Четвер, 25.04.24, 08:15 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Екскурсії

Трьома європейськими столицями насолоджувалися наші студенти-туризмознавці
Подорож незабутня враженнями та позитивними емоціями

Напередодні літньої сесії студенти факультету туризму та міжнародних комунікацій побували у навчально-оглядовій екскурсії трьома європейськими столицями. Відвідали Перлини Дунаю – величний Будапешт та ошатну Братиславу, а також культурну столицю Європи – розкішний Відень. Повернулися з подорожі, сповнені позитивних вражень.

Беата Вийгшев, студентка ІІ курсу, розповідає: «Дізнавшись про можливість побачити Будапешт, Братиславу та Відень, ми, як справжні туристи, відразу ж загорілися цією ідеєю. І недарма: поїздка перевершила будь-які очікування. Першим нас зустрів сонячний Будапешт – стародавнє місто, оповите легендами з численними замками, палацами, храмами. Ми відвідали площу Героїв, замок Вайдахуняд, собор Короля Матяша, побачили славнозвісний парламент Будапешта. Усе це просто вражає красою.

У замку Вайдахуняд, м. Будапешт

На вулицях угорської столиці маса молоді, дітей. Це надає йому особливого молодечого духу. Можна сказати, що Будапешт – це місто з цікавим та глибоким минулим і водночас зі світлим і сповненим надій майбутнім.

Щодо Відня, то тут узагалі важко передати свої почуття та емоції. З першого погляду розумієш, що це місто не може залишити байдужим нікого. Коли ти йдеш вулицею і серед автівок з’являється запряжена кіньми карета, коли продавець сувенірів схожий на доброго чарівника, коли стоїш перед величним собором Св. Стефана, то виникає відчуття занурення в казку.

Ґлорієтт, палац Шонбрунн, м. Відень

Приголомшує те, що в одному місті можуть зібратися люди з усіх куточків нашої планети. Особливо приємно, коли йдеш центром і чуєш українську пісню, а люди зупиняються, аби її послухати.

Можна ще багато описувати Відень, але все зводиться до одного: місто дарує відчуття казки й нестримне бажання повернутися. У зв’язку з цим хочу подякувати організаторам поїздки – декану факультету Наталії Францівні Габчак, викладачам Руслані Ярославівні Жовтані, Валерії Йосипівні Баланко, Тетяні Трохимівні Іщук.

Вони подарували нам безліч приємних емоцій і спогадів. Звісно, було сумно прощатися з цими містами, але віримо, що обов'язково до них повернемося».

Президентський палац, м. Братислава

Станіслава-Міхаела Мулеса, студентка І курсу, ділиться своїми враженнями: «Ви вірите в кохання з першого погляду? Я вірю, коли мова йде не про людей, а про міста. Адже вони – як люди: у кожного свій характер, свої примхи, свій колір очей. Минулого тижня я закохалася двічі. Будапешт та Відень – дві столиці, які зачаровують і полонять.

Знайомство з величним Будапештом почалося з площі Героїв. Далі на нас чекала оглядова екскурсія найвизначнішими місцями столиці, яку ще називають Перлиною Дунаю. Будайський замок, Ланцюговий міст, будівля Парламенту, замок Вайдахуняд та багато інших привабливих туристичних об’єктів тішили наші очі. У Будапешті можна відчути себе громадянином цілої планети, а не тільки певної країни. Тут змішуються різні культури, звичаї та смаки. Це створює незабутню атмосферу та робить усмішку на обличчі невід’ємним атрибутом подорожі.

Будинок парламенту Австрії

Загадковий Відень – культурна столиця Європи. Це поєднання старовини та сучасності, розкішних палаців та екстраординарних будівель. На кожній вулиці чекає сюрприз – якась розкішна архітектурна споруда. Парк «Шонбрунн» не давав спокійно перевести подих, бо ж та помпезність та велич, яку ми там побачили, приємно дивувала.

Собор Святого Штефана – будівля, від якої в буквальному значенні цього слова йдуть мурашки по шкірі. Не менш чарівними є й Віденська опера, Ратуша, будівля Парламенту та палац Гофбург. І це тільки мізерна частина цього прекрасного міста, в яке обов’язково хочеться повернутися.

Унікальний готичний собор Богородиці (Св. Матяша), м. Будапешт

Велике спасибі організаторам цієї поїздки, яка відкрила для нас нові горизонти!».

Марія Ханзерук, студентка ІІ курсу: «Коли емоцїї переповнюють душу, палко хочеться з кимось ними поділитися. Поділитись враженнями та радістю! Я справді рада, що скористалася можливістю відвідати прекрасні столиці світу з гучними іменами та відвідати три країни – Словаччину, Угорщину та Австрію. Коли повернулася додому і мене просили розповісти, чесно кажучи, бракувало слів. Сказати «мені сподобалося» – замало. Кожне місто запам’яталося мені чимось особливим.

Музей сільського господарства (замок Вайдахуняд), м. Будапешт

Будапешт – своїми панорамними видами на Дунай, кольоровими вітражами, замками, величними мостами, човнами на річці, органною музикою, мовою, не схожою на десятки інших. Мене вражала велична архітектура цього міста. Щоразу ловила себе на думці: невже я торкаюся стін, будівель-пам’яток, які зводилися віками, над якими працювали сотні митців, оздоблювали геніальні художники тисячоліть, які думали мільйони глибоких думок і не боялися мріяти.

Розкішний Відень назавжди закохав мене в себе. Казковий Відень! Незрівнянний Відень! Місто приваблює своїми палацами, великими площами, оригінальними скверами, гарними вулицями, які сміло можна назвати витворами мистецтва! Побачити національні символи Відня, своїми руками сфотографувати видатні споруди – це щось незабутнє. Собор святого Стефана, Віденська опера, Імператорський палац «Шонбрунн» та багато інших цікавих будівель, біля яких мені хотілось стояти, не відводячи погляду. Гуляючи вулицями, мені хотілось відчути і запам’ятати атмосферу міста, вловити те справжнє, що ховається за блискучими вітринами й позолоченими вітражами.

Палац Шонбрунн (паркова зона), м. Відень

Душа Відня, як розповідала нам гід, – музична. І дійсно: на вулицях можна побачити багато запальних музикантів, скрипалів, послідовників Моцарта, гітаристів, людей, до яких відразу хочеться долучитися. Мене глибоко вразило і приємно здивувало, коли на головній вулиці Відня я побачила групу юнаків, які акапельно виспівували українські, так-так, саме українські пісні!

Кожне місто, у яке я хоч трохи закохуюся, пробуджує у мені НОВІ бажання, НОВУ мету, НОВІ мрії та сни. Я дуже вдячна тим людям, які здійснили нашу маленьку мрію. Адже для багатьох подорожі – це мрія. Дякую водіям, які зробили поїздку комфортною, екскурсоводу Ользі Іванівні, сонячній людині, завідувачу кафедри міжнародних комунікацій Руслані Ярославівні, яка пильнувала нас та виконувала обов’язків наших батьків, і всім, хто був задіяний до цієї поїздки. Це був гарний відпочинок і заряд енергією для нас перед навчанням і сесією!».
 

Дорогою до Королівського палацу, м. Будапешт

«Оскільки специфікою напряму підготовки «Туризм» є вивчення іноземних мов, а саме англійської, німецької, французької, словацької, іспанської, на професійному рівні, то кафедра міжнародних комунікацій постійно проводить різноманітні навчально-ознайомчі заходи, спрямовані на практичне застосування набутих студентами мовних навичок.

Саме з такою метою була організована ця навчально-оглядова екскурсія, під час якої студенти змогли ближче ознайомитися зі сферою туристичних послуг в Угорщині, Словаччині та Австрії, з культурою, архітектурними пам’ятками та історією країн, мову яких опановують. Такі заходи сприяють професійному, зокрема мовному, та культурному збагаченню студентства», – зауважила один із організаторів екскурсії, завідувач кафедри міжнародних комунікацій, доцент Руслана Жовтані.

Вл. інф.




Екскурсії | 08.05.14 | Додав Шумицька | 1165 | 0.0/0
Теги: факультет туризму, європейські столиці

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики