П`ятниця, 26.04.24, 03:23 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Студгромада

Юрій Бисага: «Мені подобаються нові виклики долі»
Юрій Бисага
Він чудовий друг, добрий і чуйний, працьовитий як в університеті, так і поза ним. Активний настільки, що іноді може здатись, ніби в нього не сідають батарейки. Студент 4-го курсу географічного факультету, опановує спеціальність «фізична географія і раціональне природокористування», віце-президент молодіжної організації «AIESEC». Хлопець, який не любить байдикувати і намагається віддати всього себе тому, до чого лежить душа.

Життя нашого героя розпочалося в селі Страбичово Мукачівського району Закарпатської області. Звідси, до речі, родом і відомий футболіст донецького «Шахтаря» Василь Кобін. Можливо, любов до спорту Юрій Бисага перейняв від свого земляка. Та хлопець прагнув розвиватись у всіх напрямках: у школі старанно та успішно вчився, брав участь у всіх шкільних подіях, зокрема був ведучим на урочистих заходах та грав різні ролі у шкільних виставах. Завдяки наполегливості та активності страх перед сценою та широкою аудиторією зник сам по собі.

Юрій із дитячих років зростав лідером, організатором, людиною, що здатна діяти в колективі та спільними зусиллями досягати мети. Сестра Тетяна пригадує його дитинство: «Юра завжди був взірцем наполегливості та працелюбства. Він чудовий брат: завжди вислухає, дасть слушну пораду, а інколи і нагримає, та я не ображаюся, бо знаю, що він про мене турбується».

Із сестрою
Коли вступив на геофак УжНУ, активність та всюдисущність юнака нікуди не поділася ― навпаки помножилася! Одногрупниця Мар’яна Радь пригадує першу зустріч із Юрієм: «Мене ця людина відразу зачарувала своєю харизмою і розкутістю, простотою у відносинах і спілкуванні, а ще готовністю до нових звершень».

Починаючи немов із чистого аркуша, Юра намагався увібрати в себе всі переваги студентського життя. Крутячись, наче білка в колесі, встигав відмінно вчитися, бути причетним до всіх факультетських справ, згуртовувати навколо себе людей. Поступово, завоювавши повагу студентів та викладачів, він здобув вагомі посади.

Олександра Єрьомкіна, голова профбюро факультету, каже: «Юрій Бисага – один із тих, хто творить історію факультету. Він заступник голови профбюро факультету і другий заступник голови студради нашого підрозділу. Але це не тільки посади на паперах, він дійсно виконує свої обов’язки. Можу з упевненістю сказати, що із заступником мені пощастило!».

Юра завжди серед тих, хто старається на благо факультету. Разом із колегами вони самотужки пишуть сценарії, проводять День географа та інші факультетські заходи. Щодо цього свята, то Юра був одним із ініціаторів його проведення. Вже восени на факультеті готуються відзначати його втретє.

З друзями
Та навчання з усіма його принадами виявилося йому замало. Він почав шукати шляхи для подальшої реалізації. Сам Юра згадує: «На щастя, мені випадково трапилася презентація однієї молодіжної організації «AIESEC в Ужгороді». Відвідавши її, я зрозумів: це саме те, що я шукав. Організація настільки мене вразила, що я почав все більше виділяти часу на неї».

До слова, «AIESEC» — це міжнародна неполітична, некомерційна, нерелігійна, повністю керована студентами організація, яка цікавиться світовими проблемами і тенденціями, лідерством, управлінням та економікою. Попрацювавши в такій організації майже рік та виявивши завзятість і наполегливість, він почав втілювати мрії в реальність — його призначення віце-президентом.

Юра каже: «За рік ми провели більше 14 проектів, кожен із яких тривав не менше 6-ти тижнів і реалізовувався командою не менше як з 5-ти людей. Моя роль в «AIESEC» досить складна. Я відповідаю за два напрямки: перший — комунікаційний. Ми з командою творимо прес-життя організації: створюємо постери, пишемо статті, організовуємо прес-конференції. Бували ситуації, коли доводилося виступати перед аудиторією приблизно в 200 осіб і розповідати їм про те, чого вони ніколи раніше не чули.

Щодо другої частини моєї роботи, то вона називається «проектний менеджмент». Тут моя робота полягає в тому, щоб стежити за всіма проектами, які реалізовує організація. Я повинен надавати допомогу всім членам команди, підтримувати всіма способами. Тут ми вчимося планувати проект і стежити за його реалізацією».

Незважаючи на зайнятість, Юрій встигає цікавитися життям друзів. Колеги та товариші відгукуються про нього як про амбіційну, але позитивну, терплячу, добру людину. Хлопець не боїться труднощів, а про своє насичене життя каже: «Мені подобаються нові виклики долі. Вони дають зрозуміти, хто ти є насправді».

Олександр Курта,
студент відділення журналістики



Студгромада | 21.08.13 | Додав Шумицька | 1551 | 4.3/6

Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]