учні ЗОШ №10, 11, 7, 13, 16) дивилися та обговорювали фільм «Яма» (Режисер Їржі Стейскал. Фільм описує кінопортрет п’яти років життя однієї надзвичайної родини в сучасній Україні. Наташа Юрченко жила у маленькому селі, доки забудовники не вирішили зайняти цю місцевість. Її сім’я чинила спротив забудові, а тепер опинилася в пастці поміж висотних будинків. Наташа хоче боротися за свій дім, але в її родині назрівають конфлікти. Як далеко вона піде заради рідної домівки…).

_x_PS1 Юридичний факультет УжНУ разом із управлінням освіти Ужгородської міської ради, ГО «Карпатське агентство прав людини «Вестед», Координаційною радою молодих юристів при Головному територіальному управлінні юстиції в Закарпатській області організував 2-й щорічний конкурс творчих робіт та фотовиставку «Права людини в Ужгороді очима дітей» у рамках ХІІ Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA._x_PS2 /live/2015/11/14jurfak/verkh.jpg_x_PS3 _x_PS4 _x_PS5 _x_PS6 _x_PS7 _x_PS8 _x_PS9 _x_PS10 За інформацією Марії Менджул, в. о. завідувача кафедри міжнародного приватного права, правосуддя та адвокатури УжНУ, _x_PS11 регіонального координатора ХІІ Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA в Закарпатські області_x_PS12 _x_PS13 _x_PS14 _x_PS15 _x_PS16 _x_PS17 _x_PS18 _x_PS19

За інформацією Марії Менджул, в. о. завідувача кафедри міжнародного приватного права, правосуддя та адвокатури УжНУ,

регіонального координатора ХІІ Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA в Закарпатські області




Акції | 08.11.15 | Додав Шумицька | 1033 | 0.0/0
Теги: «Права людини в Ужгороді очима діте, Конкурс, Юридичний факультет, Docudays UA

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики