Субота, 27.04.24, 04:26 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Із ректорату

Вчену раду УжНУ вперше провів в.о. ректора Володимир Смоланка
Під час засідання

20 березня Вчена рада Ужгородського національного університету вперше засідала під керівництвом нового в.о. вишу – Володимира Смоланки.

Розпочалося засідання із приємних новин – вчені звання дістали науковці різних структурних підрозділів університету: професора – Юрій Жигуц, професор кафедри техніки машинобудування;  доцента – Світлана Балога, доцент кафедри комп'ютерних систем; Вікторія Бернада, доцент кафедри біохімії, фармакології та фізичних методів лікування; Руслана Жовтані, доцент кафедри міжнародних комунікацій; Оксана Кузьма, доцент кафедри української літератури, та Олександр Погоріляк, доцент кафедри теорії ймовірності і математичного аналізу.

Після урочистої частини перейшли до порядку денного.
В. о. ректора Володимир Смоланка
В. о. ректора Володимир Смоланка зачитав наказ про внесення змін до складу Вченої ради вишу: з її членів виведено Федора Ващука, Віталія Ніколайчука, Оксану Ващук, Василя Русина та Андріану Завадяк; на період відпустки проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв'язків Романа Офіцинського його обов’язки виконуватиме професор Мирослава Лендьел; обов'язки проректора з науково-педагогічної роботи Юрія Перести виконуватиме професор Ігор Король; як в.о. голови профкому студентів УжНУ до складу Вченої ради ввели також Ростислава Головчанського, студента 6 курсу медичного факультету.

Проректор УжНУ з наукової роботи Юліан Височанський
Про присвоєння вчених звань професора та доцента доповідав проректор УжНУ з наукової роботи Юліан Височанський. Професор давав коротку характеристику науково-педагогічної діяльності кожної з кандидатур. Усі пропозиції було схвалено, тож відповідні документи буде передано до Міністерства освіти і науки України на затвердження.

Таємним голосуванням члени Вченої ради призначили на посади завідувачів низки кафедр університету. Характеризував кожну  з поданих кандидатур в.о. проректора УжНУ з науково-педагогічної роботи, професор Олександр Сливка.

Крім того, розглядалося також питання про надання почесного звання заслуженого працівника освіти і науки України завідувачу кафедри словацької філології УжНУ, професору Світлані Пахомовій. Декан філологічного факультету Галина Шумицька розповіла про здобутки пані Пахомової та її активну участь в науковому житті України та за її межами.

Декан біологічного факультету Ярослава Гасинець
Декан біологічного факультету Ярослава Гасинець розповіла про стан навчально-методичної та виховної роботи на біологічному факультеті: йшлося про організацію навчального процесу, підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та їх стажування, результати участі студентів у всеукраїнських олімпіадах та різних конкурсах, а також про їх активний відпочинок тощо.

Проректор УжНУ з науково-педагогічної та виховної роботи Федір Шандор
Важливу роль у житті студентів вишу відіграє виховна робота. Про цей сегмент діяльності в університеті та природничо-гуманітарному коледжі УжНУ прозвітував проректор з науково-педагогічної та виховної роботи вишу Федір Шандор. Проректор наголосив, що виховна робота провадиться у процесі викладання навчальних дисциплін, позааудиторної роботи, через соціальні інститути, причетні до справи виховання студентської молоді, шляхом взаємодії з молодіжними громадськими організаціями, завдяки діяльності студентського самоврядування тощо.

Завідувач загальноуніверситетської кафедри фізичного виховання Іван Маріонда
Про роботу загальноуніверситетської кафедри фізичного виховання доповідав її завідувач Іван Маріонда. Саме ця кафедра забезпечує викладання фізичного виховання для студентів перших курсів усіх факультетів УжНУ; крім того, забезпечує роботу з групами спортивного вдосконалення за 12-ма спортивними напрямками.

У різному теж обговорили низку питань: про вибори ректора УжНУ, про затвердження спеціалізації з напряму "Географія", про введення додаткової кваліфікації щодо підготовки фахівців за напрямом "Філологія", про рекомендацію до друку окремих видань, про затвердження тем дисертаційних досліджень та дозвіл на наукове керівництво, про затвердження наукових комплексних тем тощо. Скасували рішення Вченої ради УжНУ від 25.02.2014 про неможливість в.о. ректора висувати свою кандидатуру на посаду очільника університету, оскільки воно суперечить чинному законодавству України.

Квоти кожного з факультетів до конференції трудового колективу УжНУ
Ішлося також і про квоти кожного з факультетів у конференції трудового колективу Ужгородського національного. Лише для незначної кількості підрозділів її дотримано – у багатьох вона перебільшена або занижена. Найближчим часом це питання мають упорядкувати.

Наприкінці засідання Володимир Смоланка закликав визначати дату кожного наступного засідання Вченої ради та головні питання, які на ній обговорюватимуться. Тож чергове зібрання цього університетського органу заплановане на 24 квітня.

Ірина Левіна




Із ректорату | 21.03.14 | Додав Шумицька | 1825 | 5.0/4

Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики

В Ужгородському університеті визначили кращі монографії науковців вишу минулого року

В УжНУ створили Навчально-науковий центр із підвищення кваліфікації публічних службовців та реоргані...

Близько трьох десятків студентів УжНУ отримуватимуть академічні іменні та персональні стипендії

Національно-патріотичний напрям виховної роботи – пріоритетний в УжНУ

Закарпатську дерев’яну церкву, що охороняється ЮНЕСКО, нищать зсередини

УжНУ єдиний в краї атестуватиме претендентів на держслужбу щодо вільного володіння українською мовою

Відповідальний секретар Приймальної комісії Петро Горват: «Вступна кампанія набула остаточних обрисі...

Увага! ДІТИ чекають...

Іноземну молодь в УжНУ цікавить уже не тільки медичний фах, а й спеціальності інших факультетів

З профорієнтаційною метою представники УжНУ відвізитували понад 160 шкіл Закарпаття