П`ятниця, 26.04.24, 10:04 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Теорія і практика

Економісти УжНУ ознайомилися з діяльністю однієї з найбільших страхових компаній світу
Під час зустрічі

Кафедра фінансів і банківської справи тісно співпрацює зі страховими компаніями як на регіональному, так і національному рівнях. За період навчання студенти стажуються в установах цього напрямку для глибшого засвоєння теоретичних знань у поєднанні з практикою та набуття навичок для роботи на страховому ринку. Такі заходи сприяють посиленню практичної спрямованості навчання та популяризації страхової справи загалом.

Цього навчального року кафедра налагодила співпрацю зі структурою, яка є лідером на ринку страхування життя як в Україні, так і в світі – ПрАТ «МетЛайф». MetLife, Inc. (NYSE: MET), що працює через свої представництва та філії під брендом «MetLife», нині є однією з найбільших світових компаній зі страхування життя.

Представник компанії «MetLife»

Про страхування життя студентам розповідали фахівці-практики компанії «MetLife». Сьогодні вона має безстрокову ліцензію на страхування в Україні. Досвід її роботи сягає 150 років. Заснована 1868 року, «MetLife» стала світовим провайдером страхування життя, пенсійного забезпечення, корпоративних рішень та ефективного управління активами.

За даними щорічного рейтингового видання «Insurance Top», ПрАТ «МетЛайф» посідає перше місце на ринку страхування життя за такими показниками: найбільші резерви, найбільші активи, найбільший статутний капітал, найбільший обсяг зібраних страхових премій за накопичувальними договорами страхування життя.

Зустріч менеджерів зі студентами вже вдруге за тиждень організувала кафедра фінансів і банківської справи економічного факультету УжНУ, яка практикує такі тематичні зустрічі у рамках навчальної програми. Перша зустріч-семінар відбулася в рамках організованих публічних лекцій у ректораті УжНУ. Потім фахівці-практики завітали до студентських аудиторій.

Представник компанії «MetLife»

Для презентації своєї діяльності до УжНУ з Києва приїхали менеджери компанії Андрій Войло та Валерій Самошкін.

Особисте страхування потрібне в багатьох життєвих ситуаціях, передусім для забезпечення гідної старості, фінансового захисту власної сім’ї, компенсаційних виплат у разі втрати здоров’я чи набуття інвалідності, а також хорошого майбутнього для дітей, переконували менеджери. Вони запевняють, що до пенсії потрібно готуватися не раніше, ніж за 40 років. Будь-які фінансові можливості починаються зі страхування життя.

«Люди нерідко страхують все навколо себе – авто, будинок, бізнес, але забувають про те, що творцем усіх цих цінностей є вони самі. Життя – безцінне, а його чомусь не застраховують», – зауважує Андрій Войло.

Уже 10 років в Україні реалізують трирівневу пенсійну систему, яка включає солідарну й накопичувальну пенсійні системи, а також недержавне пенсійне забезпечення. Але сьогодні про успішне пенсійне забезпечення говорити зарано.

У банку вам повернуть тільки ті гроші, які ви вклали, а в «MetLife» – те, що ви планували вкласти, переконують менеджери. Компанія дає недержавне фінансове забезпечення. Жоден інший фінансовий інститут не створює таку «фінансову парасолю», не дає таких гарантій, як страхова компанія.

Тетяна Бутурлакіна

У рамках профорієнтаційної роботи кафедра фінансів і банківської справи досить часто залучає фахівців-практиків до навчального процесу. «У нас налагоджена хороша співпраця з провідними організаціями в регіоні, зокрема страховими компаніями, які відповідають фаховому напрямку підготовки на кафедрі. Однією з них є страхова компанія «MetLife», яка займається страхуванням життя, що сьогодні неохоплене як в країні, так і в регіоні зокрема. Саме тому представники компанії звернулися з пропозицією презентувати цей продукт для студентів. Вони бачать перспективи щодо розвитку, провадження і можливості працевлаштування університетської молоді. Подібні зустрічі корисні ще й тому, що на конкретних прикладах в доступній формі студенти опановують нові знання, які не забезпечує теоретичне викладання дисципліни», – вважає Тетяна Бутурлакіна, кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів і банківської справи, заступник декана економічного факультету.

Кафедра практикує залучення фахівців-практиків до навчального процесу в рамках читання тематичних лекцій, практичних занять, адже це цікаво не тільки представникам бізнес-структур, а й самим студентам. Після зустрічі з представниками страхової компанії підписали угоду про співпрацю, яка передбачає безкоштовне стажування студентів, а також працевлаштування кращих із них, зауважила Віра Варцаба – кандидат економічних наук, доцент, завідувач кафедри фінансів і банківської справи.

Серед представників страхових компаній на регіональному рівні, з якими співпрацює кафедра, також СК «Глобус», СК «Оранта», СК «Уніка», страхова група «ТАС», СК «Гарантія», СК «Провідна», СК «Поліс-центр», СК «Укоопгарант», консалтингова компанія «Фінанси і захист» тощо.

Відтепер молодь дістане доступ до інформації про діяльність страхової компанії, передусім це буде корисно для написання дипломних робіт. Потенційні працедавці готові запропонувати студентам працевлаштування, оскільки робочий графік може бути обумовлений таким чином, що студенти зможуть поєднувати навчання і роботу.

Наталія Каралкіна




Теорія і практика | 12.10.14 | Додав Шумицька | 2307 | 0.0/0
Теги: Кафедра фінансів і банківської спра, профорієнтаційна робота, страхова справа

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Матеріали близьких рубрик

Студент юрфаку взяв участь у літній школі з реформування кримінального судочинства та боротьби з кор...

Викладачі Ужгородського університету взяли участь у літній школі Британської ради

Історики-україністи УжНУ стали учасниками літньої школи в Києві

In The Army Now: студенти Ужгородського університету на місяць стали солдатами

Студентки філфаку побували на морському узбережжі, щоб опанувати тонкощі сталого місцевого розвитку

Досвідом щодо сповільнення старіння з біологами УжНУ ділилася дослідниця Ірландської академії наук

Директор Карибського геномного центру прочитав цикл лекцій біологам УжНУ

До II Міжнародної науково-практичної конференції для бібліотек ВНЗ активно долучилася й книгозбірня ...

Професор УжНУ представив новітні стратегії інноваційного розвитку транскордонного співробітництва в ...

Коли скінчилася сесія: студенти-військовики вправляються на полігоні зі зброєю