Четвер, 25.04.24, 12:52 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Студгромада

НТСА УжНУ представило єдиного кандидата на пост голови організації

22 березня Наукове товариство студентів, аспірантів, докторантів та молодих учених Ужгородського університету знайомилося з кандидатом на посаду голови організації, його програмою, а всі охочі мали змогу поставити претенденту питання.

Михайло Кобилянський

За словами голови ЦВК Михайла Кобилянського, зареєстровано тільки одну кандидатуру на пост очільника НТСА – студентку четвертого курсу медичного факультету Катерину Маховську. Пояснює це тим, що були чіткі вимоги до кандидатів, а саме: «Головою Наукового товариства Університету може бути особа віком до 35 років (для докторантів – 40 років), яка навчається або працює в Університеті, має стаж на посаді голови СНТ або РМВ відповідного факультету не менше одного року, бере активну участь у науковій діяльності факультету та має відповідні особисті здобутки як науковець (наявність не менше 3 наукових публікацій у відповідних виданнях)».

На зустрічі з «виборцями» Катерина Маховська представила програму основних напрямків роботи НТСА та власні прагнення вдосконалення роботи. Серед основних положень:

  • інформування студентів університету про всі наукові студентські заходи, що проводяться в Україні та за її межами;
  • організація студентських конференцій, круглих столів та семінарів у межах факультетів та університету;
  • проведення конкурсів, олімпіад для виявлення науково здібної молоді серед студентів; 
  • співпраця з Радою молодих вчених УжНУ;
  • розвиток зв’язків та співпраця студентів з ВНЗ України та зарубіжжя.

Для виконання цих цілей Катерина Маховська хоче створити офіційну сторінку Студентського наукового товариства з єдиною інформаційною системою для всіх наукових гуртків університету із актуальними даними про напрямки їх роботи, дати та теми засідань, територіальне розміщення, наукових керівників та старост гуртків; а також із графіком проведення всіх вітчизняних та зарубіжних молодіжних конференцій. Катерина хоче розробити єдині критерії для оцінки ефективності роботи гуртків та запровадити механізм преміювання кращих із них, як і активних членів НТСА. Тема преміювання стала основною при обговоренні програми Катерини Маховської з виборцями.

Катерина Маховська

Крім цього, дівчина хоче запровадити практику засідань гуртків міжгалузевих в університеті та спільно з іншими вишами України. Також прагне спільно зі Студрадою УжНУ налагодити роботу курсів іноземних мов для членів НТСА та проводити внутрішньоуніверситетську повністю англомовну наукову конференцію серед студентів.

Є в програмі Катерини Маховської й пункти просвітницької роботи, бо не на всіх факультетах діють наукові товариства. Тому хоче проводити міні-лекції про Товариство на щорічних факультетських зборах першокурсників для роз’яснення ролі Товариства в університеті та популяризації студентської науки і роботи в СНТ, а також допомагати студентам УжНУ в набутті та вдосконаленні навичок роботи в науково-дослідній сфері, через відкриті лекції та майстер-класи.

«Хочу, щоб Наукове товариство працювало. Можу порівняти цю роботу з роботою товариства на медичному факультеті. Також приклад беру з того, як функціонує така організація молодих учених в Національному медичному університеті імені О.Богомольця», – завершила свій виступ Катерина Маховська.

До слова, голова Наукового товариства університету обирається 2/3 голосів прямим відкритим голосуванням на Загальних зборах Наукового товариства з числа членів Наукового товариства вишу. Термін повноважень очільника – 2 роки з правом переобрання на аналогічний період.

Вибори голови НТСА відбудуться 24 березня, о 15:30, у великій залі Вченої ради УжНУ під час Загальних зборів Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених ДВНЗ «УжНУ»

Іванка Когутич




Студгромада | 23.03.16 | Додав Г_Кришiнець | 1041 | 0.0/0
Теги: голосування, вибори, кандидат, ЦВК, НТСА, Організація, УжНУ

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]