Середа, 18.09.19, 10:12 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Традиції

Виставку «Krasa Veľkej noci» відвідали студенти і викладачі факультету туризму та міжнародних комунікацій
Поважні гості відвідали виставку

Рання весна подарувала Ужгороду теплий Великодній квітень. Цьогоріч дні Воскресіння Господнього за григоріанським і юліанським календарями збіглися – відтак багатонаціональне населення нашого краю святкуватиме Пасху 20 квітня разом.

Великоднє свято пов’язане з багатьма звичаями і традиціями християнського світу. Саме напередодні цієї знаменної дати у приміщенні Центру культур національних меншин Закарпаття в Ужгороді відкрилася виставка «Krasa Veľkej noci», яку організувало Товариство словаків Закарпаття ім. Л. Штура.

Участь в організації та відкритті заходу взяли Генеральний консул Словаччини в Ужгороді Янка Бур'янова, голова товариства словаків Закарпаття ім. Л. Штура, старший викладач факультету туризму та міжнародних комунікацій УжНУ Валерія Баланко, римо-католицький священик парафій сіл Сторожниці та Глибокого отець Йозеф Мрквіца, майстриня з Тур’ї Ремети Оксана Роля, гостя зі Словаччини Валерія Мітрова та ін.

Великодні солодощі

На виставці були представлені писанки, медівники, інші атрибути Великоднього свята, виготовлені словацькою меншиною Закарпаття. Вона, зокрема, компактно проживає в обласному центрі, Великому Березному, на Перечинщині – у райцентрі й Тур’їх Реметах, на Іршавщині – в Довгому, на Ужгородщині – у Сторожниці, Анталовцях, Середньому.

На відкритті виставки фольклорний колектив зі Словаччини «Мігальовске невєсті а бетярі» під керівництвом голови словацького об’єднання слабочуючих Валерії Мітрової урізноманітнив захід   культурно-мистецькою програмою, підкреслюючи його народно-мистецьку атмосферу.

Словацькі майстрині Ольга Арвайова, Вероніка Тотова, Анна Ліпкошова, Гелена Ішкіова з  Вранова над Топльо та Требішова демонстрували майстер-клас з виготовлення писанок та медівників.

Виставку відвідали й представники творчої інтелігенції, актив словацьких національних меншин Закарпаття.

Студенти й викладачі УжНУ на виставці

У рамках співпраці між Товариством словаків Закарпаття ім. Л. Штура та кафедрою міжнародних комунікацій на виставку були запрошені також студенти й викладачі факультету туризму та міжнародних комунікацій УжНУ.

Оскільки специфікою напряму підготовки «Туризм» є вивчення іноземних мов, а саме англійської, німецької, французької, словацької, іспанської, на професійному рівні, то кафедра міжнародних комунікацій влаштовує різноманітні навчально-ознайомчі зустрічі, спрямовані на практичне застосування набутих студентами мовних навичок. Старший викладач кафедри Валерія Баланко вже на раз проводила позааудиторні заходи, що сприяють мовному та культурному збагаченню студентства. Ще одне призначення таких форм роботи – присутні можуть ближче ознайомитися з культурою, звичаями і традиціями країни, мову якої опановують.

Вл. інф.




Традиції | 17.04.14 | Додав Шумицька | 994 | 0.0/0
Теги: факультет туризму та МК, Великоднє свято

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій


Рубрики розділу

Афіша [4]Незабаром [16]
Актуально [141]Акції [132]
Позиція [18]МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33]Студгромада [188]
Абітурієнт [84]Зблизька [88]
Наболіле [21]Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154]Компетентно [38]
Несподівано... [14]У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160]Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273]Презентації [167]
Екскурсії [113]Дозвілля [210]
Ініціатива [47]Перспективи [38]
Підсумки [40]Спорт [238]
Традиції [206]Зустрічі [210]
Вітаємо! [235]Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230]Студентська практика [66]
Студмістечко [8]Конкурси [117]
На замітку [6]З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9]Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49]Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2]Річниця [14]
Слава Україні! [9]Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91]The main news of university [12]
Подяка [8]Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13]Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3]Підсумки року [5]
Визнання [3]Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики