П`ятниця, 26.04.24, 18:23 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » У ногу з часом

В університеті провели Форум прогресивної молоді

27 травня відбувся ІІ Форум молоді «Молодь змінить Україну», у якому взяли участь прогресивні та перспективні активісти, громадські діячі Закарпаття.

Микола Сюсько

Мета проекту – створити умови для обміну досвідом і налагодження співпраці між представниками молодіжних організацій регіонів Закарпаття, створення дієвої мережі громадських активістів.

Організаторами і партнерами заходу стали ГО «Простір молоді», УМГО «Єдине студентство», Міжнародний благодійний фонд Богдана Гаврилишина, Студентська рада Закарпатської області, УМО ВМГО «Фундація регіональних ініціатив».

Модератор зустрічі Микола Сюсько підкреслив важливість громадської діяльності, адже вона є однією із запорук правильного функціонування суспільства і контролю за державою: «Під час Майдану молодь показала, що активісти – це рушійна сила, здатна міняти систему, виборювати свої права і відстоювати їх до кінця. Останні події в нашій державі показують, що саме зміна поколінь зможе трансформувати країну. Для досягнення наших цілей особливо важливою є координація спільних зусиль, створення дієвої мережі громадських активістів, яка стане потужним інструментом впливу на суспільство, захищатиме права і свободи громадян. Давайте вже сьогодні разом змінювати країну».

Денис Ман

Начальник управління молоді та спорту Закарпатської ОДА Денис Ман зазначив, що саме на молоді лежить велика відповідальність, і ніхто краще за них не в змозі висловити свою думку і відстояти власну позицію. Додав також, що такі форуми мають ставати не просто приємними зустрічами – вони повинні давати плідні результати: «Нині, як ніколи, мусимо об’єднуватися і ставати єдиними. На молодь покладена велика надія і відповідальність за дальшу долю країни. Кожен із нас має чітко розуміти й усвідомлювати свої цілі, рухатися до них, втілювати в життя. Молодь має думати і говорити про реальні речі, як-от працевлаштування, житло, молодіжне підприємництво тощо. Всі разом ми повинні стати культурними і свідомими громадянами, адже держава починається саме з нас».

Ігор Король

Проректор з науково-педагогічної роботи Ігор Король висловив щиру радість з приводу того, що форум проводиться саме в стінах альма-матер. Побажав результативної роботи і підкреслив тісну співпрацю вишу з обласною державною адміністрацією та громадськими організаціями: «Ужгородський національний університет виховує високопрофесійну молодь – інтелектуальну, організаційну, прогресивну, яка надалі змінює державу на краще. Дуже приємно, що тепер тут зібралася та пасіонарна частина суспільства, яка генерує ідеї та всіма зусиллями реалізує їх, що існують такі заходи, на яких можна здобути досвід або поділитися ним. Хочемо, аби зміни після подій на Майдані були тектонічними і наскрізними. Вірю, що зможемо змінити ситуацію в державі, а це відбудеться тільки завдяки вашим знанням і наполегливій праці».

Ганна Глухова

Заступник керуючого справами апарату обласної ради Ганна Глухова щиро привітала учасників форуму й наголосила, що саме на новому поколінні лежить колосальна надія за світле майбутнє і долю країни: «Спостерігаючи за молоддю, хочу сказати, що не всі є активними. Ви маєте усвідомити, що ваше основне завдання – напрацювати певні ідеї, які варто включити в політичне і соціальне життя держави. Це вкрай важливо, адже наше суспільство перебуває в процесі трансформації та реформ. Сподіваємося, що ви знайдете підказку, як діяти в нинішніх умовах, знаходити правильні рішення і не боятися брати відповідальність на себе. Бажаю вам успіхів і задоволення від вашої професійної діяльності».

Іван Алмаші

Перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Іван Алмаші основну увагу звернув на реформи, зосереджені на розподілі повноважень гілок влади і децентралізації влади, боротьбі з узурпацією влади, побудові справжнього демократичного суспільства. Молоді побажав упроваджував в життя свої задуми, ніколи не зупинятися на досягнутому, перебувати в постійному навчанні, будувати таку державу, до якої прагнемо.

Володимир Приходько

Директор Інституту державного управління і регіонального розвитку УжНУ Володимир Приходько наголосив, що нині, як ніколи, треба оволодіти сферами державного управління, місцевого самоврядування, громадської політичної діяльності. Професор зробив невеликий історичний екскурс відносин України з Євросоюзом і назвав основні перепони на шляху до міцної дружби, а як наслідок – охолодження в стосунках. Молоді побажав засвоїти кілька істин: свобода однієї людини закінчується там, де починається свобода іншої; слід бути людяними, а також і законослухняними громадянами; вміти домовлятися і приймати швидкі рішення.

Тетяна Бутурлакіна

Директор Центру кар’єри УжНУ Тетяна Бутурлакіна звернула увагу на функції структурного підрозділу університету, зауваживши: «Центр є тим майданчиком, де ви можете виявляти свої здібності, креатив, талант, професійні якості. Він покликаний готувати корисні для громади кадри – активних і прогресивних професіоналів, які будуть працювати якісно і чесно. Нині тут присутня активна меншість, молоді лідери, які беруть на себе відповідальність та впроваджують реформи. Ви маєте бути готові до невдач на своєму шляху і сприймати їх як пережитий досвід. Молодь направду рушійна сила і має великий потенціал, безмежну кількість можливостей, які варто доцільно використовувати».

Андрій Шекета

Після офіційної частини присутні взяли участь у лекції-дискусії з Андрієм Шекетою «Молодь і влада: мріяти, впливати, перемагати». На прикладі з власного життя пан Андрій доводив аудиторії, що не варто боятися мріяти і робити щось для того, аби думки матеріалізувалися, не варто звертати увагу на тих, хто буде переконувати у неправильності дій. Лектор назвав основну запоруку успішності – клопітка старанна праця, передусім над самим собою. Гість підкреслив, що ніколи не пізно починати певну діяльність, змінювати те, що не подобається. Закликав не боятися діставати по шапці, завжди йти до мети, приходити до влади і брати ініціативу у свої руки. Застеріг, що посада породжує загрозу і пристрасть, тому варто працювати чесно і сумлінно, прокидатися кожного ранку з чистою совістю.

Після лекції учасники продовжили роботу в 5 фокус-групах за темами: децентралізація влади та ефективне місцеве самоврядування; молодіжне підприємництво – ключ до успіху і можливість самореалізації молоді; запровадження обласного молодіжного центру (проблеми, перспективи, повноваження); студентське самоврядування як ефективний механізм формування лідерів; розвиток туризму на Закарпатті: участь молоді.

Як наслідок роботи в групах – підбиття підсумків та підписання меморандуму про співпрацю між молодіжними ГО краю. Завершився форум флеш-мобом.

Оксана Пітра




У ногу з часом | 29.05.15 | Додав Шумицька | 1441 | 5.0/1
Теги: форум прогресивної молоді, УжНУ

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики