Четвер, 28.03.24, 21:36 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Екскурсії

Навчаємося подорожуючи!
м. Краків, палац Вавель

Удосконалюючи професійну майстерність в організації та проведенні туристично-екскурсійного обслуговування й у рамках навчальних практик викладачі кафедри міжнародних комунікацій факультету туризму та МК організували тур за маршрутом: Ужгород – Пряшів – Закопане – Краків – Освенцим – Ужгород для студентів-туризмознавців.

м. Закопане (вулиця Круповкі)

Упродовж поїздки студенти мали змогу ознайомитися з методикою проведення екскурсій та туристичного супроводу, історико-культурною спадщиною Польщі, спробувати себе в ролі гідів-перекладачів.

У рамках співпраці факультету туризму та МК і туристичної фірми «Акорд-тур» (м. Львів) своєю професійною майстерністю укотре ділився зі студентами керівник групи Володимир Клименко.

Собор Святих Станіслава та Вацлава (палац Вавель)

Студентка І курсу факультету туризму та МК Ніколь Сіденко розповідає: «Незважаючи на хмарну погоду, поїздка була яскравою й захопливою. Ми насолодилися гірськими пейзажами найменшого, але дуже багатого на туристичні ресурси містечка Закопане.

Неймовірні враження від культурної столиці Польщі ще надовго залишаться в пам’яті. Нам дуже все сподобалося. Були чудові умови проживання й цікаві екскурсії. Ми охоче блукали вулицями Кракова в супроводі екскурсовода, насолоджуючись історією та архітектурою, вдалося навіть побачити трубача, який помахав нам з відчиненого вікна Маріацького костелу.

Ягеллонський університет

Також відвідали Ягеллонський університет – найстарший польський університет та один з найждавніших університетів у світі, заснований 1364 року Казимиром III Великим і реконструйований 1400-го Владиславом II Ягеллом, на честь якого у 1817 році навчальний заклад і дістав назву, аби підкреслити зв'язок з династією.

На другий день поїздки ми відвідали Аушвіц – один із найбільших концтаборів нацистських репресій поблизу міста Освенцима. Відчуття моторошні, зрозуміло.

Освенцим

Попри різні враження, дружня атмосфера товариства студентів та викладачів панувала під час усієї поїздки автобусом аж до самого Ужгорода».

Беата Вийгшев, студентка ІІІ курсу факультету туризму та МК, підтримує: «Поїздка до Польщі стала ще однієї подією, яка подарувала купу вражень. Першою нашою зупинкою стало Закопане. Містечко біля підніжжя Татр з дерев’яними будиночками, неймовірними краєвидами і привітними людьми. Це місце, де можна хоч на деякий час забути про все і просто вдихати чисте повітря, насолоджуючись відчуттям свободи.

Вавельський Смок (тобто Вавельський дракон)

Далі рушили до Кракова. Ми просто закохалися в це місто, його вулиці, старовинні будівлі, всю його велич та водночас простоту. Місто естетики та квітів, смачної їжі та неквапливого темпу життя. На головній площі з’являється відчуття, ніби ти потрапив у минулі віки і став героєм добре відомої казки. У повітрі пахне різноманітними прянощами і випічкою, які змушують перехожих на кілька хвилин забути про все, аби поласувати смачною їжею. Нічний Краків не менш прекрасний: під час вечірніх прогулянок виникає відчуття повної гармонії всього, що відбувається довкола, а саме вуличних музик, переповнених пабів, вуличних ліхтарів, галасливої молоді.

Бараки Освенциму

Насамкінець відвідали концтабір Аушвіц. Місце, що несподівано віч-на-віч зіштовхує нас з історією. Історією, не відшліфованою авторами книг, а справжньою, хай би якою страшною була. Переступивши поріг табору, відразу відчуваєш, як по шкірі біжать мурахи: це місце ще дуже добре пам’ятає весь пережитий тут жах. Сюди не хочеться повертатися, але відвідати бодай раз у житті це місце потрібно, щоб запам’ятати, усвідомити і ніколи, ніколи не допустити повторення».

Вл. інф.




Екскурсії | 08.06.15 | Додав Шумицька | 1080 | 0.0/0
Теги: Польща, факультет туризму та МК

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики