П`ятниця, 26.04.24, 16:19 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Конкурси

Студенти біофаку повернулися зі Всеукраїнської олімпіади з нагородами
Перед Миколаївським національним аграрним університетом

Студенти біологічного факультету Ужгородського національного університету вкотре засвідчили високий рівень знань, беручи участь у другому етапі Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Агрономія».

Зокрема, студентка четвертого курсу Тетяна Чекан нагороджена грамотою «За кращі практичні навички з дисципліни «Фітопатологія».

Грамота Тетяні Чекан
Тетяна ділиться враженнями про олімпіаду: «Що може бути кращим, аніж відкривати для себе щось незнане, знайомитися з новими людьми, зрештою, упевнюватися у власній спроможності. Саме такий настрій панував на другому етапі Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Агрономія», що відбулася в Миколаївському національному аграрному університеті.

Їхали туди, трохи остерігаючись, бо ж знали, яка на нас чекає конкуренція: рівень знань студентів-учасників і вимоги до оцінювання вмінь та навичок неабиякі. Проте прекрасний час перебування у гарній місцевості в колі чудових людей та чудова організації самого заходу дозволили забути про хвилювання.

Зустріли нас дуже привітно, дивувалися, що ми все-таки подолали нелегку й довгу дорогу. У вільний час нам запропонували екскурсії до Миколаївського краєзнавчого музею, комплексу «Старофлотські казарми». Враження від побаченого не відпускали довго. Прекрасна реставрація у стилі класицизму вражала вишуканістю та довершеністю. Гармонійне поєднання експонатів та інтер’єру в цілому викликало захоплення.

Відразу після екскурсії відбулася консультація учасників олімпіади, під час якої нам пояснили умови, з’ясували незрозумілі та складні питання.

Наступного дня відбулося урочисте відкриття форуму, оголошення членів комісії, фотографування всіх учасників. Загалом, як було повідомлено на відкритті, в змаганні взяв участь 81 студент із 18 областей України.

Олімпіада мала два етапи: теоретичний і практичний. Розпочалася з виконання теоретичних завдань, яких усього виявилося шість: із «Агрохімії», «Захисту рослин», «Землеробства», «Кормовиробництва», «Рослинництва», «Селекції та насінництва».

Після теоретичного туру розв’язували практичні завдання, що стосувалися:
– зразків мінеральних добрив для практичного розпізнавання;
– колекції комах-шкідників рослин;
– гербарію хвороб рослин;
– колекції насіння.

Після згаданих етапів нам влаштували прогулянку по місту, під час якої ми побачили Дніпровсько-Бузький лиман, парки та визначні архітектурні пам’ятки міста.

Наступного дня ми продовжили виконання практичних завдань: визначення сходів сільськогосподарських культур та з’ясування стану посівів. Після цього етапу нам випала нагода побувати в Миколаївському зоопарку, який вважається найкращим в Україні. Радість і щастя переповнювали серця, адже можливість побачити на власні очі рідкісних та червонокнижних тварин трапляється не так часто.

Цього ж дня, після повернення із зоопарку, відбулося урочисте закриття олімпіади й нагородження лауреатів. Учасниці нашої команди Анні Євчинець чи не найпершій із небагатьох вручили нагороду «За активну участь у II етапі Всеукраїнської олімпіади з агрономії». Студентку Тетяну Чекан було відзначено нагородою «За кращі практичні навички з дисципліни «Фітопатологія».

На завершення всім учасникам висловили подяку за участь в олімпіаді та створення хорошої дружної атмосфери під час її проведення. Організатори висловлювали надію на майбутню співпрацю.

Минули вже два тижні, як ми повернулися до рідних стін, а враження від побаченого й досі не покидають. Участь в олімпіаді надихнула нас на дальшу працю над собою, збільшення багажу знань, подарувала віру в себе та свої сили».

Вл. інф.




Конкурси | 05.11.14 | Додав Шумицька | 1096 | 5.0/1
Теги: агрономія, олімпіада, біофак

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики