Середа, 24.04.24, 18:04 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Зблизька

Будуємо Європу разом із нашими студентами
 

Школярі, крім цікавого та змістовного навчання, активно проводять у «Європейській школі» вільний час, вчаться вести здоровий спосіб життя, об’єднуються у гуртки за інтересами, вивчають іноземну мову, мистецтвознавство, багато мандрують та влаштовують вечірки.

Аби працювати у «ЄШ», треба досягти 14-річного віку, заповнити відповідну картку та отримати посвідчення. Стати членом активу можуть і школярі, і студенти, і їх батьки. Студенти УжНУ беруть участь в організаційній роботі.

Євген Оборевич

«Европейска школа за останій рік стала для мене другою домівкою. Це місце, де ти працюєш із задоволенням, ділишся досвідом з молодшим поколінням, маючи змогу повернутися в часи свого тінейджерства. Організатори школи піклуються про всебічний розвиток своїх студентів-учнів, намагаючись зробити для них все можливе, починаючи від навчання і закінчуючи дозвіллям. Безкорислива робота працівників закладу і та любов, з якою вони роблять все для того, щоб європейська школа процвітала і розширювалася, вражає. А тому приємно бути частиною такого колективу, елементом нової машини, яка підійме та змінить рівень навчання на Закарпатті , а згодом і в Україні», – коментує студент економічного факультету Євген Оборевич.

Наталя Куськова

«Відвідуючи Європейську школу, шкодую лише про те, що не приєдналася до цієї організації раніше. Бо саме тут виховують справжніх європейців, людей з активною громадською позицією. Це місце, де панує рівність та взаємодопомога. Замість вчителів та учнів – студенти та тренери.

Мета школи – дати знання та навички, які допомагатимуть упродовж усього життя: комунікабельності, екоспоживання, знання європейських мов, серед яких угорська, польська, словацька та англійська.

Європейська школа – це не просто громадська організація, а друга сім’я, з якою подорожуєш, втілюєш власні ідеї та удосконалюєш суспільство. Також ми, студенти, завжди пам’ятаємо, що наша школа особлива завдяки кожному з нас!»  – розповідає Наталя Куськова, студентка філологічного факультету.

Борис Чернявський

Про активну участь наших студентів говорить і виконавчий директор ГО «Європейська школа» Борис Чернявський: «Наша громадська організація виховує справжніх лідерів учнівського та згодом студентського самоврядування! Це майбутні громадські активісти! Цього року повинен стартувати масштабний проект «Кращий учень року» серед школярів усіх шкіл Ужгорода, в рамках якого кращі учні змагатимуться за можливість стати студентом УжНУ.

Серед активістів Єврошколи багато студентів, які провадять профорієнтаційну роботу серед школярів Ужгорода. Згадаймо хоча б проект тематичних вечірок для школярів у студентському центрі дозвілля «Ювентус», що передбачає організацію якісного та змістовного дозвілля, пропагує здоровий спосіб життя та естетичне виховання учнівської молоді».

 

Учасниками організації є діти різного віку. Спочатку вони проходять співбесіду, а вже потім отримують членський квиток. Навчання проходить за системою трикутника: тренери-діти-батьки. Тут також діє правило звертання на «ти».

Відсутність ієрархії та панування рівності – особливість «Європейської школи». Заняття проходять у форматі інтерактивного тренінгу тривалістю 70-75 хвилин із обов’язковим залученням мультимедійних технологій. Тренінги часто проводять підприємці, посадовці, журналісти, представники дипломатичних установ, люди шоу-бізнесу. Дітей вчать працювати у команді, творчо й нетрадиційного мислити, допомагають професійно визначитися, виховують лідерські навички.

Ще однією вже упізнаваною особливістю «ЄШ» є організація  вечірок для учнів 8-11 класів у рамках проекту «Школа суспільного виживання». Кожна вечірка тематична, має свій стиль, декорації, дрес-код, програму, проходить, відповідно до закону, із 17:00 до 22:00. Тут діє заборона на алкоголь, тютюнопаління,а правопорядок забезпечує професійна охорона.

_x_PS1 Здивувати сучасну молодь не дуже й просто. Фахівцям у різних галузях доводиться докладати чимало зусиль, аби привернути увагу найвибагливішої аудиторії. З цією метою в Ужгороді 2010 року була створена громадська організація «Європейська школа» – спочатку на базі проекту «Європейська школа обміну досвідом», який фінансувався Європейським Союзом. Поступово розробили відповідну документацію, оформили членство, розгорнули активну діяльність, а це дозволило отримати статус громадської освітньої організації європейського зразка._x_PS2 http://mediacenter.uz.ua/live/2014/08/24scool/umat.jpg_x_PS3 _x_PS4 _x_PS5 _x_PS6 _x_PS7 _x_PS8 _x_PS9 _x_PS10 Світлана Лапига_x_PS11 _x_PS12 _x_PS13 _x_PS14 _x_PS15 _x_PS16 _x_PS17 _x_PS18 _x_PS19

Світлана Лапига




Зблизька | 12.08.14 | Додав Lucky | 1331 | 0.0/0
Теги: Європейська школа

Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики

Найвідоміший холостяк України та Грузії в Ужгороді: розмова не лише про романтику

Стартував проект «Майстерня Ужгорода ’ 2017»

На фестивалі фарб холі презентували «Студреспубліку Закарпаття»

Наша молодь занурювалася в атмосферу середньовіччя

У рідному селищі Івана Чендея відзначили ювілей видатного земляка

В УжНУ обговорили актуальність виборчої реформи в Україні

Колишній ужнівець Владислав Товтин виступив з публічною лекцією про Ужгород чехословацької доби

Чого навчають і що цікавого мають у розпорядженні на кафедрі військової підготовки УжНУ

Студентам показали унікальні експонати на виставці «За Україну, Свободу та Людську Гідність!»

Три дні в «зоні Шенген», чеському Брно та університеті Масарика

На Sivec – з нащадками вікінгів

Істина у вині: студенти-туризмознавці допомагають в організації фестивалю «Закарпатське Божоле»

Коло «Карпатської ватри ’ 2016» «зігрілися» й студенти філфаку Ужгородського університету