Субота, 27.04.24, 04:19 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Наукові форуми

На юридичному факультеті започатковано «Травневий з’їзд молодих правознавців»
Ігор Фартушок

Професійний рівень завдяки таким конференціям значно зростає, тема заходу актуальна, вважає начальник Головного управління юстиції в Закарпатській області Ігор Фартушок: «Я теж пройшов таку школу. Тому вам бажаю мати мету й бачити ціль».

Олександр Рогач

Проректор Олександр Рогач передав учасникам вітання від ректора Володимира Смоланки і зауважив, що в час суспільних змін відбуваються трансформації й у правовій системі. І такі конференції допомагають молодим науковцям зростати професійно, а також розширюють коло спілкування.

Заступник декана факультету європейського права і правознавства Тетяна Карабін переконана, що головна мета таких заходів – залучення молоді у науковий простір. Тож учасникам побажала сміливих ідей і плідної роботи.

Марія Менджул

Пленарне засідання 16 травня розпочалося доповіддю кандидата юридичних наук, доцента Марії Менджул, яка зробила акцент на діяльності громадських організацій після ухвалення нового закону, який регламентує їхню діяльність. Україна на сучасному етапі має відносно малу кількість громадських організацій, як порівняти з європейськими країнами. Пояснюється це тим, що держава перебуває на стадії розвитку громадянського суспільства.

Андрій Андрушко

Про сучасну кримінально-правову політику України доповідав кандидат юридичних наук, доцент Андрій Андрушко. Він переконаний, що юридична наука сьогодні перебуває в кризі, тому що відірвана від практики, кримінальне право втрачає свою системність, не відповідає викликам науки. А гуманізація кримінального права вигідна тим, хто вчиняє порушення.

Чимало запитань викликала доповідь доктора юридичних наук, професора Василя Лемака, яка стосувалася президентських виборів. Підготовка до них відбувалася би в зовсім інших умовах, якби в Україні дотримувалися правових норм. Василь Лемак переконаний, що для країн, де президент є ключовим гравцем, вибори дуже важливі, й Україна належить саме до таких держав. «Умови, в яких відбуваються ці вибори, є унікальними й безпрецедентними для світу. Зате в історії є приклади, коли президента обирали майже в стані війни, наприклад, вибори Рузвельта в США. У Росії перші вибори відбулися 2000 року, коли в країні сталася низка терактів, хоча волевиявленню населення це не зашкодило.

Василь Лемак

З погляду права, навіть якщо вбори відбудуться не в усіх регіонах, це не впливає на їх легітимність. Президент в Україні є головнокомандувачем, і ситуація розбрату нині пояснюється тим, що військовики не мають такої людини. У цьому питанні вибори дуже важливі. «Якщо говорити юридичною мовою: вибори сьогодні впливають на легітимацію усього правопорядку. Йдеться про підтримку виборцями правової системи. Вибори як ніколи актуальні, вони потрібні, щоб існувала держава», – вважає Василь Лемак.

Після інавгурації новообраний Президент повинен запровадити воєнний стан у проблемних регіонах, і вже за кілька днів вдасться нормалізувати ситуацію. Сьогодні ж робити це досить небезпечно, оскільки саме проведення виборів залишається під загрозою.

Із теми виборів учасники конференції перейшли на господарські питання правової системи. На конференцію завітав заступник голови Господарського суду Закарпатської області Олег Васьковський. Він засвідчив актуальність порушених доповідачами проблем, а також студентських доповідей, попросив не нехтувати тематикою, адже в юридичній сфері вся вона важлива.

Юридичні аспекти пенсійної реформи окреслив доцент кафедри цивільного права Вадим Рошканюк. Він наполягав на тому, що, попри ухвалення відповідних документів, реальних змін у системі пенсійного забезпечення досі не відбулося.

Після пленарного засідання для учасників «Травневого з’їзду молодих правознавців» підготували екскурсію Ужгородом. За секціями молодь працювала вже 17 травня, а третій день присвятили відпочинку під час пікніка.

_x_PS1 Тема прав людини, проблем правового забезпечення та шляхів їх вирішення об’єднала науковців І Міжнародної науково-практичної конференції «Травневий з'їзд молодих правознавців», яка розпочалася 16 травня на базі юридичного факультету УжНУ. Урочистий захід відкривали начальник Головного управління юстиції в Закарпатській області Ігор Фартушок, декан юридичного факультету Василь Фазикош, проректор Олександр Рогач, заступник декана юридичного факультету Сібілла Булеца, доктор юридичних наук, професор Василь Лемак, заступник декана факультету європейського права і правознавства Тетяна Карабін._x_PS2 _x_PS3 _x_PS4 _x_PS5 http://mediacenter.uz.ua/live/2014/05/48jyrustu/umat.jpg_x_PS6 _x_PS7 290_x_PS8 _x_PS9 _x_PS10 Наталія Каралкіна_x_PS11 _x_PS12 _x_PS13 _x_PS14 _x_PS15 _x_PS16 _x_PS17 _x_PS18 _x_PS19

Наталія Каралкіна




Наукові форуми | 18.05.14 | Додав Lucky | 2082 | 5.0/1
Теги: юрфак, конференція

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Матеріали близьких рубрик

Студент юрфаку взяв участь у літній школі з реформування кримінального судочинства та боротьби з кор...

Викладачі Ужгородського університету взяли участь у літній школі Британської ради

Історики-україністи УжНУ стали учасниками літньої школи в Києві

In The Army Now: студенти Ужгородського університету на місяць стали солдатами

Студентки філфаку побували на морському узбережжі, щоб опанувати тонкощі сталого місцевого розвитку

Досвідом щодо сповільнення старіння з біологами УжНУ ділилася дослідниця Ірландської академії наук

Директор Карибського геномного центру прочитав цикл лекцій біологам УжНУ

До II Міжнародної науково-практичної конференції для бібліотек ВНЗ активно долучилася й книгозбірня ...

Професор УжНУ представив новітні стратегії інноваційного розвитку транскордонного співробітництва в ...

Коли скінчилася сесія: студенти-військовики вправляються на полігоні зі зброєю